Türkiye'de ayakta kalan firma sayısı oldukça azdır. Bunun sebebi de bizim boşvermiş kafa yapımızda saklıdır. Adam lokanta açar "olsun bizim zaten müşteriye ihtiyacımız yok", market açar "olsun bizim zaten müşteriye ihtiyacımız yok", hosting satar "olsun bizim zaten müşteriye ihtiyacımız yok", vb... Kardeşim madem yok ihtiyacın o halde neden açtın? Zaten kısa süre sonra bunların bu şirketleri devrettiklerini görüyoruz. Oysa yabancı ortaklı şirketlere bir bakın hiç birinde bu tip davranışlar göremezsiniz. Yerli olanlar da eski bir ticari gelenekten gelen ailelerce yönetilmektedir. Müşteriye yeri geldiğinde amiyane tabirle yalakalık yapabilen adeta ağzından girip burnundan çıkarak kendini iyi hissettiren, adam yerine konuşduğunu fark ettiren şirketlerdir ve çok büyük bir kriz ortamı vs... olsa bile ayakta durmayı başarırlar. Çünkü onların müşterisi onları terk etmekten utanır. Yani insanı kendilerine o kadar bağlarlar.
Bu kardeşimizin (realwar) burada bahsettiği şirket klasik adamı adam yerine koymayan ve illa ki batmaya mahkum şirketlerimizden birisi. Zira şu an kendilerinde müşteri olanlar büyük ihtimalle o kaliteyi düşük fiyata buldukları için oradalar ve ilk fırsatta yani aynı fiyata başka yer buldukları anda orayı terkedeceklerdir.
Bakın yazılanlara (bir şikayet daha duymuştum aynı şirket hakkında bunun benzeri yine bu sitede istenirse link veririz) göre bu şirket gerçekten kaliteli sunuculara sahip ve oldukça ucuz. Yani iyi yönetilse ve insanlara gerçekten insan gibi davranılsa çok iyi yerlere gelmesi içten bile değil ama dediğim gibi bu ticari geçmişle ilgili herkes tüccar olamaz.
Şahsen ben dünyanın en kaliteli sunucusunun sahibi de olsalar asla bu tip satıcılardan hiçbir şey almam. Bu durum sadece sunucu ile sınırlı değil tabii. Öyle bir lokantaya gitmem, öyle bir marketen alışveriş yapmam, vs... Alıyorsam ucuzda olsa paramla alıyorum ve saygısızlık yapmadığım sürece saygıyı da hakediyorum. Kimse kimseye ortada hiç sebep yokken saygısızca davranamaz.
İnsanların siteleri hiç yere kapatılamaz kapatılmamalı. Adeta benim canım böyle istedi hesabını asla dönmemek üzere sildim dercesine hareket etmek insana yakışmaz. Sunucunda gerçekten sorun oluşturdu ise o anlık kapatır ve gerekçesini açıklar bir çözüm yolu bulmak için gerekirse destek olursun. Böylelikle bırakın müşteri kaybetmeyi tam tersine sizin gösterdiğiniz bu alaka ile bu kardeşimiz host soran her kim olursa sizi överek sizin daha da büyümenizi sağlayacaktır. Ancak bu kafa yapısına sahip olunmadığı ve insanlar önemsenmediği için işi yine insanlara hizmet vermek olan bir işletmeyi böyle böyle geriletirsiniz.
Herkes layık olduğuna er yada geç kavuşur. Allah her zaman hakkımızda hayırlısını versin. Realwar kardeşimize de geçmiş olsun deyip üşenmeden bizi uyardığı, r10.net e de böyle imkanlar sunduğu için teşekkür ederim.