R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Sorum Var (https://www.r10.net/sorum-var/)
-   -   Neden İslam? (https://www.r10.net/sorum-var/2254689-neden-islam.html)

zulte 25-02-2020 20:21:20

sorgulama,oraya kafayı yorma,orayı kafayı takarsan işin içinden çıkamazsın........

bunlar nasıl cümleler,okurken insan hayretler içerisinde kalıyor,biride hocaya sor imama sor demiş,hoca da ,imamda,senden benden daha cahil.aynı bu verilen cevapları veriyor,o aklına gelmiyorsa 2tane ayet okuyor..

sorgulayın arkadaşlar,sorgulamaktanda korkmayın sadece bu konu için değil,aklınıza takılan kafanızı sureklı mesgul eden konuları sorgulayın ,sorgulamadan gerçekleri bulabilmeniz imkansız..

ama şu sorunun cevabını ben sorgulasamda yıllardır henüz bulamadım;

100 lerce değil 1000 lerce din var

dünyadada milyarca insan var,her inanışa,her din e sahip insanlar kendi dinlerinin kendi inançlarının en yüce ve gerçek,kutsal olduguna ınanırlar,bunların hangisi gerçek, hangisi doğru yolu bulmuş,ben bunların cevabını bulamadım..

SAMATO 25-02-2020 20:25:57

Alıntı:

hyperiahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347916)
Fikirlerine saygım var kardeşim. Cevaplayan kimseyi alıntılamadım ama farklı bir araştırmam için 2 soru sormak istiyorum sana. Bunları kesinlikle şahsına hakaret algılama akıl yaşta değil baştadır. Ben farklı bir konu için öğrenmek istiyorum.
1-) Yaşın Kaç
2-) Nerelisin

19 yaşındayım malatyalıyım
dini konuları araştıran bir insanım arada bir araştırırım birde ateist vs müslüman fightlarını izleyen bir insanım avcılarda oturduğum içinde sözler köşkü youtube kanalı hemen evimin yakınında

BayburtLu 25-02-2020 20:37:02

Göklerde ve yerde Allah’ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlık içinde onlardan yüz çevirirler
Allah O’dur ki gökleri sizin görebileceğiniz bir direk olmaksızın yükseltti, sonra da arş üzerine kuruldu ve güneşle ayı emrine boyun eğdirdi. Bunların her biri belirli bir vakte kadar yörüngesinde dönüp duracaktır. O, tam bir nizama koyduğu kâinatta her işi çekip çeviriyor, her şeyi idâre ediyor ve gerçeğin bütün işaret ve delillerini detaylarıyla açıklıyor ki, bir gün gelip Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.

trk2019 25-02-2020 20:46:36

dinin amacı zaten inanmak, sorgulamak değil ki. dinin ne olduğunu bilmek lazım, islamın şartından belli; Allaha inanmak, Peygambere inanmak, inanmak, inanmak vs.. sorgulamak değil yani, bir de şuna tav oluyorum, açıklamazsan deist olurum, ahaha çokta tın yani, sen inansan bana ne faydası olacak ki inanmasan ne zararı olsun, ergen kompleksi sanırım.

YasinErkan 25-02-2020 20:46:57

Alıntı:

hyperiahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347752)
Şimdi 1. Soru; Allahın varlığına en büyük delil olarak canlıları örnek gösterir tüm din alimleri. Sahiden de bir Arı'yı, bir kelebeği yada dünyanın hareketlerinin ne kadar ince hesaplandığını düşünecek olur isek bunların şans eseri olduğunu söylemek zor. Fakat Madem şans eseri böyle bir varlık oluşamaz o zaman Allah Nasıl var oldu ?

Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz.

2. Soru; İnsanlık tarihi boyunca şuanda dahil olmak üzere sonsuz din çıktı. Her birinin ferdi aynı şuanki radikal islamcılar dinine olduğu gibi sonsuz bağlı ve dininden emin. Hiç acaba yanlış tarafta olan benim ihtimali aklınıza gelmiyor mu ?

Yani soru şu şekilde; Dünyada 100 den fazla din mevcut ve her birinin fertleri tam olarak kendi dinlerinden emin. Buna ister Hristiyanların, Yahudilerin, Hinduların gözünden bakın ister diğer adını bile bilmediğimiz 100 üstü din mensubunun gözünden bakın. Ya onların cenneti doğru ise ve siz cehenneme giderseniz ?


1.)Sorunun cevabı:
Biz insanlar maalesef her bilgiyi, herşeyi kendi doğrularımıza göre ölçüyoruz. Bizi yoktan var eden Allah bir madde, bir cisim değildir.
Nasıl var oldu demek bizim düşünce yapımıza göre bir başlangıcı olması gerektiğini gösterir. Yüce Allah'ın varlığı, başka bir varlığa dayanmaz bu sebeple bir öncesi ve sonrası da yoktur.
Bunu anlamak zor biliyorum. Emin ol bu soru sadece senin aklına gelmiyor, ben inançlı bir müslümanım. Ara sıra benim de aklıma geliyor. Ben bu sorunun cevabını bulmak için tefekkür ediyorum. Kendimi ve Allah'ın yarattıklarını düşünüyorum. Bu düşünce sürekli bana bir yaratıcının varlığını tasdik ediyor.

2.)Sorunun cevabı:
Bu soru 3-4 yıl önce sürekli aklıma gelirdi. Acaba yanlış yerde mi duruyorum diye. Bu sorunun cevabını anlamak için İncil'i, Tevrat'ı ve inanmayacaksın belki ama satanizm'i bile inceledim. :)
Neden İslam diye soracak olursan: (şahsi düşüncemdir) bunun net cevabını vermem için Kur'an'ı gösterebilirim. Yıllar önceden, günümüzde ancak bulunabilen bilimsel olgulardan bahsediyor olması benim için bir mucizedir. Ek olarak: (konuyla alakalı değil ama) sabah namazını kıldığımda o günüm çok huzurlu geçiyor. Olağanüstü bir sakinlik ve huzur dolu oluyorum.

Senin için tavsiyem kendini dinlemen. Kendi kararlarını alman. Eğer müslüman olacaksan da kendi fikirinle, deist olacaksanda, ateist olacaksanda. Kendi fikirlerine göre yönelmeni tavsiye ederim. Kendi bulgularınla.

Sağlıcakla kal.

digiklan 25-02-2020 20:53:47

Yine geleneksel r10 din diyanet münakaşaları. 2 sorunun da kesin ve net yanıtı yok. Olsa herkes müslüman olurdu. Var olmanın ön koşulu olarak yaratılmış olmayı öne sürenler, ebedi var olan bir varlığın da yaratılmış olması gerektiğine inanmıyorlar. Ve bunu çok mantıklıymış gibi uzay zaman sonsuzluk gibi kavramlar ile açıklıyorlar. İnsan gibi karmaşık bir varlığın muhakkak tasarlanması gerektiğini kendi kendine var olamayacağını söyleyenler insandan çok daha karmaşık bir varlığın kendi kendine var olabileceğini iddia ediyorlar. Bunun çok mantıklı olduğunu söylüyorlar. Gülümsüyorum.

