R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Off-Topic (https://www.r10.net/off-topic/)
-   -   Tanrının Varlığının Kanıtı? (https://www.r10.net/off-topic/1271361-tanrinin-varliginin-kaniti.html)

Kem4l 08-06-2014 21:17:09

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145324)
Basit bir kitap değil Kur-an.Yıllar sonrasında olacak şeyleri anlatan bir kitap.Sizce bunu bir insan bilebilir mi ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:08:12 -->-> Daha önceki mesaj 21:05:58 --



Her şey mantıklı bir şeye dayandırılmak zorunda diye düşünüyorum.Hiç olmayan bir şey kendi kendine olur mu sizce ? Ahiret vardır desek ALLAH vardır diyebiliriz.Peki ALLAH kendini gösterse sen iman etmez misin ? Ya da yaratıcıyı gören herkes iman etmez mi ? Ne anladık bu işten o zaman.

Ben de diyorum ki olmayan bir şeye neden inanayım? Ya 6-7 milyar insan var dünyada ve sadece 1,5 milyar müslüman var. 1.5 milyar müslümanın yarısı inanışa göre cehenneme gidecek, benden farksız kişiler sadece Allah'a inançları var. Ne namaz, ne oruç ne ibadet vs. Eee geriye kalan insanları neden bilerek başka ülkelerde yarattı Allah? :) Cenneti herkes için istemiyor mu yoksa orada yer mi az?

Mantıklı olarak şunu da düşünelim lütfen... Şimdi diyelim ki Müslüman bir ülkede doğmadınız, Amerika'da doğdunuz. Nasıl inanacaktınız?

Yahu Dünya'da doğan insanların %97'sinden fazlası ailelerinin dinlerine inanıyorlar. Siz bakmayın haberlerdeki "Müslüman oldu" başlıklarına. Müslümanlıktan başka dine geçenleri de bir araştırın, ateizme yönelenleri. O kadar cazip bir din olmadığını görmemeniz beni üzüyor gerçekten.

Bana saygılı, edepli cevap verene ben de edepli cevap veririm. Teşekkürler yorumunuz için.

Alıntı:

HuluStyle Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145335)
Cevapların çok saçma ve kaçamak içeriyor.
Biraz daha mantıklı cevaplar verseydin tartışmayı devam ettirebilirdik :)
Yani anlayacağın beni etkileyici cevaplar veremedin.

Gerçekten çok umrumdaydın, üzdün şimdi beni. :D Tüh.. Kaçamak cevaplar veriyorsun diyorsun bana saçma cevap veriyorsun diyorsun; bana neden varsın diye bir soru sordun :D Allah var deseydin daha tutarlı ve güzel bir yorum yapmış olurdun, o narin parmaklarını da yormazdın o kadar saçmalığı yazmak için. :D Kusura bakma da.

mka688 08-06-2014 21:17:29

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145367)
Her şey bilime uymak zorunda mı ? Bilim dediğiniz şeyi kim var etti peki ?

peki var etti dediğin şey nasıl var oldu ? veya var ise neden insanların bu haline müdale etmedi ? vs.. vs.. bir çok soru var bunlara cevap veremezsin aslında burada 3 5 soru sorayımda din kavgası çıkar şimdi hiç yazmıyayım boşver :)

ama gerçi öyle yada böyle değil diyanet için ayrılan 2.4 milyar $ bizi çok ileriye götürüyor teknolojide bile aştık kendimizi.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...94767439_n.jpg

sercander 08-06-2014 21:18:40

Alıntı:

profaks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069138470)
Merhaba dostlar,

Amacım tartışma çıkarmak değil kafamdaki soru işaretlerinden kurtulup süpheye düşmeden inanmak.

Evrende milyarlarca galaxy, katirilyonlarca yıldız ve gezegen var, madem dünya insan oğlu için gelip geçici bir sınav yeri o zaman milyarlarca galaxyler, yıldızlar, gezegenler, karadelikler neden var?

Tüm bu sorulara Kuran-ı Kerimde bulabilir miyiz?

Uzaktaki bir galaxy de akıllı yaşam formları varsa bu islam anlayıışına ters mi?

Umarım bu konuda beni aydınlatacak birileri vardır...

sen bazı şeyleri yanlış anlamışsın heralde yada anlatmak istediğin şeyi anlatmadın bence.senin yorumuna kalırsak yoldaki taş neden var?çiçek neden var,ne biliyim etrafında gördüğün hersey neden var bunları sorman lazım.gezegenleri boşver:)

Piiz 08-06-2014 21:21:52

Alıntı:

MujaHeed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069139531)
1- Taklidi iman
2- Tahkiki iman

Taklidi iman şudur. Kişi namazlarını kılar, orucunu tutar, ibadetlerini yapar ama bu ibadetler araştırmaya ve tahkike dayalı değildir. Tahkiki iman ise kişinin neden ibadet ettiğini bilmesi durumudur, araştırmaya dayalıdır. Sokaktan herhangi birisini çevir sor, Allah'ın varlığını kanıtla de, kem küm edebilir. Fakat tahkiki imanı olan adam bu sorulara ilmi ve mantıki izahlar getirebilir. Peki bu nasıl olur? Risale-i Nur okuyarak. Mesela ben Allah'ın varlığını nasıl izah ederim? Şöyle, sanat saniini (sanatkarını) gösterir. Bir fotoğraf varsa deklanşöre basan vardır, resim varsa ressam vardır. Bir köy muhtarsız olmayacağı gibi, bir saray da ustasız olamaz. Hal böyle iken şu koca kainat da bir yaratıcısız olamaz.
Tavsiyem Risale-i Nur oku. İmani tüm meselelere net cevaplar bulabilir, varsa şüphelerini giderebilirsin.

Mesajınızı dikkatli bir şekilde okudum, aklıma bir şey takıldı. Ustasız sarayın, ressamsız resmin vb. olmaması gibi; yaratıcısız evren olmaz diyorsunuz. Bu tümevarımı kabul etsek dahi; verdiğiniz örnek, islamiyeti ve kuranın/allahın varlığını kanıtlar mı? Yani bir tanrı olduğunu tümevarımla ispatladınız diyelim. Bu açıklama, Allah'ın varlığını da ispat etmeye yeterli mi sizce gerçekten? Bence değil ve saçma geldi de ondan soruyorum. Sonuçta sadece teistler, ateistler yok bir de bunun deizm tarafı var. Yaratıcının olduğunu mantıksal olarak açıklamak islamiyeti açıklamaya yetmez. Sizin bu söyledikleriniz yalnızca deizm adına ispat teskil eder.

XFQ 08-06-2014 21:24:54

Yokluğunu veya varlığını ispatlamaya gerek duymuyorum. Elimi açıp dua ettiğimde rahatladığımı ve huzur bulduğumu görmem Allah'a inanmama yetiyor. Herşey kendiliğinden oluşmaz. Hepsi bir döngüyle oluşur. Doğrudan evrimde diyemem. Tam anlamıyla ispatını sunamam. Bunun için yıllardan bu yana felsefeciler birçok teori üretti. Ama hiçbirisi tam anlamıyla sonuca ulaşamadı. Araştırma ve sorgulamak güzeldir. Ama sonsuz birşeyi araştırıyorsunuz sonuçta. Ucu bucağı yok. Sonsuzluk döngüsünde nereye kadar gidilebilir bilmiyorum.

