Merhaba,
Yaklaşık 3 gün önce 100$ Hesap satışları için Dshop isimli üye ile anlaşarak hesapların satışını gerçekleştirdik.
Kendisine 2 adet hesap teslim. Hesapların birinde (deneme amaçlı ilgilenen arkadaşlara sunduğum kampanyayı açık unuttuğum için) yaklaşık 75 bin gösterim ve bir miktar tıklama olmuştu. Buda hesabın bakiyesini 13 YTL düşürmüştü.
Bir tanesi kullanılmamış ve diğeri 13 YTL kullanılmış olmak üzere 2 hesap için anlaştık ve ticaretimizi gerçekleştirdik. Kendisine hesapları teslim ettikten sonra hiç kullanılmamış olan hesabı kullanmaya başladı ve belirli bir müddet sonra bana ulaşarak "reklamlarım 2 saat göründü daha sonra çıkmadı" dedi. Bende kendisinden izin isteyerek hesaplara girdim ve kontrol ettim. Bir kaç optimizasyondan reklamlar tekrar çıktı ve kendisine bunu "screenshot" olarakda tekrar yolladım.
Reklamlar tekrar çıkmamaya başladığında kendisine sorunun neden kaynaklanıyor olabileceğini belirterek açıklama yaptım. Bu sırada kendisi aynı reklamı teslim ettiğim diğer hesapdada denedi ve oradada reklamlar görünmedi. Bu benim için hem bir şaşkınlık hemde utançtı. Çünkü ben çalışan hesapları teslim etmiştim ve bu durumda görünen "benim hesaplarımın çalışmadığıydı".
Google Adwords ekibine durumu izah edecek bir şekilde bir mail attım ve cevabını bekledim.
Kendisiyle anlaşmaya çalışdım ancak kendi isteğiyle paranın %80 lik bir bölümünü tekrar kendisine gönderdim.Dshop'un mağdur olmaması için Google'dan gelecek cevabı beklemeden parayı iade ettim.
Bugün mailin gelip gelmediğini kontrol etmek üzere mail hesabına girdiğimde aşığadaki maille karşılaştım:
İpek Hanım'ın belirttiği gibi benim dışımda olan sebeplerden dolayı suspendlendiğini gösteriyor. Yani sattığım üründe "kusur" olmadığını gösteriyor.
Sonuç itibariyle satıcıda kusur yokken kusurlu bulunduğu bir durum söz konusudur.Bundan ziyade satıcıdan para iadesi istemiş olan alıcı suclu olduğu ıspatlandığından, Satıcıdan aynı yerde özür dileyerek kusurun kendinde olduğunu belirtip gerekli ödemeyi satıcıya iade etmelidir. Bu ticaret ahlakına uyan bir davranıştır , Bu konuda tartışmanın bile gereği yoktur.