R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Ücretli Script İstek (https://www.r10.net/ucretli-script-istek/)
-   -   Program Timi Oluşturulacak (https://www.r10.net/ucretli-script-istek/173605-program-timi-olusturulacak.html)

daban 22-05-2008 13:56:56

Program Timi Oluşturulacak
 
Arkadaşlar, web proglama timi oluşturmayı planlıyorum.
Kısa bir açıklama yapayım:
Bildiğiniz gibi şuan Hintli programcılar, dünyadaki yazılım pazarında iyi bir yer aldılar. Avrupa ve ABD, programcı tercihlerini hem zaman farkı azlığından hemde kalite bakımından, dogu avrupa'dan kullanma taraftarı. Yani ucuz işçilikleri olan hedef ülkeler içinde Türkiye de var.

Akıcı İngilizce aslında burdaki temel nokta. Programcıların okuma yazma ve konuşmada akıcı bir dile sahip olması gerekiyor. Ülkemizde bu pek de yaygın değil. Bunu gözeterek, ingilizceye hakim olmayanları da kapsamak üzere bir web programlama grubu kurmaya karar verdim. Böylece yabancı dile hakim bir yada bir kaç koordinatör ile yabancı dil bilmeyen programcılardan oluşturulacak bir grup kurulacak.

Başvuracak kişilerde bulunması gerekenler:
  • -1024kb ve üzeri sorunsuz internet bağlantısı
  • -skype,msn ve gtalk hesaplarının bulunması
  • -paypal hesaplarının bulunması
  • -Sıralanan konulardan en az ikinsinde iyi deneyime sahip olmak:
  1. .NET
  2. ASP
  3. Ajax
  4. C/C++
  5. CMS
  6. CSS
  7. Cold Fusion
  8. Data Entry
  9. Delphi
  10. Flash
  11. Graphic Design
  12. Handheld
  13. JSP
  14. Java
  15. Javascript
  16. Joomla
  17. LDAP
  18. Links
  19. MS Access
  20. MS SQL
  21. Marketing
  22. Multimedia
  23. MySQL
  24. Oracle
  25. PHP
  26. Perl/CGI
  27. PostgreSQL
  28. Python
  29. SQL
  30. Script Installation
  31. Search Engine Optimization
  32. Security
  33. System Administration
  34. Translation
  35. Visual Basic
  36. Website Design
  37. Wordpress
  38. Writing
  39. XHTML
  40. XML
  41. mSQL



İlgilenen arkadaşlardan aşağıdaki bilgilerini bana PM atmalarını rica ediyorum.
  1. -Programlamadaki deneyimli oldukları tür/türler ve deneyim süreleri.
  2. -Bulundukları şehir.
  3. -Uygun oldukları çalışma saatleri (Türkiye saatine göre)
  4. -Çalışmak istediğiniz saatlik ücret (Dolar üzerinden)
  5. -Eğer varsa bildiğiniz yabancı diller ve seviyeleri(konuşma,okuma,dinleme seviyeleri)

Teşekkürler

x-treme 22-05-2008 21:28:15

Siz veya firmanız hakkınızda bilgi alabilir miyim?

eNerGy 22-05-2008 21:35:37

Bunların yapıcak kişilere maaş mı vereceksiniz neler yapacaksınız?

Programmer 22-05-2008 23:12:37

Arkadaş Sanırım aracı kuruluş olacak. :S

Bununla ilgili nerede okudum bilmiyorum ama sanırım webrazzi.com da Arda kutsal ın bir yazısını okudum.

ornek
Custom Web Design and Programming. Freelance Programmers. Outsource Web Development Outsourcing


bu benzerı sıstemın arakadaş türkiye distribütörü felan olacak sanırım
bir nevi aracı ??

daban 22-05-2008 23:19:02

Slm
 
Arkadaşlar, firma yok.
Yapacağımız iş, scriptlance ve getafreelancer gibi yerlerden işler alıp ekibimize onu dağıtmak. Ekip içindeki yeteneğiniz ve talep ettiğiniz ücrete göre size işler verilecek, aldığınız iş başına ödemeniz yapılacak.

Herkes dağıtılan iş kadar ücret alacak, saatlik yada proje başına. Alabildiğimiz kadar iş alıp onları ekipteki arkadaşlarımıza dağıtacağız. Böylece programcı kimliyle markalaşabiliriz, elbette işler çok yolunda giderse şirket açılabilir. Dürüst olmak gerekirse Tr'de yazılım şirketi açmak yazılım bedelinin %40 ını vergi olarak ödemek demektir.

