Merhaba arkadaşlar, çok araştırdım ancak doğru bir sonuç elde edemedim. Herkes kafasına göre bir şeyler yazmış, birisi zararlı değil diyor diğeri zararlı diyor. Birisi belli bir zaman sonra kullanıp bıraktığınız da kaslarda sarkma oluyor vs. diyor. Tam olarak protein tozunun amacı nedir ve zararlı mıdır? lur mAyrıca söylendiği gibi ben 6 ay kullanıp bıraksam sonrasında sarkmalar vs. ou? Ayrıca yeni spora başlayacağım için ne önerirsiniz? Protein tozuna 3 ay sonra başlayacaksın diyenler var. Spor yapan kişilerde genel olarak bu konu hakkında yorum yaparsa sevinirim.
Merhaba diğer arkadaşların yorumunu okumadım ama direk soruna cevap vermek isterim.
''Birisi belli bir zaman sonra kullanıp bıraktığınız da kaslarda sarkma oluyor''
Bu yalandır hocam, kaslarda sarkma bir tek koşul oluyor.Sporu 1-2 yıl düzenli yaparken sporu biranda bırakırsan sarkma olur.Mevcut büyüyen kas hacmi, küçülür ama bu sporu azaltarak yapıldığında bu durum doğal olmuş olur.
Sen 2 yıl boyunca bicepslerini 40cm yapıyorsun, bir anda bırakıyorsun 30cm-den 40cm'e kol büyütüp bi anda bırakmak büyüyen kasın sarkma durumunu oluşturur.
Ama haftada 3 antremana indirirsen bunuda diğer ay 2 antremana böylece o sarkma olmaz.Protein tozuyla sarkma olayının bir alakası yoktur.
'' Ayrıca yeni spora başlayacağım için ne önerirsiniz? ''
Cevabı sporun ilk ayından sonra Protein tozu yerine, Amino Asit alman varsa maddi durumun yanında BCAA alman.
Neden bunu öneriyorsun diyeceksin..
Sporun ilk 6 ayı alabileceğin en büyük gelişimi görürsün, 0dan 6 ay ilerliyorsun ilk aylar olağanüstü gelişme görürsün.Gittikçe ölçü artış hızları düşer.
Neyse amino asit sebebine burdan dolaylı gelicez, amino asitler senin yenilenmeni sağlıyor.Nedir bu yenilenme?Kasların bir toparlanma süresi var hergün biceps çalışmıyoruz değil mi, ama küçük kas grupları 48saat, büyük kas grupları 72 saat dinlenme süresi ideal olarak geçiyor.Yinede ağır antremanlar bu süreleri uzatabiliyor.Ama amino asit ve bcaa takviyeside bu toparlanmayı azaltıyor, böylece gelişmeni kaslarını daha iyi çalıştırmanı sağlıyor.
'' Protein tozuna 3 ay sonra başlayacaksın diyenler var. ''
Bunun sebebi başta adapte olman için bi süre geçmesi gerekiyor diye düşünülüyor.
Bence supplementler için 1. ayını fullbody olarak tamamladıktan sonra geçmende sakınca yok.Neden dersen bunlar doğal takviye olarak sana destek oluyor.Ama burda 2. ayda alman için ne alıcağın supplement önemli ve 2. ayda yine gelip kendini zorlamayacaksan alma, bu sporda ''Doğru teknik ve ağır kaldır'' mantığını kavraman gerek.Kendimi 2. ay zorlayacağım diyorsan önerdiklerimi alabilirsin.
Bu arada Allah nasip ederse seneye antrenörlük belgesi alıcağım, sporda 3. yılım ara vereli oldu ama yinede başlayalı 3 yıl oldu.Ve bu sene umarım Bilek Güreşi Milli takımı hedefimde var giriceğim, bunları haybeden yazmadım yukardakileri bilgin için yazıyorum.Kısa süredir yapmıyorum bu işi.
Bide bilgilenmen için kaynak vereyim tr: bodyforumtr.com
ingilizce varsa bodybuilding.com en iyi kaynak.
Protein tozu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ancak adamı şişirdiğini , bıraktığın zaman da eskisinden beter olduğunu duydum.
Hocam o dediğini anabolik steroidlerin bile en üst segmentleri yapamıyor.
Protein tozu herhangi bir şişirme ve dediğin durumu oluşturamaz.
Bu bir besinin hayvansal olanını tozlaşmış hali, siz ilaç hap alırsan öz alıyorsunuz.Misal C vitamini özleşmiş, bitki özlerini özleşmiş şekilde alıyorsunuz.
Buda hayvansal proteinin tozlaşmış hali.
Protein tozunun üretilmesi kolay tüketim için.Ama başka sebepleride olabilir tabi ticari, belli bir gram proteini almak için alınan yüksek kalori yerine toz içerisinde kalori yok gibi birşey.
Kosantre Protein Tozları bilassa 0 şeker içerir.Örnek görülebilir.