HuluStyle 08-06-2014 21:26:15

Alıntı:

OdemeHizmetleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145376)
Gerçekten çok umrumdaydın, üzdün şimdi beni. :D Tüh.. Kaçamak cevaplar veriyorsun diyorsun bana saçma cevap veriyorsun diyorsun; bana neden varsın diye bir soru sordun :D Allah var deseydin daha tutarlı ve güzel bir yorum yapmış olurdun, o narin parmaklarını da yormazdın o kadar saçmalığı yazmak için. :D Kusura bakma da.

Hahahaha, ben ateist gördüm ama senin gibisini hiç görmedim.
Ateistler cevap verir karşısındakini bi ikleme düşürür nebilim sen leylekten girdin mevzuya cahil ateist te ilk defa gördüm hahaha :D :D

mka688 08-06-2014 21:27:36

Alıntı:

XFQ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145413)
Yokluğunu veya varlığını ispatlamaya gerek duymuyorum. Elimi açıp dua ettiğimde rahatladığımı ve huzur bulduğumu görmem Allah'a inanmama yetiyor. Herşey kendiliğinden oluşmaz. Hepsi bir döngüyle oluşur. Doğrudan evrimde diyemem. Tam anlamıyla ispatını sunamam. Bunun için yıllardan bu yana felsefeciler birçok teori üretti. Ama hiçbirisi tam anlamıyla sonuca ulaşamadı. Araştırma ve sorgulamak güzeldir. Ama sonsuz birşeyi araştırıyorsunuz sonuçta. Ucu bucağı yok. Sonsuzluk döngüsünde nereye kadar gidilebilir bilmiyorum.

aynen yak bir sıgara et duanı rahatlıyorsan iyidir piskolojik olsa bile.

protos78 08-06-2014 21:30:39

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145324)
Basit bir kitap değil Kur-an.Yıllar sonrasında olacak şeyleri anlatan bir kitap.Sizce bunu bir insan bilebilir mi ?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:08:12 -->-> Daha önceki mesaj 21:05:58 --

Hocam,

Ben tartismaya girme niyetinde degilim. Daha once dedigim gibi insanlar bir kultur icinde yasiyor. Cocukken etrafimizdaki kulturun ana ogelerini kapiyoruz, bir sure sonra bunlari hic sorgulamiyoruz. Bu yuzden surekli geri kalmis ulkeler(Turkiye, Suriye, Irak, Misir ve diger musluman ulkeler) kendisini tekrarlayip duruyor. Ronesansin nasil ortaya ciktigini, Avrupanin nasil bir anda atilip yapip dunyyi degistirmesini ararstirirsaniz, bilim adamlarinin karanlik caglarda bulduklarinin Incil ile catistigi ve sonucta bilimin kazandigini gorursunuz. Insanlarda acaba bu kitapta(incil) baska yanlislarda olabilir mi diye sorgulamaya basladiktan sonra, zaten hersey corap sokugu gibi gelmistir.

Sizede tavsiyem Kurani turkce okumanizdir. Ilk okumanizda muhtemelen icinde yetistiginiz kultur yuzunden ve cehennem korkusundan anlamayacaksiniz, 2 ve 3. okuyusunuzda su anda ortaokulda bile ogretilen temel bilim derslerindeki bazi seylerler catistigini anlarsiniz. Bunlari burda tek tek anlatmanin kimseye en ufak faydasi olmaz, cunku zaten bazi seylere sartlanmissiniz. Bu yuzden okuyun, ozellikle Kurani turkce okuyun. Dusunebilen, sorgulayabilen bir insan sadece su iki ayete bakip, olayi cozer.

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

Kalavun 08-06-2014 21:33:16

Alıntı:

OdemeHizmetleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145259)
Teşekkürler bu güzel cevabınız için;

http://islamingercekleri.wordpress.c...l-degismis-mi/

Şöyle cevap vereyim ben de size.
Şimdi diyorum ki ben de. Sıralayayım hemen;

1- Yaratıcı var diyelim..
2- Bir kitap göndermiş, eyvallah.
3- Kitapların hiç biri değiştirilmedi diyorsunuz siz. Bkz: BURADAN. Son paragraf. (Konu başlıklarına geçmeden)
4- Bu kitaplar Allah tarafından gönderildi ise neden daha sonra art arda kitaplar gönderilmiş o zaman?
5- Kur'an hangi dilde inmiştir? Neden?
6- Kur'anda neden Allah hep kendisinden "Allah" diye bahsetmiştir? Ara sıra Muhammed yazdı diye düşünüyorum şahsen ben. O kadar çok yanılgılı cümle var ki. Biraz bencilce yazılmış gibi geldi bana. Misal kadınlara verilen değer ortadadır kitapta.

Kitabın yazılışı konusuna gelirsek, Kur'an gözle görülemeyecek cisimlerden bahseder ki bu teori Kur'an yeryüzüne indikten yüzyıllar sonra bulundu, Denizlerin birbirinden ayrıldığını ve asla karışmadığını, bu teori de Kur'an yer yüzüne indikten yüzyıllar sonra ortaya çıktığına göre, bir insan bunları nasıl bilebilir ve yazabilir?

MujaHeed 08-06-2014 21:35:45

Alıntı:

Piiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145398)
Mesajınızı dikkatli bir şekilde okudum, aklıma bir şey takıldı. Ustasız sarayın, ressamsız resmin vb. olmaması gibi; yaratıcısız evren olmaz diyorsunuz. Bu tümevarımı kabul etsek dahi; verdiğiniz örnek, islamiyeti ve kuranın/allahın varlığını kanıtlar mı? Yani bir tanrı olduğunu tümevarımla ispatladınız diyelim. Bu açıklama, Allah'ın varlığını da ispat etmeye yeterli mi sizce gerçekten? Bence değil ve saçma geldi de ondan soruyorum. Sonuçta sadece teistler, ateistler yok bir de bunun deizm tarafı var. Yaratıcının olduğunu mantıksal olarak açıklamak islamiyeti açıklamaya yetmez. Sizin bu söyledikleriniz yalnızca deizm adına ispat teskil eder.

Allah'ın varlığını şöyle kanıtlar; en basit bir sanat bile sanatkarsız olmuyorsa, denizin fersah fersah altındaki mikro organizmaların rızıklanması (mesela) elbette ancak bir tek Allah'ın varlığıyla açıklanabilir. Bu tümevarımı kabul ettiğimiz zaman zaten Allah'ın varlığını kabul etmiş olmuyor muyuz?
Sorunuzu tam olarak anlayamamış olabilirim, biraz daha detaylandırabilirseniz yanıt vermeye çalışayım.

Kalavun 08-06-2014 21:40:11

Alıntı:

protos78 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145433)
Hocam,

Ben tartismaya girme niyetinde degilim. Daha once dedigim gibi insanlar bir kultur icinde yasiyor. Cocukken etrafimizdaki kulturun ana ogelerini kapiyoruz, bir sure sonra bunlari hic sorgulamiyoruz. Bu yuzden surekli geri kalmis ulkeler(Turkiye, Suriye, Irak, Misir ve diger musluman ulkeler) kendisini tekrarlayip duruyor. Ronesansin nasil ortaya ciktigini, Avrupanin nasil bir anda atilip yapip dunyyi degistirmesini ararstirirsaniz, bilim adamlarinin karanlik caglarda bulduklarinin Incil ile catistigi ve sonucta bilimin kazandigini gorursunuz. Insanlarda acaba bu kitapta(incil) baska yanlislarda olabilir mi diye sorgulamaya basladiktan sonra, zaten hersey corap sokugu gibi gelmistir.