Ben burda yada scriptlan ce aldığım işlerden vergi değil ama komisyon ödüyorum. Üstüne birde vergi yükü gelirse rekabet ortamı kalmaz.

Hintliler dediğim şekilde, yılda 50 milyar dolar milli gelir elde ediyor arkadaşlar.
Ekip halinde olunca daha çok iş alınır, neden derseniz, işinin ehli insanlardan oluşan bir ekibe , insanlar daha kolay iş verirler....

Türkiye deki programlama piyasasını küçümsemek istemiyorum, ama şu dibimizde duran ve hintlilerin dadandığı pazara biz de ortak olalım.

Kısacası, iş her zaman var, ama farklı konular ve farklı uzmanlıklarda.
Bizde farklı uzmanlıkları olan bir ekiple, bu projelerin hemen hemen tamamına katılacağız...

Başka soru, görüş yada önerileriniz varsa alabilirim

İlgilendiğiniz için Teşekkür ederim

froNau 22-05-2008 23:29:27

Burada sizin pozisyonunuz nedir? İngilizce bilip ilgili sitelerden iş alıp, ekibe yaptırtıp komisyon almak mı? Yoksa siz de ekiple beraber mi çalışacaksınız?

Anlayamadım tam olarak :)

daban 22-05-2008 23:37:28

Slm
 
Bende ekibin için de diğer programcılar gibi iş alıcam elbette.
Ekibin aynı zamanda koordinatörlüğünü yapcam. Yani aldığımız işleri ekipteki diğer arkadaşlara dağıtacağız. Ekipteki tek bir kişinin üstesinden gelemiyeceği büyüklükteki bir proje olursa, o zaman projeyi ekipteki arkadaşlar arasında, uzmanlıklarına ve yeteneklerine göre bölüştürerek , iş yükünü hafifletiriz.
Ayrıca İngilizceye hakim ve internette kalma süresi uzun olan birkaç kişi koordinatörlük üstlenebilir. Ancak koordinatörlük üstlenecek arkadaşların istanbul da bulunması gerekiyor.

Bununla beraber, işi işverenden ayırma yada arada komisyon alma kesinlikle sözkonusu değildir.

Tamamen bir takım ruhuyla, hemipiz çalışıp daha çok iş alıp, daha fazla kazanacağız. Olay bundan ibaret.

Sorduğun için teşekkür ederim

gentleRain 22-05-2008 23:42:23

4-5 kişi biraraya gelse sürekli 5-10 bin dolarlık işler alması gerekir. Bu çok çok çok zor. Eğer birisi lider olup kaymağı yiyecekse ki istemem, ben patron istesem zaten girerim bir yerlerde çalışırım.

Benim önümüzdeki dönemde fikrim Adsense gelirini hedefleyen SEO hedefli ingilizce makale projeleri yapmak olacak. Geçen sene yapmak isteyip yapmadığım projeleri bu sene yapanlar Alexa'da ilk 10bine girdiler.
Hatta şimdi Google-Translator var, ispanyolcası çincesi de olaiblir.

Adsense'de Türkiye'den birisinin tıklamasıyla yurt dışından tıklaması arasında devasa bir fark var. Birisinde 0.1 görürsen şanslısın, diğerinde ben 0.5'i ortalamada görüyorum 1.5a kadar çıkabiliyor.

Yapacaksak böyle birşeyler yapıp sitelerimizi birbirine bağlayalım link exchange ile.

Developer'lığı şu anda kaldırıyorum ancak 10 sene sonra kafam kaldırmaz bu stresli işi. İleriye dönük sabit gelirli projelere yatırım yapmakta fayda var.

froNau 22-05-2008 23:47:47

Şayet böyle bi' şey yapılacaksa iş ciddiyete bindirilmeli, bi' şirket vs. açılmalı ondan sonra ekip kurulmalı diye düşünüyorum. Madem aklınız bu kadarına çalıştı bunu neden düşünmediniz? Vergi vs. demeyin bana Türkiye'de yaşıyorum. Her şeyden kaçırıp da mezara mı götüreceğiz parayı?

Eğer bi' şirket kurarsan patron olursun ve aylık şu kadar para veriyorum dersin. Tabi sen de freelance sitelerinden iş kovalarsın, gerçek hayattan iş kovalarsın ve o şekilde bi' şeyler yaparsın. Diğer türlü İnternette güven kavramı zor iş :P


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.