Ben bu tavsiyeyi tecrübeli bir avukat olarak verdim. Sen karşındakini tanımadan bilgisiz-tecrübesiz sıfatı yakıştıracak hadsizliği neye dayanarak yapıyorsun?
Tecrübeli bir avukat olarak vatandaşa asıl yapması gereken işi yani Arabuluculuk Bürosu'na müracaat
etmemesini mi öneriyorsun?
Bizzat gidip kolayca müracaat edebileceği bir şey için neden ilk aşamada avukatlık ücreti vb. versin vatandaş? Avukat ile anlaşsa avukatta gidip Arabuluculuk Bürosu'na başvuracak zaten, farklı olarak ne yapabilir?
Arabulucuk neticesinde sonuçsuz kalırsa zaten biz de aynı tavsiyeyi verdik, İş Mahkemesi aşamasına geçtiğinde avukat ile anlaşmasının uygun olacağını söyledik.
Kaldı ki ben sadece bu konu üzerinde ve senin yorumun özelinde yazmadım o cümleyi. Konu altına bakarsan alakasız tavsiye veren bir sürü üye var. Daha önce farklı konularda da dile getirdiğim bir yakınma bu.
Buyur buradan da bakabilirsin;
https://www.r10.net/1083376144-post15.html
Alıntı
Kesinlikle katılıyorum, bunu da yazacaktım unuttum siz değinmişsiniz.
Hukuki konulara bakıyorum "bir şey çıkmaz, kesin şöyle olur, asla böyle olmaz" yazanlar var. Sağlık konularında "şöyle şöyle yap benimde olmuştu öyle yapmıştım" gibi tavsiyelerde bulunanlar var.

Bilen bilmeyen herkesin cevabı var maalesef bu konulara.
Sana sadece hangi gerekçe ile bu işin prosedürü olan yolu izlememesi gerektiğini söylediğini sordum. Hadsizlik yaptığım falan yok, aynen iade ediyorum tarafına o kelimeyi de.
Doğrudan kimseye bilgisiz / tecrübesiz demediğim, genellediğim ve kimleri, ne tarz kişileri kastettiğim de yorumumdan gayet belli.