Sizede tavsiyem Kurani turkce okumanizdir. Ilk okumanizda muhtemelen icinde yetistiginiz kultur yuzunden ve cehennem korkusundan anlamayacaksiniz, 2 ve 3. okuyusunuzda su anda ortaokulda bile ogretilen temel bilim derslerindeki bazi seylerler catistigini anlarsiniz. Bunlari burda tek tek anlatmanin kimseye en ufak faydasi olmaz, cunku zaten bazi seylere sartlanmissiniz. Bu yuzden okuyun, ozellikle Kurani turkce okuyun. Dusunebilen, sorgulayabilen bir insan sadece su iki ayete bakip, olayi cozer.

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

Hocam Meleklerin insanlar gibi düşünebilme yetileri yoktur. Yani melekler hizmet için yaratılmış varlıklardır. Cinler ise insanlar gibidirler ve inanmayan milyonlarca insan olduğu gibi inanmayan milyonlarca cinde vardır. İblis de cindir. Bu iki ayetti vermenizi anlayamadım, birinde biz meleklere eğilin, diğerinde iblisin cin olduğu ve eğilmediğinden bahsedilmiş.

Piiz 08-06-2014 21:41:53

Alıntı:

MujaHeed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145455)
Allah'ın varlığını şöyle kanıtlar; en basit bir sanat bile sanatkarsız olmuyorsa, denizin fersah fersah altındaki mikro organizmaların rızıklanması (mesela) elbette ancak bir tek Allah'ın varlığıyla açıklanabilir. Bu tümevarımı kabul ettiğimiz zaman zaten Allah'ın varlığını kabul etmiş olmuyor muyuz?
Sorunuzu tam olarak anlayamamış olabilirim, biraz daha detaylandırabilirseniz yanıt vermeye çalışayım.

Tümevarımınızda ele aldığınız herhangi bir yaratıcıyla islamiyetteki allah tanımını bir tutuyorsanız, zaten sorumu tam olarak anlayamazsınız. Kurduğunuz mantık bir yaratıcının olduğunu kendi içinde açıklayabilecek bir tezdir. İslamiyeti ve içerisinde bulunan şeyleri değil kanıtlamak, yanından bile geçmiyor. Müslüman olmayanlar topyekün yaratıcıyı reddetmiyor. Sadece ateistler yok; agnostikler de var, deistler de var, başka dinlere inananlar da.

Ben size şimdi desem ki, bu sunduğunuz kanıt niteliğindeki tümevarımla ben tanrının uçan spagetti canavarı olduğuna inanıyorum? Gerçek tanrının uçan spagetti canavarı değil de veya Zeus değil, islamdaki Allah olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz? Kurduğunuz teori bu yüzden eksik ve ifade ettiğiniz gibi tam yerinde, bilimsel, mantıklı bir açıklama değil.

Şimdi daha iyi anlatabildim sanırım?

protos78 08-06-2014 21:47:35

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145445)
Kitabın yazılışı konusuna gelirsek, Kur'an gözle görülemeyecek cisimlerden bahseder ki bu teori Kur'an yeryüzüne indikten yüzyıllar sonra bulundu, Denizlerin birbirinden ayrıldığını ve asla karışmadığını, bu teori de Kur'an yer yüzüne indikten yüzyıllar sonra ortaya çıktığına göre, bir insan bunları nasıl bilebilir ve yazabilir?

Dunyada sularin birbirine karismamasi diye bisey yok. Birbiriyle karsilasan yogunluklari farkli sular karisir. En basit kimya dersinde bunlari gosterirler. Farkli yogunluktaki sular yavas yavas birbirine karisir. Yuzeyden baktiginda yuzery gerilimi yuzunden karismiyormuis gibi gozukur. Mucize falan yok. Varsa karismayan suyu gostersinler, bilim adamlari incelesin. Dunya ustunde birbiriyle karsilasip karismayan su yok, buna cebelitarikta dahil. Yani salliyor bazi insanlar. Musluman alim tayfasinin dunyadan, ilimden haberi yok. Yanlis oldugu ispatlanmis biseyi bile sorgulamayan insanlara mucize diye yedirmeye calisiyorlar.

Bu suyun karismama olayini zaten Hindu ve Iranin dinlerindede vardir. O zaman Mekkede yasayan insanlarda bunu bilir, yani dogru saniyorlar. Kuranda bu gectigindede mucize olarak anlatilmaz, cunku o zamnki insanlar bunu zaten biluir. Su andada biz bunun dogru olmadigini yani sularin karistigini zaten biliyoruz.

Kalavun 08-06-2014 21:51:27

Alıntı:

protos78 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145511)
Dunyada sularin birbirine karismamasi diye bisey yok. Birbiriyle karsilasan yogunluklari farkli sular karisir. En basit kimya dersinde bunlari gosterirler. Farkli yogunluktaki sular yavas yavas birbirine karisir. Yuzeyden baktiginda yuzery gerilimi yuzunden karismiyormuis gibi gozukur. Mucize falan yok. Varsa karismayan suyu gostersinler, bilim adamlari incelesin. Dunya ustunde birbiriyle karsilasip karismayan su yok, buna cebelitarikta dahil. Yani salliyor bazi insanlar. Musluman alim tayfasinin dunyadan, ilimden haberi yok. Yanlis oldugu ispatlanmis biseyi bile sorgulamayan insanlara mucize diye yedirmeye calisiyorlar.

Bu suyun karismama olayini zaten Hindu ve Iranin dinlerindede vardir. O zaman Mekkede yasayan insanlarda bunu bilir, yani dogru saniyorlar. Kuranda bu gectigindede mucize olarak anlatilmaz, cunku o zamnki insanlar bunu zaten biluir. Su andada biz bunun dogru olmadigini yani sularin karistigini zaten biliyoruz.

İnanan bir insanım, ama Kur'anı benden daha iyi biliyorsunuz. O kadar okudunuz, inanmamayı mı tercih ettiniz?

protos78 08-06-2014 21:58:05

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145471)
Hocam Meleklerin insanlar gibi düşünebilme yetileri yoktur. Yani melekler hizmet için yaratılmış varlıklardır. Cinler ise insanlar gibidirler ve inanmayan milyonlarca insan olduğu gibi inanmayan milyonlarca cinde vardır. İblis de cindir. Bu iki ayetti vermenizi anlayamadım, birinde biz meleklere eğilin, diğerinde iblisin cin olduğu ve eğilmediğinden bahsedilmiş.

Cehennem korkusundan anlayamamissin. Istersen aciklayayim. Bakara 34'e gore iblis melektir, Kehf-50'ye gore cindir. Kendi icinde celisir.

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145533)
İnanan bir insanım, ama Kur'anı benden daha iyi biliyorsunuz. O kadar okudunuz, inanmamayı mı tercih ettiniz?

Sadce Kurani degil, diger kutsal kitaplarida okudum, sizede tavsiye ederim. Gercegi farkettiginizde bayagi bir hafifliyorsunuz.

Temajet 08-06-2014 22:12:08

Alıntı:

mka688 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145378)
peki var etti dediğin şey nasıl var oldu ? veya var ise neden insanların bu haline müdale etmedi ? vs.. vs.. bir çok soru var bunlara cevap veremezsin aslında burada 3 5 soru sorayımda din kavgası çıkar şimdi hiç yazmıyayım boşver :)

ama gerçi öyle yada böyle değil diyanet için ayrılan 2.4 milyar $ bizi çok ileriye götürüyor teknolojide bile aştık kendimizi.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...94767439_n.jpg

Arkadaşım müslümanız diye hep ileride olmak zorunda mıyız ? Biraz dini sitelerde araştırma yapın.Herkes kendi kaderini yaşar.Rabbim herkese bir irade vermiş,akıl fikir vermiş.Tamam ben dini açıdan çok zengin değilim ama sizde bunu anlayacak kapasitedesiniz.Google kullanmayı biliyorsunuz o kadar profesör var bu işin okulunu okumuş adamlar var siz 2 satır şey yazarak bu tezleri çürütemezsiniz.

