R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Off-Topic (https://www.r10.net/off-topic/)
-   -   Tanrının Varlığının Kanıtı? (https://www.r10.net/off-topic/1271361-tanrinin-varliginin-kaniti.html)

ByAkman 07-06-2014 12:44:44

Enam Suresi başlı başına delillerle dolu bir sure. Kuran ı açıp okuduktan sonra ( öyle normal kitap okumak gibi değil tabiki ) herşeyi daha iyi anlarsınız


Sent from my iPhone using Tapatalk

gozlerhersey 07-06-2014 12:50:01

Alıntı:

Engue Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069138565)

seni topraktan yaratan Allah yağmuruda yaratır bi kıtlık olsun yağmur yağmasın 2 yıl boyunca görürüm ozaman sizi YARABBİ yağmur yağdır diye firavun misali ;)

maviuan 07-06-2014 13:02:41

Alıntı:

Engue Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069138565)

Burda yazanların hepsi kendi kendine oluyor zaten degil mi.

Cavro 07-06-2014 13:05:18

Alıntı:

Zahit Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069138488)
İslam da 18.000 alem geçer, hiçbirinin ismi net ve görünür bir şekilde henüz keşfedilememiştir. Uzaylılar varmıdır? Ben var olduklarını biliyorum.

Şöyle izah edeyim ben sana arkadaşım, Allah gaybı bilir. Sen de sorgulayabilirsin lakin herşeyi idrak etmemiz mümkün değil öyle olsa zaten kimse Allah'a inanmazdı.

Bu derin bir derya, ama 1 saat 45 dakikan varsa şu videoyu mutlaka izlemeni tavsiye ederim. Binlerce soruya cevap bulabilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=DrKRPWvvIUA

nerden biliyon uzaylıların olduğunu , gidip gördün mü ? işkembeden sallamayın efem, ben biliyorum var demek için gerçek veya totalizer kanıtlarınız olmalı.

WoodyWood 07-06-2014 13:08:20

http://www.youtube.com/watch?v=r2AMeAM-cmI

AbdullahAsn 07-06-2014 13:14:47

Dinde Herşeyi Sorgulayamazsın Herşeyi Mantıgınla Sorgularsan Bu İşin İçinden Çıkamazsın

İman ediceksin Şüphe duyarsan cehennemin dibini boylarsın acık ve net

لَيْسَ كَمِثْلِه شَىْءٌ وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ

(Eş-şurâ suresi, 11. âyet)
Manası: Allâh’ın benzeri hiç bir şey yoktur

Allâhu Teâlâ şöyle buyuruyor:

وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا اَحَدٌ

(El-İhlas suresi, 4 âyet)
Manası: Allâh’ın hiç bir yönden benzeri yoktur

Allâhu Teâlâ şöyle buyuruyor:

فَلاَ تَضْرِبُوا للهِ الأمْثَال

(En-nahl suresi, 74. âyet)
Manası: Allâh hakkında misaller vermeyiniz yani O’nu yaratılmışlara benzetmeyininz.

Allâhu Teâlâ şöyle buyuruyor:

وَلِلّهِ الْمَثَلُ الاَعْلى

(En-nahl suresi, 60. âyet)
Manası: Allâh’ın vasıflanması diğerlerinin vasıflanması gibi değildir.


Yeterlidir sanırım bunlar :)

MujaHeed 07-06-2014 13:37:04

Alıntı:

profaks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069138483)
Lisede Din Kültürü dersinde hoca islamda 2 tür iman olduğu söylemişti 1. si anne baba vasıtasıyla doğrudan iman etmek 2. side dini sorgulayarak aklında süphe kalmadan iman etmek. 2. sinin daha hayırlı olucağını söylemişti hocam..

1- Taklidi iman
2- Tahkiki iman

Taklidi iman şudur. Kişi namazlarını kılar, orucunu tutar, ibadetlerini yapar ama bu ibadetler araştırmaya ve tahkike dayalı değildir. Tahkiki iman ise kişinin neden ibadet ettiğini bilmesi durumudur, araştırmaya dayalıdır. Sokaktan herhangi birisini çevir sor, Allah'ın varlığını kanıtla de, kem küm edebilir. Fakat tahkiki imanı olan adam bu sorulara ilmi ve mantıki izahlar getirebilir. Peki bu nasıl olur? Risale-i Nur okuyarak. Mesela ben Allah'ın varlığını nasıl izah ederim? Şöyle, sanat saniini (sanatkarını) gösterir. Bir fotoğraf varsa deklanşöre basan vardır, resim varsa ressam vardır. Bir köy muhtarsız olmayacağı gibi, bir saray da ustasız olamaz. Hal böyle iken şu koca kainat da bir yaratıcısız olamaz.
Tavsiyem Risale-i Nur oku. İmani tüm meselelere net cevaplar bulabilir, varsa şüphelerini giderebilirsin.

Engue 07-06-2014 13:57:31

Alıntı:

gozlerhersey Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1069139316)
seni topraktan yaratan Allah yağmuruda yaratır bi kıtlık olsun yağmur yağmasın 2 yıl boyunca görürüm ozaman sizi YARABBİ yağmur yağdır diye firavun misali ;)

Kıtlık'ı yaratanda insan her yere saldırıyoruz dünyada dogal olan bir şey kalmadı, yok kuresel ısınmaydı cevre kirlili derken toprak da verimsiz olur havada

ben din tartışmıyorum az biraz düşünüp öyle hareket edin istiyorum

karacoder 07-06-2014 13:58:10

Tanrı mantıkla falan değil, Bilim ile ispatlanır. Mantık dediğiniz sizin kendi kafanızda kurduğunuz bir düşünce. Sizin kafanızın içerisinde bulunan düşünce, Tanrı'nın gerçekte var olduğu anlamına gelmez.

Bilim henüz Tanrı'nın varlığını kanıtlamadı. Daha doğrusu Bilim Adamları böyle bir şeye cevap veremiyor/inanmıyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:46:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.