Öncelikle herkeze iyi akşamlar.
Üniversite hayatım boyunca netwok ve cisco ile uğraştim.interneti hobi olarak kullandım.Üniversite hayatımın son anlarına yaklaştıkça kendime bir hedef belirleyip o yönde ilerlemek istiyorum.Hedefim ise Hosting şirketi kurmak
Hosting şirketinin genel olarak işleyiş prensibini biliyorum fakat burda tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum ve kendimi hangi alanlarda geliştireceğimi ögrenmek.
Öncelikle bilgi birikimlerimi yazayım ve eksik olduğum konuları söylerseniz o yönde çalışmalara başlayacağım.
- Router,switch Config edebiliyorum
- Güvenlik konusunda pek bilgim olmasada Cisco Firewall'lerini 3-4 defa config etmiştim.
- ileri derecede unix ve linux bilgisine sahibim
- Windows 2003 serveri netowk deki işim icabi iyi biliyorum.2008'e alışmaya çalişiyorum
- CCNA ve CCNP Sertifikalarına sahibim
Bunllar dişinda hostiing şirketi açmak için ne gibi bilgilere sahip olmalıyım ve ne gibi kaynaklar önerirsiniz(ingilizce veya türkçe)
Notlar :
- Sunucuları hp'den alacağım.yani kendim barındıracağım
- Bu işi 1 sene sonra başlayacağım.heüz yeterli bilgiye sahip olarak görmüüyorum kendimi.
- Server hizmetini istanbul ve Alabama eyaletinde yürüteceğim birbirleriyle bağlı olarak.Hem trkçe hem ingilizce destek vereceğim
Sizlerden isteğim yukaridaki bildigim konular hariç ne gibi konularda kendimi geliştireceğimi söylemeniz
Türkçe karakter'le yazmaya alişik olmadığım için yazım yanlişlarımı af edin.