DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir sıra çok memnundun hakkında hayırlısı olsun

@neto; hocam benim bildiğim 150 dpi bu durak afişlerinde filan kullanıyorlar 300 dpi kartvizit düğün kartı vb durumlarda kullanıyorlar tabi senin suçun yok oradaki grafiker bilir sen dosya açılmıyor açmışsın o kadar

dip not : her zaman derim insanın kendi işi gibisi yok simit sat kendi işini yap

el işi her zaman derim sabah gidersin akşamı göremezsin akşam yaparsın sabahı göremezsin el işinde böyle malesef
eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
acele etme. seni kovmadan sözlü olsa bile.sen çıkış yapma. bekle sabret. düzelir herşey. sen bu firmada durmaya bak.yine daha uygun işleri kovala bu arada.
Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tabiki de sana öyle bi şey yaptıramazlar yaptırmaya çalışırsa ver mahkemeye ciddiyim bak nasıl fazlasıyla alıyorsun hakkını.
Ayrıca biraz sabret bu müdür orda daha fazla çalışamaz gibi geliyor bana elbet birine toslar kovulur işinden demekki bunlardan her yerde var.

10 sene önce ben de bi tekstilin kumaş deposunda işe girdim oranın şefi vardı külüstür bi bilgisayarın başında oturuyordu sürekli. Bir gün excelde bişey girilecekmiş bilgisayara oturdum daha mouse ile exceli açmamla bilgisayarın donması bir oldu adam bana " ya kalk şurdan bi şey bilmiyosun sen de " dedi suratını ekşitip. Daha sonra bunu postalamışlar emekli olur olmaz normalde iyi elemanları tutuyolar emekli olunca

Her iş yerinde böyle şerff*sizler var maalesef
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle kişiler her yerde var hocam.
Ben patron olsaydım bu iyi niyeti anlar ve uyarı yapacaksam da
İyi niyetin için teşekkürler fakat yapmadan önce daha dikkatli olmalısın gibisinden söylersin. Bu şekilde yaptığı tamamen mobing
SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karakter bir meziyettir hocam. Karakterinizden ödün vermeyin. Aç kalın ölün ama karakterinizden asla ödün vermeyin.
gurkaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam haklısınız, eğer mutsuzsanız ve maddi olarak sorun yaşamayacaksanız burnunuzun dikine gidin. Bırakın çıkaracaksa çıkarsın en kötü istifa edersiniz
tia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yenisini bulun sonra çıkın amman aileniz varsa çok dikkatlı olun bu dönemde.
Grata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kim ya da ne olursa olsun gereğinden, hakkından fazla değer verir önemserseniz mutlaka size bir zararı oluyor.
Aliburaak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam biraz suç sizde. Babanızın iş yeri değilse masraf yapılacaksa yapılacak. Siz yaptıysanız hakkınızı alacaksınız. 400 dolarsa 200 dolara halledin emeğinizi alın. O zaman çalışmak daha tatlı olur.
minidora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece şunu bilin ihbar süreniz var, siz kullanmak istemezseniz kalmak zorunda olmazsınız.
KoyuBirAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Helal olsun hocam size, herkesin arayıp bulamadığı çalışansınız. Ben dahil kimse arkadaşı vefat ettiğinde işe gelip öğlen izin alıp cenaze bitince geri gelmez veya diğer anlattığınız şeyler. Tek hatanız bilmeden yaptığınız dpi ayari düşürmek grafiker sorumlu bundan siz değil ha bu hatanız yaptığınız şeylerin yanında toz tanesi kadar değil sonuna kadar haklısınız.
trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Empati yaparak okudum ve her satırında ayrı istifa ettim. Tazminatınız varsa çekinmeyin zaten bu şartlar size tek taraflı fesh hakkı veriyor. Bir avukatla görüşüp, noterden istifanızı yollayın. İşin sizi tüketmesine müsaade etmeyin.
KaRneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi tane de müdür için diktirin.
SEOES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşten ayrılırsan söyle, ona boş vakitlerinde adam bıçaklayan zeytinburnulu bir arkadaşı yönlendirelim işe alsın
paskevich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam, bu zor zamanlarda işsizlikte çok zor ama anladığım kadarıyla güzel bir mesleğiniz var. Emeğinizin karşılığını ve değerini bilen birilerinin yanında daha mutlu olursunuz inşallah. Önceliğiniz işi bırakmamak olsun ama mutsuz olduğunuz ve gönülsüz çalıştığınız bir yerde de devam etmek aşırı strese ve dolayısı ile bir çok hastalığa yol açar. Hayırlısı olsun..
chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşini yap
Fazla muhatap olma
Kimseye fazla yardımcı olma.
Herkese güler yüzlü olma
İşin harici bir işe elini sürme.
Bunları uygula hocam
EzioNuman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sizin kadar cok çalısmıs biri degilim ama bu çalısma hayatında anladıgım hic bi şeyden fazla anlamıyacaksın sadece kendi işini iyi yapacaksın orta derece mükemmelde yapmayacaksın daha cok iş yaptırıyolar
SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sizi iyi anlıyorum emin olun. Her işi yaparsınız ama ciyak ciyak ben iş yaptım diye bağırmazsınız. yapar geçersiniz. işte kaybedilen nokta burası Yerden çöp alıp atsanda ciyak ciyak bağıracaksın ama karakter meselesi işte
WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öyle bir şey olabilir mi hocam. sonra müdüre çiçekli fistan giydirip kayseri meydana çıkarırlar, o ortaya attığı sadist düşünce ve davranışlara pişman ederler. insan onuruyla oynamaya kalkan elemanlardan nefret ederim. çalışana her yer iş..
GazeteciYazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her işi bil ama bir işi yap... Sonra her işi sana yaptırmaya kalkarlar...
Bence işini yap mutlu değilsen başka işe el altından bak..
Kendine uygun bulduğun işe gecersin.
Bekara kadın boşamak kolay derler..
İşinde kal..
Sonrası Allah kerim..
ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen giymezsen işten çıkarım de sende
BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence arayıp kullanmadığınız izinleri toplu şekilde kullanacağınızı söyleyin 2 hafta gitmeyin bakalım ne hale geliyorlar, sonrasında yine istifa etseniz bile onca izni yakmamış olursunuz.
umityildrim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de kendi işini yspma kanaatindeyim. Ama ne satman gerekir bilmiyorum. Burada da geçimini sağlayanları bile duydum. 👍
androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin burada hatan kıza yardım etmek olmuş ve cezasını çekmişsin.
Patron unutur salla gitsin. Kimseye yardım etme yük alırsın.
constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Welcome to Kayseri.