Diğer taraftan tüm dünyada da bu memlekette de din piyangodan çıkan bir şeydir. Norveç'te doğsaydı ateist olacak adamlar Konya'da doğdukları için müslüman olduklarını kabul etmiyorlar. Anasının Babasının dinine inanan herkes sanki bunu mantıkla büyük araştırmalar sonucu kendi verdikleri bir kararmış gibi anlatıyorlar. Bir adamın benimki en iyi dindir diyebilmesi için kendi dini ile mukayese edebileceği 100 dini daha ayrıntıları ile bilmesi lazım.

Bütün dinler kendine inananların cennete gideceğini söylüyor. Ve hindistan'da öküze tapan adamın da inandığı ön kabuller var. Sen tanrı yaratılmamıştır hep vardır gibi hiç bir kanıta dayanmayan bir şey uyduruyorsun, o da atalarımızın ruhları hayvanlarda öküzlerde yeniden doğuyor diye hiç bir kanıta dayanmayan bir ön kabule sahip.

Yani dinde mantıklı yanıt falan olmaz. Ayete doğrudan iman edersin. Senin mantığın ile çeliştiğinde de vardır bir hikmeti der geçersin. Mesela evlenilmesi haram olan kişilerden biri süt kardeştir. Yani seninle hiç bir genetik bağı olmayani akrabalık bağı olmayan, dış kapının dış mandalı biri ile aynı memeden süt emdiğiniz için evlenemezsiniz. Oysa genetik olarak aynı aileden geldiğniz, çocuklarınızın özürlü sakat doğma ihtimali olan amca çocukları, teyze hala dayı çocukları ile evlillik yasak değildir. Şimdi insan mantığına göre hangisinin yasak olması lazım? İşte dinde mantık aramazsın. Ayette hadiste ne yazıyorsa vardır bir hikmeti der inanırsın.

chnyrdkl 25-02-2020 20:59:56

Kardeş inanıp inanmamak ya da idrak etmek sana kalmış.
​kimse körü körüne bağlanmak istemez.
Ama senin fikirlerin bazı insanları da etkiler, tamam sorgulamak güzeldir.
Fakat dinden çıkartır bu sorular insanı.
Çok fazla sorun var ise kitap okuyarak ya da bazı kaynakları okuyarak gider

İnternet başında sorgulamak yerine kitap okumak iyidir.
Sana kitap okumuyorsun demiyorum yanlış anlama.

erdem21 25-02-2020 21:08:03

Yolda olduğum için kısa yazacam detaylı konuşabiliriz her sorunun bir cevabı var sadece alak süresi 1.ayet "oku" ile başlarsan sonuca varırsın ve sana tavsiyem tefsir kitabı okuman gerçekten faydasını göreceksin özellikle Seyyid kutup tefsiri tavsiye ederim.

Soru 1 Cevabı : Yarandan ile yaratılan hiç bir olurmu.
Ör: Maragoz tahta ile bin bir türlü şey yapar ama margoz ile tahtadan çıkan sonuç hiç bir olurmu.

Soru 2 Cevabı: Nasıl düşürsen öyle görünür.

ibra 25-02-2020 21:27:45

Merhabalar, sizleri menzile götürmek isterim. Buradakiler şeyh değiller. Sizi gerçek İslam alimleri ile görüştürelim, belki Allah rızası için size bir faydamız olur ? ( Not : Ağabeyim menzile bağlı bir dergaha gidiyor devamlı olarak. Size kuşkusuz yardım edecektir.)

hasyer 25-02-2020 21:48:33

Youtube'da Sözler Köşkü kanalında bulunan videoları izlemenizi tavsiye ederim.

Seul 25-02-2020 22:00:32

Alıntı:

Bip Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347834)
Hocam bunlar paradoks sorular... Allah kendinden büyük bir taş (güç) yaratabilir mi diyenler de var mesela. Böyle sorulara şöyle cevap vermek lazım: Asla durdurulamaz bir tren asla yıkılamaz bir duvara çarparsa ne olur? Bu soruya cevap veremeyeceğiniz gibi diğer sorulara da cevap veremezsiniz. Yüce Allah ezelden beri var. Sonsuzluk bir var olmak bu. Tıpkı sayılara sonsuz dediğimiz gibi...

Bu sorunun cevabı asla durdurulamaz bir tren yada bir duvar olamaz çünkü çarpışma sonunda ikisinden birinin olamayacağını görürüz.

Yaratıcı ezeli oluyorsa evren de olabilir. Tabiki bu yaratıcı yoktur anlamına gelmiyor ama vardır anlamına da gelmiyor, yani belirsiz.

2. soru için cevap: Objektif olarak araştırırsan hepsinin insan ürünü olduğunu görürsün.

EnteresanAdam 25-02-2020 22:04:12

''Allah'ı kim yarattı'' sorusu bana çok komik ve saçma geliyor. Allah evrenı neden sonuç ilişkisine göre yaratmış. Ancak yaratıcı, bu neden sonuç ilişkisine dahil olmak zorunda değil. Çünkü o her şeyi var eden. Sizin bu sorunuzun cevabı, düşündüğünüz gibi olsaydı; Allah'ın yaratıcısı kim ? Allah'ın yaratıcısının yaratıcısı kim ? diyerek sonsuza kadar devam ederdi. Allah, zaman ve mekana hakimdir ancak kurallarına dahil değildir. Kuralı koyan O'dur. Doğa'da ve evrende her şey neden sonuç ilişkisine dayalı ve tüm bu yaşanan olayları kurgulamak için çok üstün bir zeka gerekiyor. Bu bile yaratıcının yüceliğini gözler önüne seriyor. Allah' Kuran'da bir anda yarattım der, ancak o bir an biz insanlar için 2 milyon yıl sürebilir. Çünkü Allah zaman kavramına da hükmeder. Bir filmi 2 saat'te de izleyebilirsiniz. Baştan sona sarıp 1 saniyede de tüm filmi sarıp geçebilirsiniz. Böyle düşünün. Zaten Kur'anda birçok dinden söz ediliyor. Burada aklımı karıştıracak bir durum görmüyorum. Evren'de her şey zamanla oluştuğu gibi insanında inanç seviyesinin gelişebilmesi için aşamalar gerekirdi. Dinler de bunu sağlıyor. Ancak sizin bahsettikleriniz, Şamanizm, Budizm vs gibi epik dinlerse onlar insanlar tarafından uydurulmuş, gerçek dışı olgulardır. Kur'an zaten sorgulayın diyor tüm insanlığa. Ancak sorgularken mantık dahilinde sorgulamazsanız doğru yoldan çıkabilirsiniz. Bahsettiğiniz uzakdoğu ve diğer dinlerde sorguladığınız zaman dinin mantık dışı olduğunu algılayabilirsiniz. Ancak Kuran'ı inceleyip sorguladığınızda tek bir eksik bulamazsınız. Bu da hak dinin İslam olduğunu gösterir. Aslında Allah'ın göndermiş olduğu her din İslam'dır. Eğer İncil değiştirilmeseydi O'da İslam'ın emirlerini bize emredecekti. Dediğim gibi her şeyin gelişmesinin bir evresi olduğu gibi, dinlerin gönderilmesinin de sosyolojik evrim için bir gerekliliği vardı. Ve son aşamada İslam dini tebliğ edildi. Detaylı özel sorularınız varsa özelden iletin sohbet ederiz. Konu üzerinden tekrar cevap yazmayacağım.

