ben bir başlık açmıştım dalga geçmişlerdi.bir daha söylüyorum

bir ustaya evini boyatacaksan ve parasını peşin verirsen ayvayı yedin demektir.
eğer bir esnaftan peşin para vererek bir şey ya da hizmet aldığında hakkıyla bunu yapmaz çünkü parasını almıştır.

kendiniz de deneyebilirsiniz mesela kahvede adama 10 çay parasını peşin ver bana de her 20 dakkikada bir çay getir.adam getirmez.ama kahvede ya da lokanta da hizmeti ürünü çayı yemeği herneyse aldın artık bir şeye ihtiyacın kalmadığında bile adam çevrende pervane olur.neden para alacak daha

asla yıllık peşin paraya host alınmaz.alınmamalı.ikincisi bir ay kullanırsın paranı ödersin.üç beş kuruş için her ay ordan oraya site taşıyacak halimiz yok.adam gibi hizmet bol para.

ve burdan bütün hostçu arkadaşlara sesleniyorum: lütfen ucuz iş yapmayın. makina mı kasa mı server mi herneyse sağlamından alın sıcak çarpmasına eşşek tepmesine dayanıklı olsun.az adama satın çok paraya satın yaptığınız işin hakkını verin.belki r10 netden bol müşteri bulamayacaksınız ama bir iki yıla siz bir marka olacaksınız bunu unutmayın.
30- 40 liraya bir ay benim gibi cahillerin kahrını çekip sonunda da onu mağdur etmektense benim gibi cahilin kahrını çekmek neyse baştan söyle ki ne sen yıl benden ne ben gocunayım senden