Bir Kayseri'li olarak buraya gelip de aman ne güzel memleket burada kalayım diyeni görmedim. Ne askerlik yapan ne üniversite okuyanda. Bu kadar düz ayak ve muazzam bir kent maalesef bazıları yüzünden çekilmez hale getiriliyor.

Bazı arkadaşlar ben anlamıyorum de kendi işini yap demişler ama burada işveren birden fazla işi yapmanı bekler. Yapmazsan ne iş yapıyor ki zaten diye küçümser, en ufak bir hatanda hemen işten çıkarmaya çalışır. Bilmez ki o adamdan daha iyi o işi yapabilen yok. İşçi elinin kiridir. İyi bir şey yaparsın faydasına olur o Allah'tan ama hata yaparsın o senden gelir.

O yüzden hocam sabır da bir yere kadar. Bulabiliyorsan derhal başka bir iş bul ve hemen çık oradan. Öyle adamlara ekmek yedirme.
masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne kadar maaş alıyorsunuz hocam
SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence hata sende başkasına yardım etme işin dışında suç sana kalıyor sonra.
14 günlük iznini öne at 1 hafta gelmiyorum iznim var diyeceksin zaten sen olmadığında patron çıldıracak zira senin gibi işten anlayan o sistemde yok patronda ne yapacak sana daha fazla önem verecek pişman olacak bir nevi. Tam 1 haftan dolarken işe gelip 1 haftalık iznimi daha kullanacağım söylemelisin ayrıca şefe dön abi ben başka bir iş arıyorum bu fiyata çalışamam diyeceksin. Sonuç: maaşıına zam işe son şaka tabi ki de maaşına güzel zam alırsın
KOCABAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlattığın üzere bu yorumu yapıyorum. Madem ki işten yana sıkıntı yaşamam diyorsun ve sana muhtaç kalacaklarını söylüyorsun. Olur da geri dönmeni isterlerse müdüre "O çiçekli kıyafeti ay sonuna kadar giy." demeyi sakın unutma
Merflay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendinizden çok işe değer verirseniz maalesef sonuçları kötü oluyor hocam, insan mentalite olarakda çöküyor.
ilhnGrbz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuyruğu dik tut. Aklını kullan. Sen onlara değil onlar sana muhtaç.
EmreKRMN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyice okudum ve bir nevi beni de anlatmışsınız, çok geçmiş olsun.
Bende bir tarım şirketinde "E-Ticaret yöneticisi" olarak işe girmiştim. Daha sonra elimden gelen her işi bana yıkmışlardı. Şirket önüne ufak bir sigara içme alanı yapılacaktı komple bana yaptırdılar (inşaat işinden anladığım için), makina parçaları değişecekti, bakımları olacaktı, patron; bilgisayar biliyorsan bunları da yaparsın dedi bende kendimi geliştirmiş olurum diye bütün makinaların parçalarını, bakımlarını yapmıştım. Dedikleri sadece; eline sağlık olmuştu. En son başka şehirde bulunan fabrikamıza gidilecekti ve yola koyuldum. Yolda araç arızalandı ve şirket kredi kartından yaptırdım diye patron hemen yoldan geri döndürüp; toplantı düzenledi ve toplantıda ağzına geleni söyledi bana. Bende hemen oradayken istifayı bastım ve çıktım.

