Arkadaşlar size başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Evime ilk adsl bağlattığımda 1024 sınırlı lük paket almıştım yaklaşık 1 yıl kadar o şekilde kullandım fakat daha sonra sınırsız geçmek istedim ve 2048 sınırsız paket yaptım.O dönemden bir süre sonra sürekli bağlantım kopmaya başladı.Bu olay 6 aylık bir dönemi kapsamakta.Mesela 1 hafta hiç kopmadığı ama 1 hafta sonra koptıuğuda oluyordu yani kopma süreleri sabit değildi.
Bu süreçte türk telekom teknik destek merkezini aradım hep arızanıza bakıyoruz dediler.Daha sonra arıza giderildimi diye aradıklarında o sırada bağlantımda sorun olmadığı için arıza yok demekle yetindim.
En sonunda tepkilerim sonucunda eve cihaz ile bir çalışan yolladılar 2 saat evdeki tesisatı inceledi ve sizin hat kapasiteniz 2048 i kaldırabilecek bir yapıya sahip değil.Hattınızı biz yarın yeni bir hatta alacağız dediler.Ama ne gelen ne giden var.yine 2 ay boyunca aynı şekilde sorunlar yaşadık.Üstelik internet üstünden online oyunlar oynadığımız için (age of epmires,half life ) oyunun ortasında bağlantının kopmasının ortaya çıkardığı sinir ve stresi tahmin bile edemezsiniz.
En son aradım yine dedi arıza kaydı alıyoruz dedim kardeşim sen şimdi arıza kaydı alıcaksın 1 saat sonra beni arayacaklar bağlantınızda sorun varmı diye ben yok diyeceğim.Ben zaten bu olayı 1 yıldır yapıyorum dedim.Siz benim bağlantımı 1024 e düşürün dedim.Birine yönlendirdi bağlantımı düşürdüm.
O günden sonra hiçbir şekilde kopma olmadı.Sonuç benim hattım 2048 i kaldıramıyor şeklinde bir savunma ile ben 2048 lik paketi kullanamadım.1024 e düşmek durumunda kaldım.
Madem benim bulunduğum bölgedeki hatlar 2048 i kaldıramıyor neden bana bu paket verilebiliyor ? Yada hattımın kaldırması için bir çalışma yokmu.
Bun u 1 ay önce yaşadım şimdi yazdımki aynı problemleri yaşayan arkadşalar için ön bilgi olsun.
Saygılar.