Alıntı:

OdemeHizmetleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145376)
Ben de diyorum ki olmayan bir şeye neden inanayım? Ya 6-7 milyar insan var dünyada ve sadece 1,5 milyar müslüman var. 1.5 milyar müslümanın yarısı inanışa göre cehenneme gidecek, benden farksız kişiler sadece Allah'a inançları var. Ne namaz, ne oruç ne ibadet vs. Eee geriye kalan insanları neden bilerek başka ülkelerde yarattı Allah? :) Cenneti herkes için istemiyor mu yoksa orada yer mi az?

Mantıklı olarak şunu da düşünelim lütfen... Şimdi diyelim ki Müslüman bir ülkede doğmadınız, Amerika'da doğdunuz. Nasıl inanacaktınız?

Yahu Dünya'da doğan insanların %97'sinden fazlası ailelerinin dinlerine inanıyorlar. Siz bakmayın haberlerdeki "Müslüman oldu" başlıklarına. Müslümanlıktan başka dine geçenleri de bir araştırın, ateizme yönelenleri. O kadar cazip bir din olmadığını görmemeniz beni üzüyor gerçekten.

Bana saygılı, edepli cevap verene ben de edepli cevap veririm. Teşekkürler yorumunuz için.



Gerçekten çok umrumdaydın, üzdün şimdi beni. :D Tüh.. Kaçamak cevaplar veriyorsun diyorsun bana saçma cevap veriyorsun diyorsun; bana neden varsın diye bir soru sordun :D Allah var deseydin daha tutarlı ve güzel bir yorum yapmış olurdun, o narin parmaklarını da yormazdın o kadar saçmalığı yazmak için. :D Kusura bakma da.

Kardeşim alaycı cevaplar verme inanmıyor olabilirsin ama buradaki insanların inançlarıyla oynamana gerek yok.O kadar din profesörü var bunların aklı senin kadar çalışmıyor mu ? Araştır öğren ama gelip burada bilmediğin konularda alaycı tavırlar sergileme.Adam başka ülkede doğdu diye cehenneme gidecek diye bir kaide yok.Bunu öğrenmen gerek önce.Ayrıca içinde ufacık bir iman olan adam bile cenneti tadacak.

brother 08-06-2014 22:13:36

arkadaşlar hepinizle gurur duyuyorum böylesine hassas bir konuyu bir birbirinizi kırmadan tartışabiliyorsunuz.

Mobil cihaz ile gönderilmiştir.

Temajet 08-06-2014 22:18:18

Alıntı:

protos78 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145433)
Hocam,

Ben tartismaya girme niyetinde degilim. Daha once dedigim gibi insanlar bir kultur icinde yasiyor. Cocukken etrafimizdaki kulturun ana ogelerini kapiyoruz, bir sure sonra bunlari hic sorgulamiyoruz. Bu yuzden surekli geri kalmis ulkeler(Turkiye, Suriye, Irak, Misir ve diger musluman ulkeler) kendisini tekrarlayip duruyor. Ronesansin nasil ortaya ciktigini, Avrupanin nasil bir anda atilip yapip dunyyi degistirmesini ararstirirsaniz, bilim adamlarinin karanlik caglarda bulduklarinin Incil ile catistigi ve sonucta bilimin kazandigini gorursunuz. Insanlarda acaba bu kitapta(incil) baska yanlislarda olabilir mi diye sorgulamaya basladiktan sonra, zaten hersey corap sokugu gibi gelmistir.

Sizede tavsiyem Kurani turkce okumanizdir. Ilk okumanizda muhtemelen icinde yetistiginiz kultur yuzunden ve cehennem korkusundan anlamayacaksiniz, 2 ve 3. okuyusunuzda su anda ortaokulda bile ogretilen temel bilim derslerindeki bazi seylerler catistigini anlarsiniz. Bunlari burda tek tek anlatmanin kimseye en ufak faydasi olmaz, cunku zaten bazi seylere sartlanmissiniz. Bu yuzden okuyun, ozellikle Kurani turkce okuyun. Dusunebilen, sorgulayabilen bir insan sadece su iki ayete bakip, olayi cozer.

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

Yukarıda bir arkadaşa da yazdım arkadaşımda sizin gibi çelişkiler buldu buna karşılık Üniversitede profesörlerden birisine danıştı içindeki çelişkiden kurtuldu.Bazı cümlelerin anlam derinliği olabiliyor.Bu adam din profesörü var bunu defalarca okuyup bitirmiş insanlar var.Sizce bu adamlar bu çelişki dediğiniz şeyleri göremiyor mu ? Görüp körü körüne bağlı mı kalıyor yoksa.Benimde kafama yatmayan şeyler var ama gerek dua ettiğimde gerekse ettiğim duaların kabul oluşunda bile bir yaradanın olduğunu farkedebiliyorum.Ama Kur-an konusunda Edip Yüksel diye bir adam var biliyorsunuzdur belki onu takip edin facebook üzerinde de sayfası va belki işinize yarar.Kur-an'ın mükemmel bir dille yazıldığını ifade ediyordu.Siteside aşağıda

http://www.19.org

MujaHeed 08-06-2014 22:19:34

Alıntı:

Piiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145478)
Tümevarımınızda ele aldığınız herhangi bir yaratıcıyla islamiyetteki allah tanımını bir tutuyorsanız, zaten sorumu tam olarak anlayamazsınız. Kurduğunuz mantık bir yaratıcının olduğunu kendi içinde açıklayabilecek bir tezdir. İslamiyeti ve içerisinde bulunan şeyleri değil kanıtlamak, yanından bile geçmiyor. Müslüman olmayanlar topyekün yaratıcıyı reddetmiyor. Sadece ateistler yok; agnostikler de var, deistler de var, başka dinlere inananlar da.

Ben size şimdi desem ki, bu sunduğunuz kanıt niteliğindeki tümevarımla ben tanrının uçan spagetti canavarı olduğuna inanıyorum? Gerçek tanrının uçan spagetti canavarı değil de veya Zeus değil, islamdaki Allah olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz? Kurduğunuz teori bu yüzden eksik ve ifade ettiğiniz gibi tam yerinde, bilimsel, mantıklı bir açıklama değil.

Şimdi daha iyi anlatabildim sanırım?

Yaratıcının varlığı konusunda hemfikiriz o zaman. İslamiyet bu yaratıcının Allah (cc) olduğunu dava etmiştir. İlmi ve ezeli kudreti kainatı kuşatan, her şeye gücü yeten yaratıcının Zeus veya uçan spagetti canavarı olduğunu o çok önem verdiğiniz mantığınıza sığdırabiliyorsanız sorun yok. Bu yaratıcıyı kabul edip, haşa, Allah'ın varlığını inkar etmek; islamiyetin şart koştuğu sorumluluklardan (namaz, oruç, zekat vb.) kaçınmanın çok basit bir yolu gibi geliyor bana.