Bir işi biliyorum derseniz size yıkarlar hocam o yüzden şuan ki işimde fazla şey bilmiyorum Şuanki görevim bilgi işlem.
PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş güç bilmeyip de iş açarak ve bilenleri işe alıp zengin olarak bilenlere emir veren bir millete sahibiz. Her dediğini yaparsın, bir durumun iyi bir fikir olmadığını belirttiğinde ya da bir dediğini yapmadığında yere göğe vururlar, tüm yaptıklarını görmezden gelirler. İşlerin nasıl yapılacağını çok iyi biliyorsan kendi işini de kurabilirsin, ama bu zamanda geliştirmek büyük uğraş gerektiriyor. Bence başka firmalarla konuşup hareket edebilirsin. Sabır, sükut ve çok büyük bir sorun olmadıktan sonra bulunduğun yerden ayrılmamak, durumu göre hareket etmek gerekli. Maaşından memnunsan iş bulmak çok zor. Sana ihtiyaç olunduğu belli. Kendi kararların ile hareket edebilirsin. Sadece kendi işini yap, iyilik bilmeyen bir kitle var. Soran olursa da bilmiyorum demek çok kolay. Çünkü iş arkadaşlarıma ne kadar yardım etsem de üstler tarafından haksızlığa uğradığım halde yardım ettiğim iş arkadaşları yüzüme bile bakmadı, hep kendilerini yüksek görmeye çalıştılar. Kimseye yardım etme. Kendini ezdirme ve dik dur. Baktın inat ediyorlar, maddi durum sıkıntı oluşturmayacaksa ayrılabilirsin, ama önce başka yerlerle konuşabilirsin. Kimseye değerinden fazla önem verme, hatta yüzüne bile bakma. Çünkü her fırsatta seni küçük görmeye çalışacaklar. Unutma! Kimse kimseden üstün değil. Her zaman son söz sana aittir.
Crocodile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşinden fazlasını yapmayacaksın. Kimseye yaranamassın.
ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstifa etse bile yıllık izinin gün parasını vermek zorundalar.

---

Ayrıca bu şekilde kıyafet yapıp giydiririz falan ayar oldum bu üretim müdürüne ben olsam çok sert çıkardım sen yine efendilik yapmışsın.
Deseydin ya sana etek yapar giydiririm diye.
cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni bir iş ayarlayıp Allahın selameti üzerinize olsun deyip çıkın. İşler alt üst olsun. Gelip de yardım talep ederlerse saatime 100usd para ile işinizi yaparım deyin. Çağırmasınlar.. Nedir ya o çiçekli elbiseyi bunlara giydirin demek...

Kendini ne sanmış ben anlamıyorum ki.. Hata da olabilir yani insanlık hali. Sanki bilerek yapılmış.
Mertcan03 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle kafası çalışan arkadaşların cesaret edip kendi işini kurmaları gerekiyor.
Bu kadar iş yükünü sırtına yükleyen bir adama saygı duyulması gerekirken gördüğü muameleye bak.
celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş hayatında şunu öğrendim işin harici hiçbir işi biliyorum demeyeceksin yoksa senden kötüsü yok. Ne kadar boş ağzın laf yaparsa senden iyisi yok.

ezaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstifa etmeden önce size sarf edilen sözler "mobbing" kapsamına girebilir, bunu araştırmanızı öneririm.
Arkadaşlar az önce müdürün odasından geldim. Bir saat önce yanına gittim. Açık açık konuştum, gerekirse işten çıkarım yine onu giymem dedim. Üretim şefi de yanındaydı, adam haklı bu insanın onuruna dokunur böyle bir ceza olamaz dedi. Sonra müdür üretim şefine döndü, bir yaptırımı olmalı sen olsan ne ceza verirsin diye bana sordu. Parası neyse vereyim hesapla dedim, 1600 tl dedi. Tamam aşağıya inip muhasebeciye vereceğim dedim. Sonra olmaz öyle şey seni seviyoruz demeye başladı.

Maaşına güzellik yapacağız o olayı da aranızda halledin o zaman dedi. Tamam deyip çıktım. Yani asla kendimden taviz vermedim, vermem de. Kimse kimsenin kölesi değil. Kendi de dedi, bu adamdan zaten maksimum verim alıyoruz daha fazla çalıştıramayız çünkü zaten çok çalışıyor diyor üretim şefine. Herkes her şeyin farkında ama işlerine geldiği gibi konuşuyorlar.

Özetle; elbise filan giymeyeceğim + maaşıma zam yapıldı.