erolckmk 25-02-2020 22:28:00

Uzunca zamandir inandigim bir sey var. Iyi veya kotu
Aslinda her sey bu kadar basit olabilir. Iyi olmak veya kotu olmak. Siz inaniyor musunuz merhametli olan bir yaratici hayati boyunca kimseye zarari dokunmayan bir kisiye zulm etsin

Dr.SEO 25-02-2020 22:36:18

Elhamdülillah. Dinimiz islam, peygamberimiz HZ Muhammed S.A.V

Ferhat 25-02-2020 22:53:57

Neden İslam ? (Eğer cevap tahmin ederse konunun altına alıntı yapabilirsin herkes bilgilensin. Baştan sona okuman dileğiyle.)

Düşünün 1410 yıl önce elektrik yok, internet yok, telefon yok, wikipedia yok vs vs. Son Peygamber olarak Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Allah'ın elçisi seçiliyor bizi dünyada yaratan Allah tarafından ve dünyayı güzelleştirmek adına Kur'an-ı Kerim kitabımız yazılıyor. Toplam 600 sayfa olan kitabımızdan bir kaç ayet ile neden İslam sorusunun cevabını öğrenebiliriz.

Hz.Musa'ya kitabın verilişi,

"Bir vakit Musa'ya kırk gecelik vade verdik. Sonra siz, o yokken tuttunuz da buzağıya kapıldınız, böylece zulmediyordunuz işte.","Bakara Suresi 51. Ayet"

"Doğru yolu bulasınız diye bir vakit Musa'ya kitap ve doğruyla eğriyi ayırt eden hükümler verdik." , "Bakara Suresi 53. Ayet"

Hz.İsa'nın hayatının tüm detayları Kur'an-ı Kerim'de yer almaktadır ve diğer Peygamberler hakkında yine tüm bilgiler yer almaktadır.

Şimdi bu 2 örneği vermekteki sebep, az düşünüp taşının, Allah kendi varlığını göstermeseydi, dünyayı Allah'ın yarattığını bilmeseydik, binlerce yıl önce Eşcinsellik, kölelik, zulüm diz boyuydu dünyada. Bunu Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini okuyarak öğrenebilirsiniz.

Bizim Kur'an-ı Kerim kitabımız kötülüğü değil iyiliği öğretiyor, eşcinselliği değil aileyi öğretiyor, merhameti, saygıyı, hoşgörüyü öğretiyor.

1410 yıl önce Peygamber Efendimiz (s.a.v) böyle bir bize gönderilen mucize kitabımızı tek başına yazabilir miydi ? Tüm Peygamber'lerin hayatını anlatabilir miydi ? Bunu kendimize sormak gerek. Bunun cevabını kendin veremezsin, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini okursan bu soruların hiç biri belki aklına gelmez.

Kur'an dışındaki semavi kitaplar bir defada indirilmiştir.

"İnkârcılar, "Kur’an ona bütünüyle bir defada indirilseydi ya!" diyorlar. Oysa biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle yaptık ve onu uygun aralıklarla parça parça gönderdik.", "Furkân Suresi - 32 . Ayet"

Şunu sorabilirsin kendine, neden yaratıldım? neden ben? neden sınanıyorum? Bunu sorarsan yine cevabını Kur'an-ı Kerim'de bulabilirsin.

Elhamdülillah Müslümanım, iyi ki Müslüman olarak yaratıldım. Şükürler olsun ki dinim İslam, Peygamberim Hz.Muhammed (s.a.v)

Yaşayacağımız dünyada en fazla 100 yıl, bu süre içerisinde benim Kur'an-ı Kerim kitabım bana en güzel destekçim, yardımcım. 5 vakit namaz günde 1 saatimi alıyor, 1 vakit 10 15 dk maksimum.

Eğer kafana takılan ve cevabını öğrenmek istediklerin varsa, aşağıdaki linkten Kur'an-ı Kerim'i indirebilir uygulama içinde arama vesaire yapabilirsin.

Yarattık kelimesi arama sonuçlarıyla uygulama ekranı : http://prntscr.com/r7la6c

Link : https://kuran.diyanet.gov.tr/

BurakKeskin 25-02-2020 22:56:25

Alıntı:

SAMATO Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347906)
Tavsiyem sorgulama sorma ama açıklayayım

1. sorun tamamen ateistlerin fikri üzerinden gidiyor "Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz." bu düşünce sadece ateistlerde bulunmakta ha agnostiklerde yada putperestlerdeysede gene evet bulunmakta.

Allah şans eseri yaratılmadı yada doğrulmadı. Allah yani yaratıcımız olan allahu teala her zaman vardı şimdi şu şekilde düşün herşeyin bir yaratıcısı olduğunu var sayarsan örnek vericem benim annemi annesi annensinide annesinin annesi doğurdu demi bu hz.adem ve havvaya kadar gider sonra hava su toprak yaratıldı sonrada gezegenler çarpıştı sonrasındada gezegenler yaratıldı sonrasında yıldızlar güneş sistemi yaratıldı sonrasında evren yaratıldı sonrasındada cennet ve cehennem ile ahiret hayatı yaratıldı sonrasındada ruhlar yaratıldı şuan gereksiz yere yazdığımı fark ettim ama demek istediğim şey eğer sen herşeyde bir yaratıcı ararsan bir gün kendi inancını yaratmış olan tanrınında bir yaratıcısı olduğunu ve sonrasındada onunda bir yaratıcısı olduğunu sonrasındada onunda onunda onunda yaratıcısı olduğunu düşünürsün ve konu islamiyetten mitolojiye road to olympos'a gider anlatabildim mi bu yüzden allah tektir birdir ve yaratıcısı yoktur, doğmamıştır doğrulmamıştır, bir insan yerine koyulamaz o bir ilahi varlıktır bu yüzden bu sorgulanmamalıdır

2.sorunuda cevaplayayım evet benimde aklıma geliyor diğer dinlere bakınca ama sonra neyin günah neyin helal olduğunu anladığımda aklıma yatan dinin islamiyet müslümanlık olduğu kanısına varıyorum. Ve dediğin gibi diğer dinlerin cenneti var ya cehennemi biz yaşarsak ne olcak diye bunun hakkında şu açıklamayı yapayım