Netice olarak bu tür imani meseleleri tartışmanın pek bir faydası olmuyor. Merakını ve şüphelerini gidermek isteyene her yol açık, başta internet.

mka688 08-06-2014 22:19:50

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145645)
Arkadaşım müslümanız diye hep ileride olmak zorunda mıyız ? Biraz dini sitelerde araştırma yapın.Herkes kendi kaderini yaşar.Rabbim herkese bir irade vermiş,akıl fikir vermiş.Tamam ben dini açıdan çok zengin değilim ama sizde bunu anlayacak kapasitedesiniz.Google kullanmayı biliyorsunuz o kadar profesör var bu işin okulunu okumuş adamlar var siz 2 satır şey yazarak bu tezleri çürütemezsiniz.



Kardeşim alaycı cevaplar verme inanmıyor olabilirsin ama buradaki insanların inançlarıyla oynamana gerek yok.O kadar din profesörü var bunların aklı senin kadar çalışmıyor mu ? Araştır öğren ama gelip burada bilmediğin konularda alaycı tavırlar sergileme.Adam başka ülkede doğdu diye cehenneme gidecek diye bir kaide yok.Bunu öğrenmen gerek önce.Ayrıca içinde ufacık bir iman olan adam bile cenneti tadacak.

aslında ben yukarıda şeyi kınadım hocam. 2.4 milyar $ diyanete para yedireceklerine 2.5 milyar $ ile japonya gibi gelişe bilirler ? neyimiz eksik mağlum japonyanın bilime ayırdığı miktar yıllık 2.5 milyar $ arada minicik bir fark var ve teknoloji olarak ne kadar ilerideler biliyorsunuz.

Kalavun 08-06-2014 22:20:59

Alıntı:

protos78 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145558)
Cehennem korkusundan anlayamamissin. Istersen aciklayayim. Bakara 34'e gore iblis melektir, Kehf-50'ye gore cindir. Kendi icinde celisir.

Sadce Kurani degil, diger kutsal kitaplarida okudum, sizede tavsiye ederim. Gercegi farkettiginizde bayagi bir hafifliyorsunuz.

Son kutsal kitap Kur'an. Diğerleri hükmünü kaybettiği için okumanın pek yararı olduğunu düşünmüyorum. Birçok olaya objektif yaklaşan bir insanım ama Kur'an okuduğum da imanım daha da pekişiyor ve büyük bir rahatlama oluyor. Peki bir yaratıcı olduğuna da mı inanmıyorsunuz yoksa sadece kitaplara mı?

Temajet 08-06-2014 22:22:46

Alıntı:

mka688 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145683)
aslında ben yukarıda şeyi kınadım hocam. 2.4 milyar $ diyanete para yedireceklerine 2.5 milyar $ ile japonya gibi gelişe bilirler ? neyimiz eksik mağlum japonyanın bilime ayırdığı miktar yıllık 2.5 milyar $ arada minicik bir fark var ve teknoloji olarak ne kadar ilerideler biliyorsunuz.

Evet haklısınız Ar-ge'ye yatırdığımız paralar artırılabilir,Tıp akademileri açılabilir ülke gelişebilir ama bende savunma konusunda fazla para harcadığımızı düşünüyordum o parayı bilime yatırabilirdik :D Ama onlarda bilime körü körüne bağlılar ve kafayı yiyip harakiri yapıyorlar :)

Kalavun 08-06-2014 22:25:06

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145676)
Yukarıda bir arkadaşa da yazdım arkadaşımda sizin gibi çelişkiler buldu buna karşılık Üniversitede profesörlerden birisine danıştı içindeki çelişkiden kurtuldu.Bazı cümlelerin anlam derinliği olabiliyor.Bu adam din profesörü var bunu defalarca okuyup bitirmiş insanlar var.Sizce bu adamlar bu çelişki dediğiniz şeyleri göremiyor mu ? Görüp körü körüne bağlı mı kalıyor yoksa.Benimde kafama yatmayan şeyler var ama gerek dua ettiğimde gerekse ettiğim duaların kabul oluşunda bile bir yaradanın olduğunu farkedebiliyorum.Ama Kur-an konusunda Edip Yüksel diye bir adam var biliyorsunuzdur belki onu takip edin facebook üzerinde de sayfası va belki işinize yarar.Kur-an'ın mükemmel bir dille yazıldığını ifade ediyordu.Siteside aşağıda

http://www.19.org


@protos78 hocamın verdiği iki ayet örneğinde de anlam derinliği olduğunu düşünüyorum. Zaten bir ayette cin diğerinde melek denmemiş, birinde cin olduğu belirtilmiş, diğerinde meleklere eğilin dedik iblis eğilmedi demiş. Burada da anlam derinliği olduğunu düşünüyorum.

Kem4l 08-06-2014 22:27:58

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145645)
Kardeşim alaycı cevaplar verme inanmıyor olabilirsin ama buradaki insanların inançlarıyla oynamana gerek yok.O kadar din profesörü var bunların aklı senin kadar çalışmıyor mu ? Araştır öğren ama gelip burada bilmediğin konularda alaycı tavırlar sergileme.Adam başka ülkede doğdu diye cehenneme gidecek diye bir kaide yok.Bunu öğrenmen gerek önce.Ayrıca içinde ufacık bir iman olan adam bile cenneti tadacak.


Alaycı cevaplar vermiyorum, hem sanane başkasına verdiğim cevaptan? Alay eder gibi sorular sorarsa alaycı cevaplar veririm. Din profesörlerine de ayrı bi hastayım. Bkz: Nihat Hatipoğlu. :) O kadar dini, fakirliği över. Binlerce doları atar cebe. Ohh mis..

Hristiyan birisinin içinde nasıl iman olabilir onu açıkla bana ben de sana helal olsun diyeyim. Hristiyan birisi senin inancına göre cehenneme gidecek. Ne kadar iyi olup olmadığı Allah'ın umrunda bile olmayacak. Ne kadar iyi şeyler de yapsa, ne kadar iyi bir insan da olsa cehenneme...

Offf. Tartışmaya gelmiyorsunuz çoğu kişiler gibi. Adam benle dalga geçer gibi "niye varsın?" diye bir soru sormuş kanıtsız manıtsız. Sorsan kevser sûresinden başka bir şey bilmiyor ama "Müslüman'ım, inançlıyım, cennet hayalim var hayırlısıyla" diyor. Okey. Hepinize peki. :)

HuluStyle 08-06-2014 22:34:16

Adam kendi varlığını açıklayamıyor saçmalıyor bizden yaradan Allah'ı ıspatlamamızı bekliyor he he diyin geçsin. Hahaha valla böylelerini gördükçe inancım tazeleniyor daha da bi sıkı bağlanıyorum.

Kalavun 08-06-2014 22:34:24

Alıntı:

OdemeHizmetleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145731)
Alaycı cevaplar vermiyorum, hem sanane başkasına verdiğim cevaptan? Alay eder gibi sorular sorarsa alaycı cevaplar veririm. Din profesörlerine de ayrı bi hastayım. Bkz: Nihat Hatipoğlu. :) O kadar dini, fakirliği över. Binlerce doları atar cebe. Ohh mis..

Hristiyan birisinin içinde nasıl iman olabilir onu açıkla bana ben de sana helal olsun diyeyim. Hristiyan birisi senin inancına göre cehenneme gidecek. Ne kadar iyi olup olmadığı Allah'ın umrunda bile olmayacak. Ne kadar iyi şeyler de yapsa, ne kadar iyi bir insan da olsa cehenneme...

