arkadaşlar merak ediyorum link verirken nofollow tagını kullanmamız gerçekten etkili oluyormu.
benim kişisel görüşüm şudur. bence google nofollow linklerinide diğer linkler gibi kabul ediyor.
neden böyle düşünüyorum. google backlink belirlerken doğal olmayan linkleri ayıklamak ister. bence nofollowda bu taktiklerinden birisi olabilir. çünkü fake pr için link alan adam nofollow takını kullanmaz ama bir siteye doğal olarak link verilen forumlar bloglar vs. nofollow tagını mutlaka kullanır maksadı karşı tarafa hem fayda sağlamamak hemde kendisine zarar gelmesinden endişe etmek.
webmaster açısından nofollow güzel birşey gibi görünebilir ama google acaba nofollowu bizim düşündüğümüz gibimi kullanıyor.
sizce bloglarda bakın şu site çok güzel deyip "izleyin" kelimesine verilmiş nofollow tagı kullanılan bir linkmi gerçektir. yoksa kendisi gibi bir site ile çapraz yapılmış nofollow kullanılmamış link deiğişimimi?
bence blogdan verilen tamamen doğal ve gerçek linktir.
buradan yola çıkarak ben nofollow tagının düşündüğümüz kadar önemli olmadığına inanıyorum.