R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Off-Topic (https://www.r10.net/off-topic/)
-   -   Huawei Ayşe Tatile Çıksın Dedi (https://www.r10.net/off-topic/2049245-huawei-ayse-tatile-ciksin-dedi.html)

msmbilisim 21-05-2019 23:57:00

Huawei Ayşe Tatile Çıksın Dedi
 
Google’ın Huawei’yi Android sisteminin dışında bırakmasının ardından Çinli üreticiden karşılık geldi.

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının acısı, menşei bu iki ülkeden biri olan firmalardan çıkmaya devam ediyor. Son olarak Google da ABD Hükümeti ile aynı tarafta yer almış ve Huawei’ye bundan sonra Android desteği vermeyeceğini açıklamıştı.
Bu ticaret savaşında Huawei’ye karşı Google’ın hamlesi oldukça dikkat çekici olsa da daha ziyade dolaylı bir yoldan Çinli üreticiyi kendi topraklarına sıkıştırmayı amaçlıyor. Google’ın pek çok servisi Çin’de hali hazırda yasaklı, o yüzden Android sistemine entegre olan Google uygulamalarını kullanamamanın bir Çinli’nin hayatı üzerindeki etkisi neredeyse sıfır.
https://www.webtekno.com/images/edit...1097f9286.jpeg
Öte yandan bu hamle ile birlikte Çin dışındaki Huawei kullanıcıları büyük kayıp yaşayacaklar ve Google servisleri olmayan telefonlara ne kadar sıcak bakacakları tartışma konusu. Yine de Huawei, riski en baştan ortadan kaldırma amacıyla kendi işletim sistemini sunmaya hazırlanıyor.





Financial Times’ın haberine göre Huawei’nin Batı Avrupa başkan yardımcısı Tim Watkins, Huawei’nin kendi mobil işletim sistemini yayınlamaya hazırlandığını söyledi. Bu kararın gerekçesi olarak Google’ın Android servislerine Huawei erişimini kısıtlama kararını gösterdi. Watkins’e göre sistem, Çin’in belli bölgelerinde test edildi ve olumlu geri dönüşler aldı.
Mart ayında da Huawei’nin tüketicilere yönelik çalışan departmanının başındaki isim Yu Chengdong, firmanın kendi işletim sistemini üreteceğini açıklamıştı. Görünüşe göre firma, Apple’ın izinden giderek kendi sistemine göre ideal bir işletim sistemi geliştirecek ve çiplerine odaklanacak. Firma, Google ve Microsoft desteğini kaybetmesi ihtimalini daha önce değerlendirmeye almış gözüküyor.
https://www.webtekno.com/images/edit...c55e5684c.jpeg



Huawei’nin kendi işletim sisteminin adı “HongMeng OS” olacak deniliyor ancak sistem hakkında şu andaki bilgimiz bundan ibaret. Öte yandan, yeni bir işletim sistemi yapmak işin en kolay kısmı. Bir işletim sisteminin başarılı olması için uygulama desteği alması gerekiyor. Android için 3,5 milyon, iOS için 2,1 milyon uygulama var. Samsung’un Tizen OS işletim sistemi, sadece 5000 uygulama bulundurduğu için başarısız olmuştu. O sistem artık akıllı televizyonlarda kullanılıyor.
Kaynak: https://www.webtekno.com/huawei-isle...os-h68978.html

KLCagency 22-05-2019 00:00:17

Huawei büyüyen bir dev. Kendi işletim sistemleri ile patlayış yaşanacağını düşünüyorum. :)

Bloodz 22-05-2019 00:05:21

Apple kullanıyorum. Çıkartsınlar, ben de Huawei'ye geçerim. Tek el olan her şey, bir yerden sonra tatsız olmaya başlıyor. Ayrıca uygulama geliştiricileri için yeni ve büyük bir ekmek kapısı olacağa benziyor.

msmbilisim 22-05-2019 00:07:33

Alıntı:

Bloodz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1074873204)
Apple kullanıyorum. Çıkartsınlar, ben de Huawei'ye geçerim. Tek el olan her şey, bir yerden sonra tatsız olmaya başlıyor. Ayrıca uygulama geliştiricileri için yeni ve büyük bir ekmek kapısı olacağa benziyor.

Andorid'den sıkılmıştım, İos da çok pahalı. Umarım bu ticaret kaynağı olur :)

Sckn 22-05-2019 00:08:21

Herkesin kullandığı uygulamalar markette olsa yeter.
Ayrıca ios gibi mağazasını temiz tutarsada başarıya ulaşır.

BurakKeskin 22-05-2019 00:08:53

80 milyonluk nüfusumuzla Çin markası Huawei'i Amerikan malı Google karşısında onlarca yazılımcı, tasarımcı, içerik üreticisi ve yatırımcı ile beraber destekliyoruz.
Bütün dijital ve geleneksel medyada bu konuyu işleyip olması muhtemel senaryoları yorumluyoruz.

Halbuki biz "Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan!" diye naralar atan bir neslin torunu/çocukları olarak olayı "Betonlarla örüyoruz anayurdu dört baştan" seviyesine 100 yılda anca çıkarabildik.
(Siyasi parti kastetmeden toplumsal tembelliğimizden yakınıyorum) (bak anteni iyi aç, siyasi parti demiyorum) (alooooo, tembeliz diyorum) ( Kur'an hakkı için yat uyu, enzimlerini boşa harcama.)

Bloodz 22-05-2019 00:09:40

Alıntı:

msmbilisim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1074873215)
Andorid'den sıkılmıştım, İos da çok pahalı. Umarım bu ticaret kaynağı olur :)

Apple'daki mantık belli hocam. Gidip ilk çıkan telefona 7 8k vermem. Şu an iPhone 7 Plus kullanıyorum. 3 3.5k civarında almıştım ve bir sorun çıkartmazsa 2 3 sene daha idare edecek seviyede. Hangi modeli olursa olsun, 2 sene sonra alınca hem işini görüyor, hem de uygun oluyor.

joseph34 22-05-2019 00:10:15

ben oldum olası bu çinlileri sevmedim. havaalanında türk olduğumu öğrendikleri zamanda tamamı hayvan gibi muamele yapmıştı. Belki bir çoğunuz kızacak ama çin abd ye nazaran çok daha zalim bir ülke. Şuan Türklere yaptıklarıda ortada. Umarım çinin büyümesi bir an önce durur yoksa dünya için özellikle Türkler için tehtid olduklarını düşünüyorum.

msmbilisim 22-05-2019 00:12:09

Alıntı:

joseph34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1074873241)
ben oldum olası bu çinlileri sevmedim. havaalanında türk olduğumu öğrendikleri zamanda tamamı hayvan gibi muamele yapmıştı. Belki bir çoğunuz kızacak ama çin abd ye nazaran çok daha zalim bir ülke. Şuan Türklere yaptıklarıda ortada. Umarım çinin büyümesi bir an önce durur yoksa dünya için özellikle Türkler için tehtid olduklarını düşünüyorum.

Teknoloji alanında Çin'in önde olmasını tercih ederim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:10:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.