Offf. Tartışmaya gelmiyorsunuz çoğu kişiler gibi. Adam benle dalga geçer gibi "niye varsın?" diye bir soru sormuş kanıtsız manıtsız. Sorsan kevser sûresinden başka bir şey bilmiyor ama "Müslüman'ım, inançlıyım, cennet hayalim var hayırlısıyla" diyor. Okey. Hepinize peki. :)

Hocam burada birbirimizi kırmadan cevaplar vermeye, sorular sormaya çalışıyoruz. Ama üslubunuz diğer arkadaşın da dediği gibi hiç iyi değil. Kusura bakmayın da kimse sizle tartışmaz.

protos78 08-06-2014 22:35:37

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145676)
Yukarıda bir arkadaşa da yazdım arkadaşımda sizin gibi çelişkiler buldu buna karşılık Üniversitede profesörlerden birisine danıştı içindeki çelişkiden kurtuldu.Bazı cümlelerin anlam derinliği olabiliyor.Bu adam din profesörü var bunu defalarca okuyup bitirmiş insanlar var.Sizce bu adamlar bu çelişki dediğiniz şeyleri göremiyor mu ? Görüp körü körüne bağlı mı kalıyor yoksa.

Goremiyor, sonucta ekmek parasi. Ayrica Kuran apacik bir kitaptir. Ben demiyorum, kendisi onlarca farkli yerde soyluiyor. Dilide cok basittir. 7-8. sinifa giden biri cok rahat anlar. Sen bugun bir kiliseye git, incildeki sacmasapan biseyi goster, adamlar oyle bir anlatirlarki, ben yanlis anlamisima baglarsin olayi. Butun dinlerde bu boyledir. Mesela gecmiste insanlar dunyanin duz olduguna insanlar inanir, Kurandada duz olarak tasvir edilir (onlarca yerde duzledik der, yyakin gogu kandillerle donattik diye anlatir, Allahin arsini dunyanin ustune dusmesin diye melekler tutar, 7 kat gok vardir vs...), hatta bazi islam alimleri su anda bile cikip duzdur der, bana gore samimi adamlar, cunku orda yazani dogru anlamislar, bizimkiler hepten uckagitci. Zaten dikkat edersen, turkcesini soylemezler, soyleseler, insanlar Kuranin turkcesini bir okusa, o zaman buyuk devrim olur. Mustafa Kemal sence niye Kurani turkceye cevirtirmek icin o kadar ugrasmis, hic dusundun mu? Insanlar gercegi gorsun diye.

Bugun Turkiyede ve diger islam ulkelerinde senin tahmin ettiginden cok daha fazla musluman olmayan insan vardir, ama cevreye musluman gozukurler. Siz Mustafa Kemalin getirdigi laiklik sayesinde rahat oldugunuz icin, islamdan cikmanin cezasini dahi bilmiorsunuz. Musluman bir ulkede birakin Kurandaki en ufak bir celiski var demeyi, namaza gitmezseniz cevreden baskiyi yersiniz. Musluman olmadiginizi soylerseniz, sizi oldurme haklari vardir. Suriyede gordugun yobazlarin ordaki insanlari dograma haklari islamda vardir.

ben sana cok net olayi tarihi olarak aciklayayim. Hz mMuhammedin getirdigi devrim putlari kaldirip, gorumeyen bir tanriya inanmayi getirmesidir. O zamanki araplarda Hz Muhammed gelmeden once su andaki Muslumanlar gibi Allah'a inanir, oruc tutar, namaz kilar, hacca giderdi. Allaha putlari araciligi ile ulasacaklarini dusuunyorlardi. Bizim milletin saman geleneginden kalma turbeye gidip, yardim dilemesi gibi, putlardan yardim diliyorlardi. Hz Muhammed zamaninda once yapilmis mescidler var. Yani putlar onlara Allaha ulasmaktaki bir basamakti. Hz Muhammed bu putlari kaldirdi, yapilan devrim bu. Ayrica Allahin kizlar vardi, onlarida kaldirdi. Ama islam tarihcilerini okursaniz, tamamen farkli bir portre ciziyorlar. Hz. Muhammed ticaret icin bolgeyi dolastigi icin diger dinler hakkindaki bilgisini hice sayiyorlar, okuma yazma bilmeyen cobana bagliyorlar isi. Yani adamlar samimi degil. O donemin siyasi sartlarini, Bizans-Sasani savaslarinin ipek yolunu guneye kaydirdigini, araplarin bu surecte cok zenginlestigini vs anlatmadan, insanlara kendi kafalarindan uydurduklari seyleri aktariyorlar.

Alıntı:

English Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145676)
Benimde kafama yatmayan şeyler var ama gerek dua ettiğimde gerekse ettiğim duaların kabul oluşunda bile bir yaradanın olduğunu farkedebiliyorum.Ama Kur-an konusunda Edip Yüksel diye bir adam var biliyorsunuzdur belki onu takip edin facebook üzerinde de sayfası va belki işinize yarar.Kur-an'ın mükemmel bir dille yazıldığını ifade ediyordu.Siteside aşağıda
http://www.19.org

Edip Yuksel Kurani modern dunyaya uyumlu hale getirmek icin kafasindan yeniden yorumlayan biri. Zaten her devirde boyle adamlar cikar. Degisen sartlara uygun hale getirmek icin bunlari yapmak zorundalar. Gerci bu adam sanirim Amreikada yasiyor, Turkiyede 1 sene kalmaz, yobazin biri bunu vururlar, oldururler, karsidaki ahalinin ne kadar fikir tartismasina uygun oldugu konusunda sanirim bir fikir verir bu.

Kem4l 08-06-2014 22:39:19

Alıntı:

HuluStyle Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145772)
Adam kendi varlığını açıklayamıyor saçmalıyor bizden yaradan Allah'ı ıspatlamamızı bekliyor he he diyin geçsin. Hahaha valla böylelerini gördükçe inancım tazeleniyor daha da bi sıkı bağlanıyorum.

He he.

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145775)
Hocam burada birbirimizi kırmadan cevaplar vermeye, sorular sormaya çalışıyoruz. Ama üslubunuz diğer arkadaşın da dediği gibi hiç iyi değil. Kusura bakmayın da kimse sizle tartışmaz.

Size bir saygısızlığım olduysa özür dilerim cevaplarınızı görmedim, adamına göre muamele yapıyoruz. Tartışın tartışmayın orası zerre umrumda değil fakat burada kendi fikrimin doğruluğunu tartışıyorsam bana saygısızlık yapılırsa ben de saygısızlığa gül atacak bir yapı yoktur, olmadı, olmayacak.

Az önce cevap veremedim size kusura bakmayın alıntı yapıp suların karışmasıyla alakalı şeyleri yazacağım bildiğim.

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145445)
Kitabın yazılışı konusuna gelirsek, Kur'an gözle görülemeyecek cisimlerden bahseder ki bu teori Kur'an yeryüzüne indikten yüzyıllar sonra bulundu, Denizlerin birbirinden ayrıldığını ve asla karışmadığını, bu teori de Kur'an yer yüzüne indikten yüzyıllar sonra ortaya çıktığına göre, bir insan bunları nasıl bilebilir ve yazabilir?

