selam
Bayinize HoÅ Geldiniz! sitesini yeni açtık bizde. elimden geldiğince cevap vereyim
*işlem sırasında karşılaştığınız zorluklar neler?
En önemli sorun Sanal POS... Eğer daha fiziksel pos aldığın bir banka ile çalışmayacaksan yada yeni kurulmuşsa hele birde şahıs firmasıysan 40 dereden su getirtiyorlar. hazırlıklı ol

Biz 15-20 günlük uğraştan sonra anladık bu kadar zor olduğunu. neyseki bir bankanın şb md. akrabaydı. onun baskısıyla tamamlanma aşamasına geldi bir banka. başka bir bankanın gn. merkezinde bi ahbap bulduk o da ordan hallediyor. Zor oluyor ama halledilmeyecek sorun değil. TEB işlemlerin en kolay ve hzılı yürüdüğü banka. İşbank ta en zoru. Garanti sorun çıkarmıyor ama 15 günden önce geri dönmüyorlar. Diğer işlemleri zaten muhasebesin yürütür.
*sattığınız ürünü nasıl tedarik ediyorsunuz?
İthalatçı firmalardan bayilik alarak. bu kısım kolay. arena ,index ,koyuncu penta vb. firmalardan e bayilik alıyorsun. sipariş aldığında internet üzerinden siparişi veriyorsun gönderiyorlar.
*kar marjınız yaklaşık nedir?
Tamamen sana kalmış ama rekabet etmek istiyorsan ve uzun vadeli yatırım istiyorsan kar 2. planda kalıyor. kazandığın reklama gidiyor. e ticaret yapacağın için stoklu çalışmayacaksın muhtemelen buda rekabet şansını azaltıyor. Çünkü aynı ürünü 1 tane almakla 20 tane almak arasında bir fiyat farkı var.
*vergi olayları nasıl işliyor?
Damga vergisi KDV ve Gelir Vergisi ödeyeceksin ay sonunda muhasebecin sana tutarları gönderecek. Ödeyeceksin
Merhaba arkadaşlar internette ticaret yapan arkadaşlara birkaç sorum olucak.
Ticaret derken herhangi bir ürünü veya hizmeti tamamen internette satmaktan bahsediyorum.
*işlem sırasında karşılaştığınız zorluklar neler?
*sattığınız ürünü nasıl tedarik ediyorsunuz?
*kar marjınız yaklaşık nedir?
*vergi olayları nasıl işliyor?
*Aklınıza gelen diğer tecrubeleriniz(bu soru çok genel oldu ancak işin içinde olmadığımdan nası sorunlarla karşılaşılır onu da tam bilmiyorum)
son olarak "e-ticaret" yapan arkadaşlardan sitelerinin adreslerini rica edicem.
Ayrıca sitelerini satmak isteyen arkadaşlarda varsa onlar pm atarlarsa sevinirim.
burdan konuşmak istemeyen arkadaşlar halilibrahimkara(atgmail.com) msn adresinden iletişime geçerse boş zaman muhabbet ederek doldurulur

işinizin ortasında sizi rahatsız etmek istemem ancak canınız sıkıldığında konuşcak bişeler ararsanız bu konuda ben burdayım
Biraz garip bi konu oldu ama amaç belli yani.
Tecrubelerini paylaşanlara şimdiden teşekkür ediyorum