RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bizede bu ayın 5'inde geldi. 2022'de toplam 256k kazanmışız. bu tutarın gelir vergisi toplamda 70k tutuyor. gelir vergisi için %27. şirket açıp gelir vergisini bildirin. bu şekilde bildirdiğiniz zaman vergi ziyaı %20 kesiyolar. sonra bu cezalardan uzlaşmaya gidiyorsunuz, cezayı %10'a kadar düşüyolar. bana 14k vergi ziya cezası kesmişlerdi. onu uzlaşma ile 7k'ya düşürdüm. 3700 özel usulsuzluk vardı onu da 925 tl'ye düşürdüler. birde bu miktarı eğer belli bir zamanda peşin öderseniz %25 felan düşüyor sanırım.

KDV için izahat verdim. 256K TL'DE Sadece 498 tl başka bir firmadan gelmiş onun kdv'sini veririm dedim. diğer KDV Konusunda emsal davaları göstertip maliye'ye bu şekilde izahat verdim. İzahı reddettikleri gün avukata gidip dilekçe yazdırıp dava açacağım. 256.000 TL Para gelmiş bu para Türkiye'de yer almayan, İrlanda'da şirketi olan Google Adsense'den gelmiş. Bu duruma göre mahkemeler 8 adet emsal karar verip bu KDVLERi silmişler. O yüzden ben mahkemeye gitmeyi düşünüyorum.

Dedimki, benden ne hakla KDV İstiyorsunuz, google türkiye firmasımı dedim?

Ama tabi bilmemezlikten geliyorlar, salağa yatıyorlar. ben ilçede yaşadığım için bu sorunları yaşadım. İstanbul'da felan yaşıyorsanız zaten direkt KDV Düşecektir. Çünkü istanbul'da maliye'nin başına bu olaylar daha çok geliyor.

KDV İzahatı olarak'ta

https://www.r10.net/1081281007-post25.html

buradaki yazıların hepsinin fotopokisini çekip maliyeye bu şekilde izahat verdim.

Memur olmanız çok kötü bir durum. İzahat vermek için şirket felan nasıl kuracaksınız biraz zor olacaktır. Allah Kolaylık versin. Direkt cezaları ödeyip şirket kurmadan inşallah yırtarsınız.
Türkiye adsanse ile TL olarak ödeme aldıysan KDV düşürmen çok zor.Bildiğim kadarı ile KDV istisnası ki döviz olarak ödeme alırsan oluyor.Emsaller var ama emsalde adam yurt dışından döviz ödeme almış müfettiş tutmuş hem TL hemde döviz girdilerinin ikisinede KDV çıkardığı için (yanlış işlem) mahkeme iptal kararı vermiş.Ek olarak mahkemeye gideceksen vergi ile ilgili sağlam avukatla gitmende fayda var.Forumda tonla konusu mevcut.