Kuranı kerim değiştirilmemiş bir kitaptır bazen okuyunca türkçe mealini arada bir ayetlerde çakışma olduğunu düşündüğüm oluyor hatta bunlar ateistlerin genelde dayanak noktaları ama ben şu şekilde yorumluyorum kuranı kerimde ekleme olsaydı allah tek bir söylemesiyle tüm kuranı kerimi değiştirir hatası varsa düzeltirdi, aynı şekilde dinimizdede değiştirilmiş yada oynanmış bir din olsaydı tek bir söylemesiyle tüm herşeyi değiştirirdi fakat dinimiz dünyaya gelmiş olan son din kuranı kerimde son kitap ve bizzat yaratıcımız olan allah tarafından korunmakta. Bazen diyorum madem ateistsin bro yiyorsa kuranı kerime zarar ver diyorum adam yaparım diyor ertesi günü yanına kitabı getiriyorum adam parmağını bile kımıldatamıyor. Çünkü kuranı kerime zarar girişimleri denendi ve bunun sonuçları ortada (fareye dönüşen kadın, kemik erimesiyle lanetlenen genç, iç organları kurtlar tarafından yenmiş olan kadın) demek istediğimi anladın dimi benden bu kadar herkese saygılar hayırlı geceler dilerim 19 yaşındayım umarım herşeyi anlatmış oldum

Dostum bilgin olsun da
o anlattıkları heykel. Olay efsaneden ibaret.

Hatta video'da yırtan hakaret eden bir kız var, bu heykele atıfta bulunan. Manevi değerleri aşağıladığı için buraya koymam mümkün değil sinir sistemin kaldıracaksa eğer; Kuran'ı yırtıp genç türk kız diye aratabilirsin. Baştan uyarıyorum çok edepsizce hareketleri var.

SAMATO 25-02-2020 22:59:37

Alıntı:

EcLeL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076349093)
Dostum bilgin olsun da
o anlattıkları heykel. Olay efsaneden ibaret.

Hatta video'da yırtan hakaret eden bir kız var, bu heykele atıfta bulunan. Manevi değerleri aşağıladığı için buraya koymam mümkün değil sinir sistemin kaldıracaksa eğer; Kuran'ı yırtıp genç türk kız diye aratabilirsin. Baştan uyarıyorum çok edepsizce hareketleri var.


Pardon hocam dediğin gibide olabilir efsane olduğunu bende düşünüyorum fakat olay ilk çıktığında ağır haber kaynağı olmuştu

BurakKeskin 25-02-2020 23:03:35

Alıntı:

SAMATO Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076349109)
Pardon hocam dediğin gibide olabilir efsane olduğunu bende düşünüyorum fakat olay ilk çıktığında ağır haber kaynağı olmuştu

13-15 yıl önce çıkıyordu böyle efsaneler çünkü internet yaygın değildi insanlar doğru bilgiye kolay ulaşamıyordu :)
Ben 13-14 yaşındaydım.

A.AY 25-02-2020 23:14:58

Alıntı:

iguanamehmet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347768)
Benimde kafamı kurcalayan çok sorular var ama ölünce görücez neyin ne olduğunu

Ölünce islamiyet doğruysa ne olacak, artık geri dönüşte mümkün olmayacak, dönüp ibadet etmek için

yildizteknoloji 25-02-2020 23:19:30

o zaman bu dağları kim yarattı?

Valx 25-02-2020 23:21:26

“Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik.” (Nahl, 16/89)


ekb 25-02-2020 23:27:48

100 kilometre ötede doğmuş olsaydınız Hristiyan olacaktınız. Siz doğdunuz coğrafya ile bir dine, bir aileye mensup oldunuz.

Kendinizin hür iradesi ile tercih etmediğiniz bir şey için burada ahkam kesmeyin nolur ya, komik oluyorsunuz. Tanrı varsa herkes için, her din için var.

Luklesin 25-02-2020 23:28:42

Alıntı:

hyperiahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347752)
2 Adet İslam dini ile ilgili sorum var fakat sorduğum kimseden tatmin edici cevap alamadım. Bir çok ayet var kafamı kurcalayan okuduğumda bunlar Allahın kelamı olamaz dediğim ama bunları buradan paylaşmak yerine daha evrensel 2 soruyu Buradan sormak istiyorum belki cevaplayabilen çıkar.


Şimdi 1. Soru; Allahın varlığına en büyük delil olarak canlıları örnek gösterir tüm din alimleri. Sahiden de bir Arı'yı, bir kelebeği yada dünyanın hareketlerinin ne kadar ince hesaplandığını düşünecek olur isek bunların şans eseri olduğunu söylemek zor. Fakat Madem şans eseri böyle bir varlık oluşamaz o zaman Allah Nasıl var oldu ?

Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz.

2. Soru; İnsanlık tarihi boyunca şuanda dahil olmak üzere sonsuz din çıktı. Her birinin ferdi aynı şuanki radikal islamcılar dinine olduğu gibi sonsuz bağlı ve dininden emin. Hiç acaba yanlış tarafta olan benim ihtimali aklınıza gelmiyor mu ?

Yani soru şu şekilde; Dünyada 100 den fazla din mevcut ve her birinin fertleri tam olarak kendi dinlerinden emin. Buna ister Hristiyanların, Yahudilerin, Hinduların gözünden bakın ister diğer adını bile bilmediğimiz 100 üstü din mensubunun gözünden bakın. Ya onların cenneti doğru ise ve siz cehenneme giderseniz ?

Merhaba hocam,

Kimse kimsenin dinine karışamaz orası ayrı, benimkini de siz bilemezsiniz mesela ancak şöyle bir durum var;

1- Bazı forumdaşlar konuyu Kur'an'dan ayetler vererek çözmeye çalışmış ama sizin sorunuz zaten direkt onunla olduğu için biraz "oxymoron" oluyor yani sonsuz bir döngüye giriyor. O yüzden cevabı biraz kendiniz aramalısınız.

2- Yanlış hatırlamıyorsam, Sir Isaac Newton (veya Edison tam emin olamadım) bunun üzerine çok düşünüyor ve bir sonuca varamıyor ama istatistiksel olarak en karlı olanın inanmak olduğunu düşünüp, hayatının geri kalanını çok dindar bir Hristiyan olarak yaşıyor. - Belki bu yardımcı olur

İyi akşamlar

Not: Eğer anti-tez arıyorsanız ve İngilizceniz de iyiyse, Richard Dawkins'in münazaralarını, panellerini YouTube'dan izlemenizi öneririm.

Gucluyazar 26-02-2020 00:00:50

Seni deist yapacak 2 soru ;)
Tatmin edebilecek cevap bulman çok zor. Konuyu takip ediyorum.

Adiqe 26-02-2020 01:04:50

Konu güzel takipteyim

TheOrder 26-02-2020 01:24:59

Dostum sorduğun iki soruyu insan aklıyla cevaplamak çok zor hatta imkansız diyebilirim. Aslında olay kısaca şu gayba imandır. Yani göremediğin bilemediğin bir kavramı kabullenmektir. Bu da imanın 1. şartıdır.

Olayı iki türlü düşünürsek.

