Kişiye göre değişir ; Tek Kişilik Menemen Tarifim (:

4 - 5 Yumurta
1 Baş Soğan ( Kuru )
3 - 4 Biber ( Sivri )
1 Baş Sarımsak ( Alkolün Yanında Yerken Sadece. (: )
Karabiber ( 3 - 4 Çay Kaşığı )
Kırmızı Pul Biber ( İsot da olabilir , çay kaşığı miktarı değişir , ben 6 - 7 atıyorum )
Tuz
Kıyma ( Taze ve antrikot olursa ( Siniri alınmış , az yağlı ) Lezzetli olur )
Domates ( Ben 2 filan doğruyorum )

İlk olarak Ayçiçek yağımızı tavamızda biraz kızdırıyoruz ;
ardından kıymamızı hafif ateş de kızmış yağın üzerine bırakıyoruz ( Hep yakıyorum elimi kolumu ) , 10 dakika filan ocağın altını açıp kıymanın kızarmasını bekliyoruz , kıyma kızardıktan sonra ince ince doğradığımız ( robot da rendeliyorum ) soğanlarımızı ve domatesimizi atıyoruz , yine aradan yüksek ateş de 5 dakika geçtikten sonra biberlerimizi de dilimleyip atıyoruz. Soğanın kızarması ile biberin karışımından ortaya çıkan koku ve duman gözlerimizi cayır cayır kavurmakta şimdi (: , şimdi baharatlarımızı atmanın sırası geldi , yumurtadan önce atıyoruz ki karışmış lezzetin üzerine kırıldığında tadı bir başka olur , baharatlarımızı attıktan sonra 3-5 dakika ala bula yapıp karıştırıyoruz tavamızı , sonra yumurtalarımızı da kırıyoruz üzerine , yaklaşık 5 - 6 dakika gibi bir süre sonra tavamızın altını söndürebilir , bir 3 - 5 dakika bekledikten sonra da afiyetle yiyebiliriz. Alkol kullanmayanlar için tavsiyem Kola (: ama alkol alanlara tek tavsiyem Bol acılı Menemenin yanında RAKI (:

Saygılar..