Birçok kişinin merak ettiği S3 Mini’nin Root rehberini hazırladık.Samsung Galaxy S3, piyasada en çok satan Android cihazlardan biri. Ancak büyük ekran fikri çoğu kullanıcı için etkileyici görünmüyor. Aynı zamanda bu insanlar, kendilerini akıllı telefonların cazibesinden de alıkoyamıyorlar. İşte Samsung Galaxy S3 Mini, tam olarak bu nedenden ötürü geliştirildi.
Telefon çift çekirdekli 1GHz işlemcisinin yanında 1GB sistem belleği sunuyor. 5MP kameraya sahip olan telefon, kutudan Google Android 4.1 Jelly Bean ile çıkıyor. Bizse, Galaxy S3 Mini’yi nasıl Root edeceğimizi açıklayacağız.
Diğer Samsung telefonlarda olduğu gibi, Samsung Galaxy S3 Mini de XDA forumlarında özel bir yer edindi. XDA gibi Android konusunda çok ilerlemiş ve hakim bir forumda yer sahibi edinen S3 Mini, artık kökleri sağlam bir telefon olduğunu da böylece kanıtlamış oluyor.
Root, maalesef ekrandan telefona dokunarak gerçekleştirebileceğiniz bir işlem değil. Bilgisayarınıza kuracağınız ODIN isimli program yardımıyla yeni aygıt yazılımınızı telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Aşağıdaki adımlar sadece Galaxy S3 Mini GT-I8190 için uygundur.
Başlamadan önce belirtmemiz gerekir ki, Root işlemi her ne kadar düşük bir ihtimale sahip olsa da, oluşabilecek bir hata sonrası telefonunuzu kullanılamaz duruma sokabilir. Yaptığımız işlem telefonun sahip olmadığı bir sürümü yüklemek olduğundan, bu bağlamda telefonunuz garanti dışı kalabilir. Yapacağınız her şey kendi kararınız, sorumluluğunuzdur.
Aşağıda Samsung Galaxy S3 için ODIN programını kullanarak Root’lamayı adım adım anlatacağım:
  1. Öncelikle Samsung Galaxy S3 için Root edilmiş aygıt yazılımını buradan indirelim.
  2. Zip uzantılı dosyayı indirdikten sonra, çıkartın. İçerisinden .tar uzantılı yazılımı bulun.
  3. Buradan ODIN 3 programını indirin. Zip içerisinden uygulamayı daha kolay erişebilmeniz için masaüstüne çıkarın.
  4. İndirme Modu’na almak için önce telefonunuzu kapatın. Daha sonra ses kısma ve telefonu açma tuşlarına basılı tutarak telefonu açın.
  5. Daha sonra telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Gerekli tüm sürücüleri kurduğunuzdan emin olun.
  6. Telefonunuzu USB kablo ile bağladıktan sonra da ODIN 3 programını çalıştırın.
  7. Eğer her şey planladığımız gibi gittiyse, ODIN’deki bağlantı sekmesi sarı olacaktır.
  8. Şimdi PDA sekmesine basın ve daha önce indirdiğimiz .tar uzantılı yazılımı seçin.
  9. Start’a basın ve yükleme işleminin sona ermesini bekleyin.
  10. Eğer işlem tamamlandıysa, telefonunuz Root edilmiş aygıt yazılımı ile yeniden başlayacaktır.
Her şey tamam! Artık Root edilmiş bir Galaxy S3 Mini’ye sahipsiniz. Maalesef ürün için çıkmış herhangi bir ROM ya da özel kurtarma aracı bulunmamakta. En azından şimdilik durum şekilde.
Konu hakkında herhangi bir sıkıntı yaşamanız durumunda, Technopat/Forum üzerinden açacağınız başlıkla, elimizden geldiğince sizlere destek vermeye çalışacağız.