1. Biz bu dünyaya neden geldik. bir tesadüf eseri geldiysek zaten yukarıdaki arkadaşların yazdığı ayetlerin, öküze, maymuna muza tapanların dinlerinin hiç bir anlamı yok demektir.
2. Biz bu dünyaya bir amaç için geldiysek yani bir sınav var ise bu sınavın hoca tek bir şartını koymuş. Demiş ki arkadaş sınavınız var (sınav adını sen koy mesela. cennet cehennem koy, öbür dünya koy, ölüm, doğmak vs. vs.) 1 tane kitap getirip sınavda açabilirsiniz. O kitap doğru kitapsa bu sınavı geçtin demektir. Değilse istediğin kadar kağıdı doldur hiç bir anlamı olmayacaktır. Sınav başlamadan bütün kitapları oku doğru kitabı sen seç :)

1. soru için şahsi fikrim şudur. Evrende hiç bir şey nedensiz yaratılmamıştır ve yok olmamıştır. Evrenin oluşumunu bir ateist buldu diye bunu inkar etmek olmaz çünkü evrende bir vesile ile yaratılmıştır. Bu belki big bang belki de başka birşey. Ama vesilesiz sebepsiz hiç bir şey yoktur. Yani Allah yarattı diye hazır alıp koymuş olarak düşünmeyin. Çünkü muazzam bir düzen var ve bu düzeni yaratan vesilelerle yaratmıştır.

ejder024 26-02-2020 01:40:11

Sana kuranın kesin olarak allahın kitabı olduğuna ikna edebilirsek ve allahın yaratılmadığını kesin olarak gösterebilseydik dünyadaki herkes şu an müslüman olmak zorunda kalacaktı.
Şimdi sana deseler haşa allahı şu yarattı peki onu kim yarattı diyeceksiniz. Sonra onu yaratanı kim yarattı dersin sonsuza dek sürer gider. O zaman dememk ki zaman sadece dünyada bize özgü bir durum. zaman kavramını ortadan kaldırırsan soruların cevabını bulursun.
Okulu düşün hoca seni sınav yapacağı zaman cevap anahtarını eline verirmi? Allahta sana delliler göstermiş inanıp inanmak ve sonunda sınavı geçip geçmemek senin elinde.

Yani demek istediğim şu Allah insanlar görünse ve ben sizin rabbinizim islam da benim dinim dese.Herkes müslüman olurdu. Sınavın bir anlamı kalmazdı.Zaten cevap anahtarın elinde olduğu bir sınava girmenin bir anlamı olmazdı.

AndroiDeveloper 26-02-2020 01:41:46

Alıntı:

hyperiahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347752)
2 Adet İslam dini ile ilgili sorum var fakat sorduğum kimseden tatmin edici cevap alamadım. Bir çok ayet var kafamı kurcalayan okuduğumda bunlar Allahın kelamı olamaz dediğim ama bunları buradan paylaşmak yerine daha evrensel 2 soruyu Buradan sormak istiyorum belki cevaplayabilen çıkar.


Şimdi 1. Soru; Allahın varlığına en büyük delil olarak canlıları örnek gösterir tüm din alimleri. Sahiden de bir Arı'yı, bir kelebeği yada dünyanın hareketlerinin ne kadar ince hesaplandığını düşünecek olur isek bunların şans eseri olduğunu söylemek zor. Fakat Madem şans eseri böyle bir varlık oluşamaz o zaman Allah Nasıl var oldu ?

Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz.

2. Soru; İnsanlık tarihi boyunca şuanda dahil olmak üzere sonsuz din çıktı. Her birinin ferdi aynı şuanki radikal islamcılar dinine olduğu gibi sonsuz bağlı ve dininden emin. Hiç acaba yanlış tarafta olan benim ihtimali aklınıza gelmiyor mu ?

Yani soru şu şekilde; Dünyada 100 den fazla din mevcut ve her birinin fertleri tam olarak kendi dinlerinden emin. Buna ister Hristiyanların, Yahudilerin, Hinduların gözünden bakın ister diğer adını bile bilmediğimiz 100 üstü din mensubunun gözünden bakın. Ya onların cenneti doğru ise ve siz cehenneme giderseniz ?

güzel sorular teşekkür ediyorum.
kısaca şu şekilde yanıtlayabilirim.
1.dediğiniz gibi göremediğimiz şeylerin varlığını görebildiğimiz şeyleri referans alarak bilebiliriz. örneğin karedeliklerin varlığı tam bir muamma idi,fakat kadaliği görüntüleyebilecek dünya teknolojisi henüz yokken yıldızların hareketlerinden göremesekde orada bir şeyin olduğunu anladık. yani bilinen şeylerden referansla bilinmeyene ulaştık.tabi daha sonra bilimin görünür kılması ile keşfimiz tamamlanmış oldu. aynı şekilde Allah ı da yarattıklarını referans alarak bulabiliyoruz. fakat günümü teknolojisi onu görmemizi imkansız kılıyor.
malum bizler 3 boyutlu varlıklarız ve kuramsal olanlar hariç biz ve çevremizi kuşatan her şeyi bu şekilde anlıyoruz. Allah ı daha iyi anlayabilmek için boyutları bilmek gerekir diye düşünüyorum. çünkü Allah yarattığı hiç bir şeye benzemediğini Kuran da bizlere bildirmiştir. bunun nedeni sonsuz boyuta sahip olmasıdır.2 boyutlu bir varlığın 3 boyutu anlamasının bile bu kadar güç olduğu bir sistemde sonsuz boyutu algılayabilmek bizim için imkansızdır. kısa bir video . işte bu yüzden de madem her şey yaratıldı Allah nasıl oldu sorusuna zihnen kesin şu yüzden şeklinde bir neden söyleyemeyiz,sadece olası nedenleri sıralayabiliriz. örneğin: eğer Allah yaratıldıysa onu da biri yaratmalıydı,yaratılanın Allah olamayacağı düşüncesi bizi yaratılması mümkün olmayan bir varlık düşüncesine ulaştırır vs vs
sonuç olarak zihinsel ve boyutsal farklılıklardan dolayı yaratılmamış,hep var olan ve hep var olacak olan bir varlığı tamamen kavramamız münkün değildir. biz inanlar olarak bu konuda Kuran ı referans alır ve Allah ı o şekilde kabul ederiz.

2. her zaman söylerim araştırmadan bir dine tabi olan insanın hangi dine inandığının ya da inanmadığının bir anlamı yoktur. yani anne babası müslüman olduğu için müslüman, anne baba hristiyan olduğu için hristiyan ,budist olduğu için budist vs olan her insan aynıdır. çünkü din bilinçli bir tercihtir ve araştırmalar sonucunda kişinin kendi kanaatiyle kabulüne bağlıdır.bir örnek verecek olursak;
malumunuz insanlar sokak röportajı yapıyor. sorular ve cevaplar
müslüman mısınız? evet
faiz haram mıdır? bu deirde artık faiz haram olmaz
içki haram mıdır? yok artık daha neler vsvs
görülüyor ki kişi kendini müslüman olarak kabul ediyor fakat Allah ın açık emirlerini reddediyor(uygulamıyor demiyorum. uygulamamak ile reddetmek başka şeylerdir). yani bu kişi aslında müslüman değil. bu hal üzere ölürse nasıl ki bir budist ebedi cehenneme gidecek aynı şekilde bu kişi de ebedi cehenneme gidecek.
sorgulamak güzeldir,sormadan ve sorgulamadan insan doğruyu yanlışı nasıl farkedebilir. işte sorgulamayan ve kendinde hata görmek istemeyen insanlar hangi inanca mensup olursa olsun diğerlerinden bir farkı yoktur.

