Dünyadaki hiçbir ülkenin ekonomik durumunu yumurta fiyatıyla ölçülmez,
Memur ve emeklilerinin maaşlarını veriyorsa, Ordusuna silah üretebiliyorsa, Evleri yıkılmış milyonlarca vatandaşına bakabiliyor ve hatta yüzbinlerce evi yapabiliyorsa ülkenin ekonomik durumu iyidir.
Kişiler ekonomik durumunu yumurta fiyatıyla ölçüyor olabilir buda kişilerin kişisel sorunlarıdır, Sen vasıfsız olup asgari ücretle çalışıyorsan bakamayacağını bile bile bir sürü çocuk yapyorsan daha iyi yaşamak için daha vasıflı olmaya çalışmak yerine devlet versin bende yiyim diye bakıyorsan evet ekonmik durumun kötü olabilir ve sebebide sensindir.
Hocam "vasıfsız olup asgari ücretle çalışıyorsan" kelimenizi onaylamıyorum. Saygısızca bir itham yapmışsınız. Bu ülkenin %50'si ne yakın bir kesim asgari ücret ile hayatını idam ettiriyor.
Alım gücü denen bir kavram var bilir misiniz? Türkiye'de alım gücümüz çok az. VERGİLER ÇOK! Alım gücümüz, ekonomimiz iyi durumda olsa 3 çocukta bakılır, 5 çocukta bakılır.
Başka ülkenin vatandaşı 3 aylık maaşı ile altına araba alabiliyor.
1 aylık maaşı ile tüm kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor.
1 aylık maaşı ile son model bir cep telefonu alabiliyor.
1 aylık maaşı ile 3 aylık erzak alabiliyor.
Biz 1 aylık maaşınız ile hangilerini yapabiliyoruz? Söyler misin bana?
Yada Amerikan vatandaşın AliExpress, Alibaba gibi yerlerden çok daha ucuza alışveriş yaptığını biliyor musunuz? Biz onların aldığı fiyattan 3 kat daha fazla para ödüyoruz bunu biliyor musunuz?
Gençler evlenmek istiyor, evlenemiyor. Evlenen de 10 sene borç ödüyor.
Gençler iş kurmak istiyor. Sermaye yok. İş kurmayı geçtim hadi! Kaç tane üniversite mezunu genç işsiz?
Güldürmeyin beni. Sizin tuzunuz kuru. Rüyanızdan uyanmayın sakın. EKONOMİ COK İYİ!