Herkese merhaba,
Arada sırada açtığım finans, borsa, yatırım konuları oluyor birlikte sohbet eşliğinde durum değerlendirmesi yapıyoruz.
Yasal Uyarı:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum, yorumda bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.
31 Mart 2024' e sadece 41 gün kaldı.
41 gün sonra, yani belediye seçimleri gerçekleştikten sonra neler olabilir?
1- Geçen hafta paylaştığım konuda USDTRY: 30.64 TL miş, bugün ise USDTRY: 30.84 TL. Doların normalden daha fazla düzeyde ve daha kısa sürede yükseleceğini düşünüyorum.
2- Türkiye'de Dolar söz konusu olunca: benzin, mazot, doğalgaz, ekmek, domates, patates, salatalık, portakal.. öyle işte.
3- Ev kiralarında artış gelmesi muhtemel.
3.maddeye ek olarak:
Geçenlerde paylaştığım mülksüzleştirme
konusun hız kazanmasını, Konu önce binasını güçlendirme için çalışma yaptıran ev sahiplerine uygun kirada kalabilmeleri için teşvik olarak uygulanmasını, (Murat Kurum seçim kampanyasında kullanıyor şu anda.) akabinde genel olarak kiracılara uygun fiyatlı kiralanabilir mülklere yönlendirilmesini bekliyorum.
4. Gram altın ve gram gümüşte Doların yükselmesiyle birlikte bir anda boğa koşusunu başlatabileceklerini, gram altının 2300 TL seviyelerine ulaşabileceğini düşünüyorum.
5- İstanbul Borsasında yer alan hisselerin "Dolar" cinsindeki seviyelerine yakın yada önceki "Dolar" cinsindeki yüksek tepesi olan seviyeye ulaşmalarını bekliyorum.
6- Elektronik ürünler başta olmak üzere "Dolar" bakımından tüketiciyi yaralayan ürünlerde normalin üstünde yükseliş gelebilir. Bununla birlikte bazı firmaların TR piyasasından çekilmesini bekliyorum.
7. KREDİ KARTLARI: 2 ŞUBAT TARİHİNDE R10 DA AÇTIĞIM KONUDA BELİRTTİĞİM GİBİ; ÖNCE LİMİTLERİ DÜŞÜRECEKLER, SONRA KREDİ KARTI FAİZ ORANLARINI YÜKSELTECEKLER.
KREDİ KARTINA TAKSİTLİ, KREDİ KARTINA BORÇ YAPARAK İŞ YAPAN FİRMALARDA KRİZLER BEKLİYORUM.
KREDİ KARTLARINDA AMAÇ TAKSİTLENDİRMEYE TAMAMEN SONLANDIRMAK OLACAKTIR.
Yukarıdaki 7 maddeyi tamamlayıcı sigorta olarak;
2024 yılının son çeyreğinde faizlerin düşmesini bekliyorum.
Emlak piyasasının faizin düşmesiyle birlikte artışa geçmesini bekliyorum.
Kredi kartlarına getirilecek yeni düzenleme ile birlikte TROY kartı kullanmaya teşvik amaçlı bazı yönlendirmelerinde (ayrıcalıkların) gelmesi uzmanlar tarafından bekleniyor. 27 Ocak 2024 Tarihinde şöyle bir şey demişim:
Diyelim ki Devlet bankalarının kartlarına taksitlendirme açık olsa ve özel bankaların kartlarına taksitlendirme kapalı olsa; sonuçta doğrudan halk devlete borçlanmış olacak bu da onların işine gelecektir diye tahmin ediyorum. Böyle bir durum olur mu acaba? Kriptodaki yüklemelerin sadece devlet banka hesaplarından gerçekleştiğini düşününce bi an "belki" diye düşündüm şimdi.
TROY konusunu öğrenince
Bir sonraki konuya kadar paranızı eritmeyen varlıklarda tutmaya özen gösterin.
İyi forumlar,
Kredi kartlarına getirilecek düzenleme ile TROY için uygulanması muhtemel ayrıcalık hakkında düşünceniz nedir?
Aramızda TROY kart kullanan var mıdır?
Bildirim almak isteyen finans-borsa-yatırım okurları:
@AnaBayin;
@Bybitter;
@creartman;
@xkral;
@Hipek;
@stronger17;
@lazzi;
@SmmmErhaN;
@RewuLatioN;
@sinless;