600 yıl önce söylenen bir şey 600 yıl sonra bilinmesi normaldir. Fakat gel gelelim ki işin bilimsel tarafı. Kuranda o suların allah tarafından bir kudret ile karışmadığı iddaa ediliyor. Ama işin aslı öyle değil. Sular bir biri ile alttan karışmaktadır fakat üst yüzeylerine yoğunluktan dolayı bu karışmamış olarak gözükmektedir. Yani aslında sular karışıyor fakat o zamanlar bilim ilerlemediğinden ve su inceleme yapmak zor olduğundan bilinmiyordu. Yani buda aslında kuranın uydurma olduğunun güzel kanıtlarından bir tanesi. O zaman için karışmadığı biliniyordu ve muhammed bunu duydu mucize diye yazdı fakat şimdi biliniyor ki karışıyor sadece alttan üstte ise bir yoğunluk farkı var. Madem allah yazdı Kuranı bunu nasıl bilemez diye sorarlar insana.

http://www.mucizeyalanlari.com/deniz...e-karismamasi/

Buradan bahsettiğim şey hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Yani suların karıştığı bilimsel olarak da ıspatlanmış bir şey. Bilimsel olarak eğer tatmin olmak istiyorsanız; Cousteau Vakfı'nın araştırmasını internetten bakarak bulabilirsiniz. Araştırma bilimsel olarak yapılmış ve suların karıştığı ıspat edilmiştir.

Şimdi Kuranda gösterilen en büyük mucize adında olaylardan biri tatlı ve tuzlu suyun birbirinden ayrıldığı uç noktada oluşan bir şerit vardır. Mucize olarak bahsedilen olay; işin aslına gelirsek bu sözde, Muhammedin bilmesi imkansız denilen olay gene bir arap tarafından yaklaşık olarak hemen önce belirtiliyor. yani yaklaşık 600 yıl önce.

Yani sular karışıyor, yani mucize yok.

depresanz 08-06-2014 22:40:21

Tanrı bana özgür irade verdiyse benim dini kabul edip etmemem onu neden ilgilendiriyor ki?
kabul et cennete git, kabullenme cehennemde yan
bu nasıl bir paradox biri açıklasın hele

Kalavun 08-06-2014 22:44:30

Alıntı:

depresanz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145808)
Tanrı bana özgür irade verdiyse benim dini kabul edip etmemem onu neden ilgilendiriyor ki?
kabul et cennete git, kabullenme cehennemde yan
bu nasıl bir paradox biri açıklasın hele

İnsanların yeryüzüne indiriliş amacı bu. Dünya bir sınav. Kabul edenler cennete, etmeyenler cehenneme. Bir paradox göremedim ben.

depresanz 08-06-2014 22:50:00

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145829)
İnsanların yeryüzüne indiriliş amacı bu. Dünya bir sınav. Kabul edenler cennete, etmeyenler cehenneme. Bir paradox göremedim ben.

o zaman neden irademiz var canım kardeşim? irademizi ona kulluk etmemiz için ayarlayamamış mı?

gokhanua 08-06-2014 22:51:16

Bence inanmayan birine ayetlerle cevap vermek çok saçma.

Ben dinlerin savaşları kazanmak , insanları tek düzene sokmak gibi amaçlarla yazıldıklarını düşünüyorum. Yıllardır insanlar hep birşeye sığınmak , hep tek olmadığına inanmak istemiştir.

Mantıkla sorgulama yapınca hep biyerde ee ozaman nasıl sorusu sorunca ?
Cevap sen dünyaya sınav için geldin yanıtını alıyorsunuz. Japonya vs gibi ülkelerde herşey yolunda , insanları mutlu olurken . Din duygusu beyninin önüne geçmiş ülkelerde hep bir gerilik , fakirlik , katliamlar vs oluyor.

Devletler bile dini kullanarak birbine üstünlük kuruyorsa , liderler dini sömürüyorsa , ortada bir yanış var. Bence in adına bir insanın bir insanı öldürmesi ne kadar doğru ise . Dinlerde okadar doğru ..

Kalavun 08-06-2014 22:53:55

Alıntı:

depresanz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145864)
o zaman neden irademiz var canım kardeşim? irademizi ona kulluk etmemiz için ayarlayamamış mı?

İrademiz ona kulluk etmek için ayarlanmış olsaydı, inanmayan insanlar olmazdı ki. İrademiz var, seçim şansımız var. Ben irademle inanmayı seçmişim, başka birisi iradesiyle inanmamayı.

Kem4l 08-06-2014 22:56:24

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145895)
İrademiz ona kulluk etmek için ayarlanmış olsaydı, inanmayan insanlar olmazdı ki. İrademiz var, seçim şansımız var. Ben irademle inanmayı seçmişim, başka birisi iradesiyle inanmamayı.

İnanmayan insanlara kötülük etmek istiyor ise o zaman sayın hocam, Allah bizi sevmiyor hiç. Yani kim sevdiği birisini kıyamet gününe kadar işkenceyle cezalandırsın ki? Hem de 1-2 kişi değil. Yaklaşık dünyanın %70-80'i.

depresanz 08-06-2014 22:57:03

doğduğunuz yer dininizi belirler. eğer uruguaylı iseniz mühtemelen hiçbir zaman müslümanlığın ne olduğunu bilemeyecektiniz. bilseniz bile hristiyanlık sizin dininiz olduğu için müslümnlığı seçtiğinizde imansız olarak adınız çıkacaktı

tanrı zaten geleceği gören ve bilenmiş. kendisine inanmayan milyarlarca (tahmin) insanın olacağını zaten biliyordu. taa ozamnalrdan o insanların cehennemde yanacağını biliyordu. neden o insanları doğru yola sokamadı? tanrı bazı şeylerde yetersiz mi? ya da o gerçekten var mı?

protos78 08-06-2014 23:03:29

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145687)
Son kutsal kitap Kur'an. Diğerleri hükmünü kaybettiği için okumanın pek yararı olduğunu düşünmüyorum. Birçok olaya objektif yaklaşan bir insanım ama Kur'an okuduğum da imanım daha da pekişiyor ve büyük bir rahatlama oluyor. Peki bir yaratıcı olduğuna da mı inanmıyorsunuz yoksa sadece kitaplara mı?

Sizin inanciniza gore son kitap Kuran. Hz. Muhammed oldukten sonrada peygamberlik iddiasi olan insanlar vardir. Onlara gorede onlarin kitabi sondur. Yahudilerde, Hristiyanlarda, hindularda kendi ibadetlerini yaptiklarinda huzur buluyorlar. Benim bir arkadasim evlenirken dini inanci geregi keci sidigi tatti, o bile gayet mutlu bu olaydan. Daha cok icinde yetistiginiz kulturun etkisi bunlar. Mesela size yahudilerin eski kitaplarini okutsam, bu ne be dersiniz, ama yahudi icin anlam ifade eder. Ayni sekilde yahudiyede sizin kitabi okutalim, oda ayni tepkiyi verir, tamamen kulturel kosullandirilma.

Ayrica duanin etkisinin sifir oldugu bilimsel olarak ispatlandi, kaynagi hatirlamiyorum. Yani dua etsende, etmesende sonuc degismiyor. 10 kisi kanser oluyor, 9'i oluyor, biri tedaviden sonuc alip, yasiyor, dua ettim, duzeldim diye millete anlatiyor. Olen 9'uda etti, ama oteki tarafa gittiler, onlari konusan yok.

Bana gore bir yaratici vardir. Ama bu kitaplarla pek alakasi yok. Bana gorede bu kitaplari Tanrinin yazdigini iddia etmek bayagi bir sapiklik, en azindan Tanrinin zekasina hakaret.

depresanz 08-06-2014 23:04:01

Alıntı:

Kalavun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145895)
İrademiz ona kulluk etmek için ayarlanmış olsaydı, inanmayan insanlar olmazdı ki. İrademiz var, seçim şansımız var. Ben irademle inanmayı seçmişim, başka birisi iradesiyle inanmamayı.

tamam işte herkes ona kulluk edecekti ve dünya yaşanabilir bir yer olacaktı
neden insanlara düşünmek için bir beyin verdi?
düşünme, sorgulama, ibadetini yap cenneti kap
tanrının bir sloganı olsa gerek

Kalavun 08-06-2014 23:15:09

Alıntı:

OdemeHizmetleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145915)
İnanmayan insanlara kötülük etmek istiyor ise o zaman sayın hocam, Allah bizi sevmiyor hiç. Yani kim sevdiği birisini kıyamet gününe kadar işkenceyle cezalandırsın ki? Hem de 1-2 kişi değil. Yaklaşık dünyanın %70-80'i.

