İndirimli reklam ya da hediye bakiye nasıl oluyor soruları çok sorulduğu için bu konuyu açtım.
Bu tarz hizmetleri alıp alıp almamak elbette size kalmış, fakat verilen hizmette Google Ads hesabı size ait olmaz ve hesap üzerinde yönetim hakkınızda olmaz. Tüm kontrol ve yönetim karşı tarafta olacağı için sürekli karşı tarafa bağımlı olursunuz.
O yüzden maliyetlerinizi düşürmek için bu tarz geçici çözümler yerine, size ait olan bir Google Ads hesabı üzerinden optimizasyon yaptırmanız uzun vadede daha kalıcı yararlar sağlayacaktır. Size ait bir Google Ads hesabınız olmasını ve optimizasyonlarla maliyetlerinizi düşürmek isterseniz imzamda yer alan R10 konumu inceleyebilirsiniz. Gelelim konumuza şunu çok net bir şekilde söylemek isterim ki! Google'a ne kadar ödeme yapmışsanız onun karşılığında reklam yayınlayabilirsiniz, size indirim yapmaz.
İndirimli Reklam ya da hediye bakiye vb. diyenler bunu nasıl yapıyor sorusuna gelirsek, en çok kullanılan yöntemlerden birkaçı şu şekilde;
1) Bir kısmı aylık faturalandırmalı yüksek harcama yapabilecek hesaplardan reklam çıkıyor ve harcamaları Google'a yapmıyor sizden aldığı tüm para cebine kalıyor. Elinde bu tarz birden fazla hesap olduğu için ödeme yapmadığında, hesap kapanınca yeni bir hesap üzerinden devam ediyor. Burada Google'a sürekli borç takılıyor kaba bir tabirle.
2) Başka bir yöntem, otomatik ödeme yöntemi (yüksek ödeme eşiği) olan hesaplardan reklam çıkmak. Örneğin ödeme eşiği 10.000 TL olan bir hesapta ödeme eşiğine gelene kadar karttan ödeme çekilmez (en fazla 30 gün) ve bu süre içerisinde reklam yayınlarlar. Burada da sizden aldığı tüm para cebine kalıyor.
3) Diğer yöntem başkalarına ait kredi kartları ile reklam çıkmak ki kart sahibinin haberi ve izni olmadan yapılıyor, ta ki kart sahibi bankaya itiraz edene kadar. Burada da sizden aldığı tüm para cebine kalıyor.
4) Promosyon kodu, yeni hesap kurulurken promosyon kupon yükleyerek yapılıyor...
Diğer bilgi amaçlı konularım: