R10.net

R10.net (https://www.r10.net/index.php)
-   Off-Topic (https://www.r10.net/off-topic/)
-   -   Mülakatta Bu Laf Söylenir Mi (https://www.r10.net/off-topic/1756712-mulakatta-bu-laf-soylenir-mi.html)

Dostserver 29-09-2017 17:19:44

Bundan sonra bu firma da benim gözümde sıfır diyerek kimsenin kimseden üstün olmadığını gösterip masadan kalksaydınız keşke :D Söylediği sözün hiç bir tutarlı tarafı yok.

Mr.Function 29-09-2017 17:21:34

daha bu başlangıç emin ol, işin içine girdiğinde bunun bir hiç olduğunu göreceksin çok daha farklı tipler var, fazla takılma hiçbirine.

Hayatta ne olacağı belli olmaz etme bulma dünyası bu işler, gün gelir bir bakarsın o senin altında çalışır sende aynı lafı söyler imkanın varsa şutlarsın :)

trakus 29-09-2017 19:24:06

Alıntı:

amiral79 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1072741133)
güzel bir nokta "formenle işçiyle inşaat mühendisinin konuşması",
ap ayrı bir konu

iki örnek vereyim konuşmaya geçmeden
herkes yerini bilir bizde
sektörde işçi formen mühendis geldiğinde gerekli çeki düzeni verir kendisine onların yanına geldiğin zaman senin tepkini beklerler

eğer ben onları adam yerine koyar düzgün davranırsam (ki o da ilk temasla başlar)
ilk temas nasıldır
"ilk el uzatma tokalaşma kolay gelsin arkadaşlar" demektir.

sen mühendis olarak elini uzatıp kolay gelsin dediğin zaman o eleman "bey elim kirli" deyip bileğini uzatır
işte ondan sonrası iletişimi başlatır nasıl davranılacağı ile

Burada önemli olan bunun nabzını şerbetini ayarlayabilmektir.
eğer fazla verirsen işin ucunu kaçırırsın cıvır ortalık sonra herkes üzülür.


burada "mıy mıy" olmak ayrı bir şeydir karşındakine kim olursa olsun saygı duymak ayrı şey.
Ben "mıy mıy olunsun demiyorum karşı tarafa kim olursa olsun insan ve meslektaş olarak saygı duyulsun diyorum.
"mıy mıy" olanlar da olabilir onlara da düzgün bir şekilde red için sebep söylenip kendisini nasıl geliştireceği yönünde tavsiyeler verilebilir


ondan sonra tavırlarınla olayı şekillendirirsin

"elimi uzattım kolay gelsin dedim" ama patron benim diyerek olayı da sürdürebilirsin veya bu tavırlarınla olay zaten kendi kendine gelişir
ama şundan emin olun iş daha düzgün gider zira onlar sana mahçup olmak istemez veya seni kaybetmek istemez


ikinci durum
karşındakini hor gördün
geldin formene işçiye bağırdın çağırdın
adam yerine koymadın
küçümsedin laf soktun
alay ettin

işte ondan sonra kork
sen arkanı döndüğün an
ki mutlaka döneceksin
işin içine ederler
işi baltalarlar
mahsus baltalarlar senin işi yapamaman için zarar verirler

ODTÜ İTÜ ye gelince o iş size öyle denk gelmiş, :)

yaşanmış bir örnek vereyim mühendislik bilgisi olmayan mesleğinin başında ilk yıllarında sıfır mühendis olan birine şirketimiz "teşekkür" etmişti,

şimdi eleman ülkenin sayılı firmalarından birinde "müdür"
ama nasıl? elemanda ana dili gibi 4 yabancı dil var ve şirketin tüm yurt dışı işlerini yönetiyor orada

şimdi siz bunu göremeyip o zaman çocukla dalga geçseniz o çocuğun bu gün kapısını çalmaya yüzünüz olur mu sizce?

işte bunun içinde bu olayı yaşamadan yaşayabileceklerinizi öngörebilmek gerekiyor.

hayırlısı olsun

Tam olarak da mevzu bu bence "nabza göre şerbet" evet bazen işçiye elini uzatırsın her sabah günaydın dersin...
Size daha işin başındayken olan bir durumu anlatıyım. Fabrika da bir bölümde 7 kişi çalışıyor başlarında 1 formen toplam 8 kişi. Yönetim bu bölüm için en fazla 480 saat mesai hedefi koymuş ancak ayın bitmesine var 1 hafta mesai uçmuş olmuş 550 saat.(olmaması gereken bir durum vardiya ya 2 saat erken geliyor hepsi, 1 tanesi erken gelse yeterli aslında) Yönetimden bir e-posta "bu bölümün mesailerini kontrol edin dızgınleyın".Bunu yapmalıyım bu benim işim. Formene durumu anlatırsın o zamana kadar her gün günaydın dediğim her gün elini sıktığım adam, muhabbetimizin orta seviye de iyi olan adam, "sen kimsin, ben 18 yıldır bu fabrikadayım kimin saat kaçta geleceğine ben karar veririm." "Gelinmesi gerekiyordu geldi" biraz daha üzerine gidersin "Kimse benim ekmeğimle oynayamaz 18 yılda ne mühendisler geldi geçti" Artık ne diyebilirsin nasıl düzgün konuşabilirsin. Ne kadar iyi niyetli olabilirsin. Adama o zaman kadar hiç bir artislik hiç bir küçümseme göstermemişsin hep iyi davranmışsın ama sonuç bu. Tabi konu yine nabza göre şerbet vermeye geliyor 12 tane formen var 1 tanesini böyle buna başka davranmak gerekiyor. O ayarı iyi vermek gerekiyor.
Bahsettiğiniz gibi bölümün %95i bu işi yapıyorsan sanırım Anadolu Universitesi İngilizce bölümünü bitirmiş olmasınız diye tahmin ediyorum. Ama yine söyluyorum tanıdığın vasitasiyla gitmediğin iş görüşmelerinde sanayi de buna benzer tavırlar görebilirsin. Bahsettiğin gibi kurumsal, uluslararası firmalar da bu olmayabilir.

bilgicinitr 29-09-2017 19:34:10

Özel sektör çok lanet bi sektör. Yalaka insanlar seviliyor orda .zamanla anlıcaksın. hiçkimseye güvenme özel sektörde herkes kuyunu kazar.

kuantum 29-09-2017 19:44:29

Merhabalar
Sektörde yeni olduğunuzu hissedip muhtemelen ozguveninizi test etmek istemiş. Tecrübeniz olmasa bile mücadeleci olduğunuzu ısrarla belli edin bu durumlarda. Yakın zamanda ben de benzeri bir durum yaşamıştım. Ozguveninizi kaybetmeyin daha güzel fırsatlar çıkacaktır.

AhmetBOZ 29-09-2017 22:37:31

Gerçekleri yanlış bir üslupla bildirmiş... Özel sektörün bazı negatif durumlarından biri... Karşınızdaki kişinin karakteri ile ilgili sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Takmayın kafanıza, birgün o kişinin mülakatında bulunuyor olabilirsiniz.
Bu da özel sektörün pozitif tarafı...

gamelear 30-09-2017 02:35:52

karşındaki şef yani İK departmanından biri olmadığı için sana böyle bir cümle kurmuş doğrumu yanlış şefler işin teknik tarafındadır yani tecrübe deneyime vs bakar bu yüzden böyle yanlış bir cümle kurmuş ama takılmamak gerekir sektörde daha kötüleriyle karşılaşacağına eminim.

uludagbey 30-09-2017 04:13:32

hayvan işte.

GuiTaR 01-10-2017 18:02:46

Muhtemelen bunu söyleyen adam sivil hayatında çok mutsuz bi adam ve çalışma hayatındaki konumunu kendine ego tatmini olarak kullanıyo. Emin ol böyle bi adamın altında çalışmak istemezdin o yüzden ilk günden gerçek yüzünü görmen daha iyi olmuş.

Birde özel sektörde bu tarz adamlar eksik olmadığı için eski bir atasözümüzü hatırlatmak isterim: Gerekirse limon sat ama kendi işini yap

MERCAN 01-10-2017 18:39:18

Mülakatı yapan personel doğru olan bir tespiti yanlış ifade etmiş sadece bu kadar hassas olmayın yoksa özel sektör de hiç bir iş de uzun süre kalamazsınız.

siirvehikaye 01-10-2017 18:44:47

Belki böyle bir durumda nasıl davranacağınızı ölçmek istemiştir...

NobranSeo 01-10-2017 19:40:07

bizim aradığımız niteliklere uygun değil dersin biter.

Nazik olanı, biz değerlendirip siz dönüş yapacağızdır.

Çok hayvanca ve yobazca bir cevap olmuş. Sanki o sözü diyen kendisi, annesinin karnında doğuştan öğrenmiş işi...

GodGave 01-10-2017 22:07:55

İK cılar genelde görüşmelerde senin sinirlerini bozmayı sinirliyken kontrolünü kaybedip kaybetmediğini gergin anlarda nasıl tepki verdiğini kontrol etmek için yaparlar böyle şeyleri.

delikanli53 02-10-2017 00:00:11

Rüzgara karşı uçmak yerine rüzgarı kullan daha çok ileri git...

İsmini ve kurum adını zikretmeyeceğim birinin hikayesini özet geçeceğim.
x kişi y kişi olan amirinden sürekli baskı görüyor. Sürekli hor görülüp bütün kötü işleri ona yaptırıyor. Sonra x kişi başka bir şubeye giderek amir oluyor sonrasında müdür. y kişi halen amirken konum değiştiriyor ve amirlikten bir alt sekmeye gerilemek zorunda kalıyor. x kişi ise onu şubesine aldırıyor :D atın intikamı...

Bu kadarını yapın demiyorum ama böyle birşeyi kendinize dert ediyorsanız demekki kabulleniyorsunuz anlamına gelir.

Yöneticilik yaptığım bir işten yönetim kurulu üyesi bir kişi bana 'Artık seninle çalışmayacağım' dediğinde 'Valla bende sizinle çalışmaya pek hevesli değilim' diyerek tüm tazminatımı kuruşu kuruşuna alıp ayrılmıştım.

Kendine güven böyle insanları kafana takma, karşına böyleleri çok çıkacak görmezden gel demiyorum fakat onlardan daha güçlü olduğunu inan güçlü değilsen de güçlü olmanın yönlerini ara.

napstersd 02-10-2017 22:58:22

Belki tepkinizi ölcmek icin söylenmis olabilir.
IK cilarin insanlari anlama, cözme ve daha yakindan taniyabilmek icin farkli davranislari vardir.
Sogukkanliliginizi, baski altinda yapabileceklirinizi ölcmek icin söylenmis olabilir.
Buyuk ihtimalle cv nize yazmissinizdir tecrubenizin olmadigini.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:17:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.