Merhaba kardeşim, bugün senin için Oyun Konsolu Yapma Düşüm'den bahsedeceğim. Yazı biraz hayal dünyamdan ve birazcıkta gerçek dünyamdan baz alarak yazacağım. Bu yazıda Japonya Kültürü olacağı için anlamakta zorluk çekersen, lütfen yazıya mesaj yazıp gönderin.

Artık yazıya geçeyim, üstteki sağlık sorununu alattım. Konuya gireyim ve hemen oyun konsolu hakkında bilgiler sunayım. Oyun konsolu derken aklına Game Boy geliyorsa sende benim gibi 90'ların çocuğusun, eğer aklına Play Station 4 geliyorsa sen maalesef çok şey kaçırmışsındır. Oyun konsolunun amacı video oyunlarını sorunsuz bir şekilde oynatması ve oyuncununda konforunun çok önemli olduğunu bilen alandır. Aynı zamanda oyun konsolu ciddi büyük bir pazardır ve o konsol için oyunlar geliştirilip satılmaktadır.

Ben bir oyun konsolu yapsaydım, kesinlikle geriye uyumluluğu ve işletim sistemi de mutlaka Linux temelli Koniq.HD yani kendine has bir işletim sistemi bulunurdu. Oyunları, genellikle Nintendo Entertainment System ve ya Family Computer oyun konsolundaki gibi kaliteli ve kullanışlı oyunları yapardım ya da yaptırırdım. Oyunların yayınlanma sistemiyse, kesinlikle demosunu koymasını sağlardım hatta sistemin çekirdeğinde 80-IN-1 serisini bedava olarak entegre ederdim.

Oyun konsolumun görünüşünden bahsedecek olursam, genişlik ve yükselik Nintendo Entertainment System gibi olacak ama görünüş bazındaysa, kendine has bir sistem olacaktır. Oyunlar Flash Disk, K.HD Kartuşu ve DVD sistemlerin hepsinde çalışacaktır. Ayrıca oyunların hepsi 60 FPS olacak.

Oyunlar genellikle 2 boyutlu olacağı için sistemin donanımında çok fazla beklentin olmasın, belki maksimum 4 GB ram verip ve ekran kartına da OpenGL 3 destekleyecek şekilde ayarlanacaktır. Sistemin içindeki hard-diskin boyutuysa 60 GB hayli hayli yetecektir, zaten bu sisteme çıkacak tüm oyunların boyutlarıysa en fazla 8 GB olacaktır. Sistemin kendisindeki 80-IN-1'in boyutu dahil değildir, bu yüzden sistemin dışına yüklenen oyunları ilgilendirir.

Son olarak K.HD Kartuş sisteminden bahsedeyim. Bu sistemin hafızası 6 GB'a kadar destekler ve kayıt sistemin içerisinde yer almaktır ama sadece 2 adet hafızası yer almaktadır. Geri kalan sistemindeyse oyunun kendisini barındıracaktır ama kopya koruması olacaktır. O kısımdaysa, bölge koruması yok ama dil koruması yer alacaktır. Şöyle ki, ABD diline sahip değilse konsol o oyunu açamayacaktır ama dil korumasını kapatabilmen mümkün olacaktır.

Yazıyı bitirirken, yazıdaki kullanılan resimler sadece sistem için birer örnekten ibarettir ve yazıyı okuduğun için teşekkür ederim.

Alıntıdır ve bu yazı kişisel günlüğümden olduğu gibi eklenmiştir.