Seul 26-02-2020 03:10:24

Alıntı:

AndroiDeveloper Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076350035)
güzel sorular teşekkür ediyorum.
kısaca şu şekilde yanıtlayabilirim.
1.dediğiniz gibi göremediğimiz şeylerin varlığını görebildiğimiz şeyleri referans alarak bilebiliriz. örneğin karedeliklerin varlığı tam bir muamma idi,fakat kadaliği görüntüleyebilecek dünya teknolojisi henüz yokken yıldızların hareketlerinden göremesekde orada bir şeyin olduğunu anladık. yani bilinen şeylerden referansla bilinmeyene ulaştık.tabi daha sonra bilimin görünür kılması ile keşfimiz tamamlanmış oldu. aynı şekilde Allah ı da yarattıklarını referans alarak bulabiliyoruz. fakat günümü teknolojisi onu görmemizi imkansız kılıyor.
malum bizler 3 boyutlu varlıklarız ve kuramsal olanlar hariç biz ve çevremizi kuşatan her şeyi bu şekilde anlıyoruz. Allah ı daha iyi anlayabilmek için boyutları bilmek gerekir diye düşünüyorum. çünkü Allah yarattığı hiç bir şeye benzemediğini Kuran da bizlere bildirmiştir. bunun nedeni sonsuz boyuta sahip olmasıdır.2 boyutlu bir varlığın 3 boyutu anlamasının bile bu kadar güç olduğu bir sistemde sonsuz boyutu algılayabilmek bizim için imkansızdır. kısa bir video . işte bu yüzden de madem her şey yaratıldı Allah nasıl oldu sorusuna zihnen kesin şu yüzden şeklinde bir neden söyleyemeyiz,sadece olası nedenleri sıralayabiliriz. örneğin: eğer Allah yaratıldıysa onu da biri yaratmalıydı,yaratılanın Allah olamayacağı düşüncesi bizi yaratılması mümkün olmayan bir varlık düşüncesine ulaştırır vs vs
sonuç olarak zihinsel ve boyutsal farklılıklardan dolayı yaratılmamış,hep var olan ve hep var olacak olan bir varlığı tamamen kavramamız münkün değildir. biz inanlar olarak bu konuda Kuran ı referans alır ve Allah ı o şekilde kabul ederiz.

2. her zaman söylerim araştırmadan bir dine tabi olan insanın hangi dine inandığının ya da inanmadığının bir anlamı yoktur. yani anne babası müslüman olduğu için müslüman, anne baba hristiyan olduğu için hristiyan ,budist olduğu için budist vs olan her insan aynıdır. çünkü din bilinçli bir tercihtir ve araştırmalar sonucunda kişinin kendi kanaatiyle kabulüne bağlıdır.bir örnek verecek olursak;
malumunuz insanlar sokak röportajı yapıyor. sorular ve cevaplar
müslüman mısınız? evet
faiz haram mıdır? bu deirde artık faiz haram olmaz
içki haram mıdır? yok artık daha neler vsvs
görülüyor ki kişi kendini müslüman olarak kabul ediyor fakat Allah ın açık emirlerini reddediyor(uygulamıyor demiyorum. uygulamamak ile reddetmek başka şeylerdir). yani bu kişi aslında müslüman değil. bu hal üzere ölürse nasıl ki bir budist ebedi cehenneme gidecek aynı şekilde bu kişi de ebedi cehenneme gidecek.
sorgulamak güzeldir,sormadan ve sorgulamadan insan doğruyu yanlışı nasıl farkedebilir. işte sorgulamayan ve kendinde hata görmek istemeyen insanlar hangi inanca mensup olursa olsun diğerlerinden bir farkı yoktur.

Hocam burada konu tanrı yaratıldıysa yaratanın da yaratanı vardır değil eğer yaratıcı yaratılmadan var olabiliyorsa evren de yaratılmamış diyebiliriz ikisi arasında hiç bir fark yok yani yaratıcının varlığı yada yokluğunun kanıtı yok. Dinler için aynı şeyi malesef söyleyemem herhangi bir dinin gerçekliği kanıtlanamaz ama yalan olduğu kanıtlanabilir çünkü gerçek olduğu kanıtlanırsa sınav diye bir şey olmaz. Dinlerin insan ürünü olduğunun kanıtları var zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w

ok35 26-02-2020 03:25:27

Aklına hangi soru gelirse gelsin bence cevap olarak şunu düşünmelisin:

Hangi insanın hayatı tam olarak mükemmel ? Burada sadece sağlık, para veya mutluluktan bahsetmiyorum. Bir de yaptığın yanlışları düşün ve herşeyin sana nefsinin yaptırdığını göreceksin. Yani kısaca bir yerden kazanan bir yerden kaybeden insan iradesine yenik düşen insanın bir imtihanda olduğu açık. Allahı insanlar gibi tövbe haşa aciz bir varlık gibi düşünmek bu sorulara neden oluyor. Eğer bu kutsal kitaptan, peygamberimizden, Allahtan şüphen varsa şunu düşün: neden yeni bir peygamber veya kitap çıkmadı? Çünkü son kutsal kitap korunuyor, değiştirilemiyor benzeri veya daha iyisi yapılamıyor

şu gönderide ki ince mesajı anlaman dileğiyle...

https://www.instagram.com/p/B50LJz3l...=1snek38o3gmrh

Soundblast 26-02-2020 04:09:49

Aslinda sizde bir yaraticinin var oldugu konusunda hem fikirsiniz. Bu kadar seyin bir sans eseri olamayacagini zaten belirtmissiniz. Ateistler ve felsefeciler yillar boyu bu tarz sorularla din alimlerini koseye sikistirmaya calismislardir. Mesela; Allah c.c kaldiramayacagi tasi yaratabilir mi? gibi yaratirsa nasil kaldirabilir. kaldirirsa nasil yaratabilir vsvs gibi cok sayida soru ile bir cok insanin kafasini karistirmislardir.

Aslinda tum bunlara gerek yok. Ben inanan bir muslumanim kendi adima. Diyelim ki boyle bisi yok din yok yaratici yok. Ne kaybedecegim dunyada islami kurallara uymakla. Gunde 5 vakit namaz 15 dk dan 1 bilemedin 1.5 saat. Yilda bir ay oruc. Digerleri zaten ateistlerin felsefecilerin ve tum insan olanlarin uymasi gereken kurallar. iyi birisi ol, durust ol, kotuluk yapma, baska insanlarin haklarina saygi duy vs vs... Benim kaybedecegim gunde sadece 1.5 saatim.