Hocam insanin kendi iradesi var ve düşünebiliyor. Mesela ben irademi kullanıp inanıyorum, sen iradeni kullanıp inanmıyorsun. Ben inandığım halde benim için bile cennet garanti değil. Yani ben inanıyorum, beni cennetine alacak diye bir şey yok. Bir günde binlerce günah işliyoruz, her inanan da imanlı gitmiyor. Yani garanti de olan hiç kimse yok :)

Alıntı:

depresanz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145919)
doğduğunuz yer dininizi belirler. eğer uruguaylı iseniz mühtemelen hiçbir zaman müslümanlığın ne olduğunu bilemeyecektiniz. bilseniz bile hristiyanlık sizin dininiz olduğu için müslümnlığı seçtiğinizde imansız olarak adınız çıkacaktı

tanrı zaten geleceği gören ve bilenmiş. kendisine inanmayan milyarlarca (tahmin) insanın olacağını zaten biliyordu. taa ozamnalrdan o insanların cehennemde yanacağını biliyordu. neden o insanları doğru yola sokamadı? tanrı bazı şeylerde yetersiz mi? ya da o gerçekten var mı?

İlk dediğinize katılıyorum mesela ben İngiltere'de doğsam belki müslüman olmazdım. Biz bu konuda Allah'a şükür şanslıyız. Ama din değiştiren de milyonlarca insan var. Adam Hristiyan, araştırıyor, kafa yoruyor Müslümanlığın doğru din olduğuna kanaat getirip Müslüman oluyor. Bu durum olduğu gibi Müslüman doğup Hristiyan ölenler ve inanmayıp ölenlerde mevcut. Her şey irade de bitiyor. Ben kendime şu soruları sordum;
1- Bu evren kendi kendine mi oluşmuş? Bu evrenin bir yaratıcısı olduğuna kanaat getirdim.
2- Müslümanlık hak din mi? Konuya ne kadar objektif yaklaştığımı bilemiyorum fakat indirilen son kitap ve diğer kitapları da kabul eden bir kitap. Mesela Hristiyan benim peygamberime inanmıyor ama ben onun kine inanıyorum. Demek ki sorun ben de değil onlarda dedim ve dinimden asla şüphe etmeden yoluma devam ettim.

Yani bu konunun çok kafa yorulacak bir konu olduğunu düşünmüyorum, olay iki şeye dayanıyor; İnanmak ve İnanmamak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:15:09 -->-> Daha önceki mesaj 23:09:00 --

Alıntı:

depresanz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145958)
tamam işte herkes ona kulluk edecekti ve dünya yaşanabilir bir yer olacaktı
neden insanlara düşünmek için bir beyin verdi?
düşünme, sorgulama, ibadetini yap cenneti kap
tanrının bir sloganı olsa gerek

Allah insanları yaratmış ve onlardan kendine inanmalarını istemiş. Ama bunda bir zorlama gütmemiş sonuçta ben inanıyorum ama bir başkası inanmıyor. Herkes düşüncesinde özgür. İnanmanın bir mükafatı var inanmamanın da bir cezası.

Cinan 08-06-2014 23:15:59

Alıntı:

depresanz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069145919)
doğduğunuz yer dininizi belirler. eğer uruguaylı iseniz mühtemelen hiçbir zaman müslümanlığın ne olduğunu bilemeyecektiniz. bilseniz bile hristiyanlık sizin dininiz olduğu için müslümnlığı seçtiğinizde imansız olarak adınız çıkacaktı

tanrı zaten geleceği gören ve bilenmiş. kendisine inanmayan milyarlarca (tahmin) insanın olacağını zaten biliyordu. taa ozamnalrdan o insanların cehennemde yanacağını biliyordu. neden o insanları doğru yola sokamadı? tanrı bazı şeylerde yetersiz mi? ya da o gerçekten var mı?

Ya iki ibadet etmemek için kolayı sorgulamayı bırakın. Bende sorgulamıyor değilim bazı konuları ama böylesine değil, bu tarz sorgulama değil. Bana bu dünya nasıl oluştu bunu anlat öyleyse? Bu mükemmel kainatın bir yaratıcısı muhakkak ki var, olmalı.

Benim en çok sorguladığım, daha doğrusu merak ettiğim bir konu;

bir surede yanlış hatırlamıyorsam Allah (C.C) doğmamış, doğurmamıştır. geçiyordu. Şimdi Hiç kimse tarafından oluşmuyor. Yani nasıl var dı, hiç kimse yokken birden o? Merak ediyorum. Bi çok yerde sordum Aldığım cevap, nasıl gözlerimiz perdelendiyse aklımızda bir yere kadar perdeli. Doğruda olabilir.

Bir de mesela o gücü o an nasıl kendinde buldu, çünkü bir tek kendisi varken herşeyi yapabilecek gücü vardı. Ben bunları merak ediyorum. Ama inancım bu evrenin bir yaratıcısı olduğu yönünde ve yürekten dua'mı ediyorum..

Kem4l 08-06-2014 23:21:09

Alıntı:

Cinan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069146028)
Ya iki ibadet etmemek için kolayı sorgulamayı bırakın. Bende sorgulamıyor değilim bazı konuları ama böylesine değil, bu tarz sorgulama değil. Bana bu dünya nasıl oluştu bunu anlat öyleyse? Bu mükemmel kainatın bir yaratıcısı muhakkak ki var, olmalı.

Benim en çok sorguladığım, daha doğrusu merak ettiğim bir konu;

bir surede yanlış hatırlamıyorsam Allah (C.C) doğmamış, doğurmamıştır. geçiyordu. Şimdi Hiç kimse tarafından oluşmuyor. Yani nasıl var dı, hiç kimse yokken birden o? Merak ediyorum. Bi çok yerde sordum Aldığım cevap, nasıl gözlerimiz perdelendiyse aklımızda bir yere kadar perdeli. Doğruda olabilir.

Bir de mesela o gücü o an nasıl kendinde buldu, çünkü bir tek kendisi varken herşeyi yapabilecek gücü vardı. Ben bunları merak ediyorum. Ama inancım bu evrenin bir yaratıcısı olduğu yönünde ve yürekten dua'mı ediyorum..

İlk paragrafından sonra sana şahsen ben cevap vermeyeceğim, ukala bir yorum yapmışsın. Uzun uzun yazmak yerine "Allah var" yazsan daha inandırıcı bir şey yazmış olurdun. Yahu güzel güzel konuşurken neden gelip biri zırt diye atlayıp böyle saçma şeyler yazıyor anlamıyorum.

Öğrendiğiniz tek bir şey var. "Hiç bir şey sahipsiz değildir, herkesin bir sahibi vardır, yaradanı vardır, bu evreni de o yarattı vs vsvsvsvsvsvsvsvs..."

Sen daha o çok sevdiğin, uğruna öldüğün Allah'a ibadeti bile "iki ibadet" olarak nitelendiriyorsun, Müslümanım diyorsun. Namaz kılıyor musun 5 vakit? Oruç tutuyor musun? İyi bir insan mısın? Bunları cevapla ondan sonra tartışırız senle.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:58:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.