trwebhosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamer Hakan beyin bana zararı dokunmamıştır ancak bir konuya değineceğim.

Çoğu kişi domainini kaptırmış vaziyette gibi görünüyor forumda açılan konuları okuyunca
neden genelde domain mesela adamer.com.tr 'de gözüme şu takıldı 'domain tescil yada transfer ettirene yanında 250 mb hosting hediye' diye bir sitelerinde resim var.

Normalde herkes tersini yapmazmı yani hosting alana domain hediye diye ?

Hakan bey domain alana yada transfer eden adamdan 15 ytl gibi bir ücret alırsın bunun taş çatlasın 5 ytl'si kar olsa 5 ytl'yemi vermiş oluyorsun hostu yoksa amaç şunu anlatıyor r10da çoğu kişinin size karşı açtığı bir konu var domainlerim gitti diye siz böyle bir kampanya yaparak domain sayınız artıyor ve bakıyorsunuz kiminki nezaman bitecek diye ilgili arkadaş uzatmak için ödemesini yapmazsa tahminim hemen kendinize regliyorsunuz domaini diye düşünüyorum böyle düşünmemin sebebi;

1) Domainime el kondu vs diye forumlarda açılan size karşı konular.
2) Domain alana yada transfer edene hosting bence tersini yapmalısınız bundan para kazanamazsınızki.

Saygılarımla

Merhaba bu denli kibar ve içten bir soruya cevap vermemek elde değil.

Öncelikle bu konunun ilk başladığı sayfalarda ekran görüntüsü koydum awbs den pleskden alınmış ekran görüntüsü. konuyu açan arkadaşının reseller ödemesi var ve önce reselleri kapattık ödemeden dolayı ne zaman ödersin dedik ödemeyecem asla domainlerimi transfer edecem dedi. sizce mantıklımı reseller ve domainleri var reselleri ödemeyeceğini söylüyor domainleri transfer etmesine izin verirsem ne olacak reseller ödemesi????

Evet meşhur bir domain sorunu var ortada ama dikkat edin lütfen herhangi bir borcu olmayan kimsenin domain adı kilitlenmez.. Önemli not ödemesini yaptığında ise domain kilidi kalkar. Evet index de atarım ama satmak için değil borcundan dolayı kapalıdır indexi atarım. Alacağımı almak için buda son derece normal bir davranıştır..

Sorduğunuz soruya gelince şu anda tr içinde 40 dan fazla hosting firmasının windows 2003 server plesk panel bakımı ve güvenliği ile ilgileniyorum, şirket olarak şirket olarak haftada 4-5 web tasarımı işi alıyoruz yani maddi bir sıkıntımız yok serverlerimizde fazla ve boş alanımızda çok. biz kurulduğumuzdan beri hediye host verdik. 4 yıldır yani ve vermeye devam ediyoruz..

250 Mb host fiyatı misal 25 YTL diyelim yıllık bu yıl hediye ediyoruz seneye ise normal parası ile alıyor hostu müşteri. şimdiye kadar kampanyaya katılmış olanların %99 u hizmet kalitemizden memnun kalıp ücretli hosta geçti, hatta 250 Mb ile başlayıp yetmeyip 1-2 ay sonra daha yüksek pakete geçen bile oldu. yani bu bir ticari politikadır.

Şu anda itibariyle panelden baktım ilk günden beri devam eden hediye kampanya konusunda 400 e yakın müşterimiz var elimizde. PEKİ SORUYORUM ŞİMDİYE KADAR HANGİ FORUMDA HEDİYE HOST ALDIM SORUN YAŞADIM DİYENİ GÖRDÜNÜZ???

Dikkat ederseniz 5-6 işim sürekli dönüp dolaşıp aynı isimler karalıyor yeni bir isim yok. 1500 müşterimiz var (server bakımları hari) ve sadece 5-6 isim dönüp dolaşıp karalıyor. ama dikkatinizi çekeyim (istisna olabilir) ama genelde karalayanların nerdeyse hepsinin bir borcu olup ödemeyenler oluyor..

Neyse çok önemli değil bu uzun gerçeği yansıtacak mesajı sadece trwebhosting için yazdım çünkü daha önce defalarca yazdım ama dikkate alan hiç olmadı hiç sorun değil.

Saygılarımla,