Peki ama ya islamiyet hak din ise ve yaratici var ise. O zaman deistler, ateistler ve diger inanmayanlarin sonu ne olacak. Sonsuz cehennem bu kadar basit bisimi onlarin gozunde cok mrk ediyorum.

Bazi seyleri cok fazla sorgulamakda iyi deildir. Tmm dinimiz akil dini mantik dini. Lakin bazi mevzular kildan ince kilictan keskindir. Ufacik bir mevzudan dinden cikabiliceginizi unutmayin. ve kimin ne kadar vakti kaldigida belli deil. Sonucta bizi hayata baglayan tek sey aldigimiz nefes.

digiklan 26-02-2020 07:39:39

Alıntı:

Soundblast Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076350434)
Aslinda sizde bir yaraticinin var oldugu konusunda hem fikirsiniz. Bu kadar seyin bir sans eseri olamayacagini zaten belirtmissiniz. Ateistler ve felsefeciler yillar boyu bu tarz sorularla din alimlerini koseye sikistirmaya calismislardir. Mesela; Allah c.c kaldiramayacagi tasi yaratabilir mi? gibi yaratirsa nasil kaldirabilir. kaldirirsa nasil yaratabilir vsvs gibi cok sayida soru ile bir cok insanin kafasini karistirmislardir.

Aslinda tum bunlara gerek yok. Ben inanan bir muslumanim kendi adima. Diyelim ki boyle bisi yok din yok yaratici yok. Ne kaybedecegim dunyada islami kurallara uymakla. Gunde 5 vakit namaz 15 dk dan 1 bilemedin 1.5 saat. Yilda bir ay oruc. Digerleri zaten ateistlerin felsefecilerin ve tum insan olanlarin uymasi gereken kurallar. iyi birisi ol, durust ol, kotuluk yapma, baska insanlarin haklarina saygi duy vs vs... Benim kaybedecegim gunde sadece 1.5 saatim.

Peki ama ya islamiyet hak din ise ve yaratici var ise. O zaman deistler, ateistler ve diger inanmayanlarin sonu ne olacak. Sonsuz cehennem bu kadar basit bisimi onlarin gozunde cok mrk ediyorum.

Bazi seyleri cok fazla sorgulamakda iyi deildir. Tmm dinimiz akil dini mantik dini. Lakin bazi mevzular kildan ince kilictan keskindir. Ufacik bir mevzudan dinden cikabiliceginizi unutmayin. ve kimin ne kadar vakti kaldigida belli deil. Sonucta bizi hayata baglayan tek sey aldigimiz nefes.

Dini savunan insanların sürekli ortaya attıkları soru şudur.
Diyelim ki dinler yok, ben ne kaybedeceğim. Sonuçta ben günde 1,5 saat namaz kılıyorum, ya da ben haftada bir kiliseye gidiyorum...
Ama ateistlerin kaybedeceği çok şey var.
Aslında dinler sana bir şey kaybettirmiyor gibi görünebilir ama bu dinler yüzünden insanlık çok şey kaybetti.

Çok masumane görünüyor olabilir.
Ben din ile ne kaybedildiğini size anlatayım.
Binlerce yıldır din savaşları ile milyonlarca insan katledildi.
Hristiyanlar din adına yüzbinlerce kadını cadı diye diri diri yaktı.
Müslümanlar din adına cihat diye yeni topraklara savaş açtı, kendi dinine geçmeyenleri öldürdü ya da köleleştirdi.
Din adına, katli vacibdir fetvaları verildi.

Birileri göremediğimiz Tanrı'nın adına binlerce yıldır ceza kesiyor, adam öldürüyor, taşlıyor.
Tanrı adına insanları kırbaçlıyor, insanları hapse atıyor, tanrı adına insanları ibadete ya da inanmaya zorluyor.
Sonsuz kudrete sahip olan Tanrının kendi yapmadığı şeyleri onun adına yapıp kendini Tanrının askeri sayıyor.

Hristiyanların engizisyon mahkemeleri vardı birileri Tanrı adına mahkeme kurup ceza kasip uyguluyordu.
İslamda da IŞİD var mesela güncel. Sen bu adamları terörist olarak görüyorsun.
Onlar da diyorlar ki biz Tanrı'nın emirlerini uyguluyoruz. Bu emirleri uygulamazsak cehenneme gideceğiz.
Şimdi ya onlar haklıysa, ya din onların uyguladığı şekilde ise. O zaman da senin 1,5 saatlik namazın yetmiyor.

Yani değerli kardeşim, senin ne kaybedeceğini bilmem ama iş senin günde 1,5 saatini kaybetmenin çok ötesinde.
Dinler tarih boyunca insanlığa o kadar çok şey kaybettirmiştir ki.
Dinler hidayet, huzur, ahlak verdiği her 1 adama karşı, 1000 adama ölüm, işkence ve acı vermiştir.
Ve dinler binlerce yıldır bilimsel gelişmenin ve bilimadamlarının önündeki en büyük engel olmuştur.

srknakyurek 26-02-2020 08:25:07

Alıntı:

abaddonn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347769)
Yanlış anlama. Aklındaki soruların olmasına bir şey demiyorum. Sadece bu konuları forum genelinde açman çok yanlış.

Eğer gerçekten bu tarz hassas konularda bir arayış içerisinde isen gidersin bir imam, müftü veya ülkemizde hangi mahalleye girsen konuşabileceğin birisini gösterirler.

Bu tarz konuların yeri burası olmadığı gibi buradan alacağın bilgilerle yanlış yönlendirilme durumun çok fazla.

Müftü ve imamlara sorarsa kesin deist olur. Bırakın insanlar istediğini sorsun araştırsın öğrensin öyle iman etsin. İslamın sorgulanmasından korkmayın, %100 iman edenler böyle sorulardan rahatsız olmazlar.

Konu takip.

Alicanklc 26-02-2020 09:27:58

İlmen yakın bi forum da ilmen dışı cevap gelmez sizi ve nefsizini tatmin edecek cevap bulamassınız.

Sizin aradiğiniz cevaplar hakkul yakın da.

Ateşin var olduğunu bilen ve hiç görmeyen biriyle ateşin içinde olan hiç bir olamaz.

İyi forumlar.

FıratBey 26-02-2020 09:51:12

hocam her off topic'in fikir belirtmek yerine ayetlerle dolduğu forumumuzda iyi cesaret konuyu açmışsınız.

Facebookta sorgulayan tartışma platformu grubu var, oraya yazın oradan daha tatmin edici yorumlar okuyabilirsiniz. Burada kuranı sorguluyorsunuz ama arkadaşlar ayetleri kanıt göstermiş, yani zaten sorguladığınız bir şeyi, ilginç.

dll 26-02-2020 10:52:40

Alıntı:

hyperiahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076347752)
2 Adet İslam dini ile ilgili sorum var fakat sorduğum kimseden tatmin edici cevap alamadım. Bir çok ayet var kafamı kurcalayan okuduğumda bunlar Allahın kelamı olamaz dediğim ama bunları buradan paylaşmak yerine daha evrensel 2 soruyu Buradan sormak istiyorum belki cevaplayabilen çıkar.


