r10 da kişisel tartışmalara izin verilmiyor sanırım ama boşuna yazmışsın sende. yukarda bold harflerle durumu anlatmış "Reklam almayın Reklam satın" bu sözün üstüne yoruma gerek yok. reklam almıyor kendi reklamlarını satıyor kendi sitesinden. sizde benzer bir site açın ve daha kalitelisini yapın ve o sitenin üstüne çıkın. misal yeminlitercumanara.com. ne diyor iktisatın babası Adam Smith: "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler." tam rekabet piyasası. yada ünlü düşünürün biri ne demiş

nazar etme ne olur çalış senin de olur.
Bu yorumu yapmadan önce keşke imzamdaki sitelere bir baksaydın. "çeviri" anahtar kelimesinde
RNR Çeviri Bürosu: ingilizce, Almanca, Rusça vb. çeviri hizmetleri şu an 4. sırada. "tercüme" kelimesinde de herdildenceviri.com üst sıralarda. Böyle bir takıntı değil benimkisi zaten. Bunun rekabetle de alakası yok. Biraz ahlak meselesi.
Kişisel tartışma olayına gelince, haklısın kişisel gibi duruyor. Ancak bu arkadaşların yaptıklarının bana çok bir zararı yok. Bunun herkese zararı var. Bir çeviri bürosu arayan adam, bunların içi boş siteleriyle vakit kaybediyor. Adam Kütahya'da çeviri bürosu arıyor, bunlar sitelerinde gizli metinlerle Kütahya yazdığı için bunların sitesine gidiyor. Sonuçta adamın işi görülmüyor, adam vakit kaybettiğiyle kalıyor.
Bu yapılan, kelimenin tam anlamıyla "kul hakkı"dır. Ancak tabi anlayana...
Sonuç olarak sizlerin de bu yapılanların aslında etik olmadığını ortaya koymanızı, ve bu olaylara tepkinizi göstermenizi beklerdim. Dedim ya, bu sadece bana değil herkese yapılan bir saygısızlık. Sadece bu olay değil, etik olmayan şekilde seoculuk oynayan herkes bu saygısızlığa, bu kul hakkına ortak oluyor.
Hem olay seoculukla da sınırlı değil. Aynı şirketi üç farklı isimle internete koymak nasıl bir mantık? İnsanları kandırmak değil de nedir bu?
Olay o kadar masum değil yani...
Neyse, benim açımdan olay budur...