Şimdi 1. Soru; Allahın varlığına en büyük delil olarak canlıları örnek gösterir tüm din alimleri. Sahiden de bir Arı'yı, bir kelebeği yada dünyanın hareketlerinin ne kadar ince hesaplandığını düşünecek olur isek bunların şans eseri olduğunu söylemek zor. Fakat Madem şans eseri böyle bir varlık oluşamaz o zaman Allah Nasıl var oldu ?

Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz.

2. Soru; İnsanlık tarihi boyunca şuanda dahil olmak üzere sonsuz din çıktı. Her birinin ferdi aynı şuanki radikal islamcılar dinine olduğu gibi sonsuz bağlı ve dininden emin. Hiç acaba yanlış tarafta olan benim ihtimali aklınıza gelmiyor mu ?

Yani soru şu şekilde; Dünyada 100 den fazla din mevcut ve her birinin fertleri tam olarak kendi dinlerinden emin. Buna ister Hristiyanların, Yahudilerin, Hinduların gözünden bakın ister diğer adını bile bilmediğimiz 100 üstü din mensubunun gözünden bakın. Ya onların cenneti doğru ise ve siz cehenneme giderseniz ?

Allah var oldu sorusu saçma hocam. Çünkü Allah'ı birvar ettiyse o zaman Allah o olurdu. O zaman onu da başkası var etmek zorunda olacaktı. Bu sonsuza kadar giderdi, yani sonsuz sayıda Allah olurdu. Allah yoksa evren big bang ile oluştuysa ve oluşmadan önce birtoz bulutu vs. ise, bu toz bulutu nasıl oluştu? Yani hem ateistlerin hemde dindarların inançlarında bu soruya mantıklı cevap bulunamaz. 1 tane bilgisayar çipi düşün bir tanesi 10 watt diğeri 20 watt. Bir chip diğerine bizi yaratan acaba kaç watt der. Çünkü o sadece watt hesabını bilir, biz insanlarda Allah'ı bu şekilde düşünebiliyoruz.

Diğer soruna gelince sana tavsiyem incil, tevrat, zebur, kuran ve diğer dini kitapları alıp okuman. Eğer zamanın varsa bunu yap. Büyük ihtimal Kuran hariç hepsi mantıksız gelecektir. Çünkü birçoğu değiştirildi. Kuran aslında o kitapların tamamlayıcıdır. Allah tarafından gönderilen peygamberler bazen belli kavimlere gönderilir.

hyperiahd 26-02-2020 12:32:40

Alıntı:

Seul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1076350357)
Hocam burada konu tanrı yaratıldıysa yaratanın da yaratanı vardır değil eğer yaratıcı yaratılmadan var olabiliyorsa evren de yaratılmamış diyebiliriz ikisi arasında hiç bir fark yok yani yaratıcının varlığı yada yokluğunun kanıtı yok. Dinler için aynı şeyi malesef söyleyemem herhangi bir dinin gerçekliği kanıtlanamaz ama yalan olduğu kanıtlanabilir çünkü gerçek olduğu kanıtlanırsa sınav diye bir şey olmaz. Dinlerin insan ürünü olduğunun kanıtları var zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=fJEYqf5EY3w

O soruda kast ettigim tam olarak buydu. Yani öyle, böyle, şöyle bir varlık demekki hiçten var olabiliyor. O zaman bizde olabiliriz. Çoğu arkadaş yanlış anladı fakat alıntılayıp rahatsız etmek istemedim.

Yesilmen 26-02-2020 12:37:42

İslam Teslim olmaktır.
Çoğu insan görüşünü begendigi bir yazarın yazılarını merak eder nerdeyse hergün okur. Ama bizler hiç bir zaman bizi yarattıgını iddaa eden varlığın bizim için yazdıklarını okumayız.
Biz insanoğlu hepimiz tembel varlıklarız. Burda bile bunu , şunu merak ediyorum deyip karşıdan cazip bir cevap bekliyorlar oysa Allah Akıl vermiş , Akıl ise bize sorgulamayı emreder ! Sizler Elinize Kuran-ı Kerim'i Alın açın ve okuyun daha sonra sorularınız varsa (Eminim Vardır) Alimlere ulaşın sorun. Ama şunuda bilin İslam dini Teslim olmaktır.

İslam Dini dışındaki bütün dinler kendilerini rakip olarak İslamı görürler Çünkü Tek Gerçek kitap Kuran-ı Kerim'dir.
Siz hiç bir yahudi ile hiristiyanın din polemigi yaşadıgını gördünüz mü ?

İncil'de kadınlar boşandıktan sonra saçlarını sıfıra vurulması emredilir .
Tevratta ise Defalarca Tanrının hile yapıldıgı yazılır.

Ek Olarak : İslam Dininin Peygamberleri Örnek olmuş insanladır fakat Diğer Dinlerin kutsal saydıgı kitaplarda ( Örn. Tevrat ) yer alan Peygamberler arasında yer alan Adam öldüreni var, zina yapanı var, *********** yapanı var...

Örneğin: Tevrata Göre Hz. Davut , zina eden birisi. (Tevrat: 2. Samuel, 11. bölümde bu konu derinlemesine anlatılır.) Uriya isimli askerinin, Bat-şeva isimli karısına sahip olmak için, o askeri sürgün eden, en kötü bölgeye ölmesi için gönderen ve ulaştırması için yanına verdiği mektupta, “Bu askeri mutlaka öldürün” yazdıran, kumpasçı birisidir. Çünkü Davut, o askerin karısını bir gün terasta gezerken görmüş ve çok beğenmiş, çağırttırıp sahip olmak istemiş ve Kral olduğu için de bunu yapabilmiştir. Sonra da kocasını ortadan kaldırarak her istediğinde bu kadına rahatça problemsiz bir şekilde sahip olmak istemiştir. Kadın dul kalacak, Davut da kimseye dedikodu malzemesi olmadan rahatça alem yapabilecektir. Bunu Tevrat’da daha ayrıntılı okuyabilirsiniz…

Bence İslamiyeti sorgulamak yerine diğer dinleri sorgulayın cevabı hemen bulacaksınızdır.

kubilay_oral 26-02-2020 12:44:27

Din işleri inanç ile alakalı işler. İnanan inansın ve mutlu olsun. İnanmayan ise çok da sorgulamasın çünkü dinler kendi içinde mantığı olan kavramlardır. Evrensel anlamda mantık bulmak zordur. O yüzden bu soruların cevabını bilimsel anlamda kimse yanıtlayamaz. Bu sadece İslam ile ilgili değil, tüm dinlerde aynıdır. Hepsi sorulara bir yanıt olmak üzere meydana gelmiş ve bilimsellikten uzak şekilde cevaplar vermişlerdir. Din felsefesi üzerine okumalar yapabilirsiniz, tek bir dine yüklenmek yersiz.

Kaiser 26-02-2020 12:45:26



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:48:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.