1. Gizli kampanyacılardan:
Yahu kampanya varsa var yoksa yok. Yok r10'a özel, yok bilmemneye özel...resmî sitesinde ilan etmeyerek müşterileri arasında gizli ayrım yapanlardan şikayetçiyim. Sitede "sadece şun buna özel" diye ilan edilemeyen kampanyaların müşterileri aldattığını düşünüyorum.

2. Konuyu istediği gibi yönlendirmek için zorlayanlardan:
Sen nasıl hizmet veriyorsun ? Yok onu sor bunu sorma, ona buna bahane bulma demek ne haddine ? Daha pazarlarken böyleyse parayı alınca nasıl davranacaksın ? Kim inanır senin bu tavrına rağmen gelip konu içinde iyi hizmet aldığını söyleyerek teşekkür edene.

3. Sınırsız olamayacak hizmetleri sınırsız ilan edenlerden.

4. Pakete kullanmayacağı hizmetleri yükleyenlerden:
Allah aşkına bir işlemcinin kapasitesi belli değil mi ? Müşterin bilmiyor da sen de mi bilmyorsun, yoksa milleti resmen üçkağıda mı getiriyorsun ? Hangi paket ne kadar trafik yiyebilir, senin anlık bağlantın ne ki sen ne kadar yiyebilirsin de bu kadar dağıtıyorsun ?

5. Asılsız referans kullananlardan:
Kardeşim o referansları kaldır oradan, kendini rezil etme. Referanslarını görüp de incelemeyen kişiyi dekandırma. 50 tane referans koyuyorsun, ilk 5-6 sından sonra zaten bakmıyorum...çünkü ne tasarım ne host ne tescil imzaları senin değil. Siteler sende değil...allahtan araççubuğu varwhois ile uğraşmıyoruz.

6. Sorulara sinirlenenlerden:
Adam ürünü alacak soruyor...sormasın mı ? Tabii sormasın çünkü soruyu aklı başında olan sorar. O da eksik olanın işine gelmez. Yahu bende şu yok bu var, bu çok demek bu kadar zor mu ? Neden ille de sana çamur atıldığına yönendiriyorsun konuyu ? Yahu ben de merak ediyorum ama sormaya çekiniyorum...ne de olsa aynı işi yapıyorum. Pekiyi potansiyel müşterin de mi bağlasın gözünü ?

7. Profil bilgilerini yanlış verenlerden:
Bu işi çok iyi yapan ve şirket olmayan arkadaşlar var. Canlarını dişlerine takıyorlar. Gece gündüz demeden hizmet veriyorlar. İnşeallah onlar da şirketleşecek. İyi de sen neden olmadığın şey gibi davranıyorsun ? Yok firmaydı yok muhasebeydi yok personeldi. Olmayan adrese kadar yazıyorsun. Afili şirket isimleri uyduruyorsun. Ticket diye posta adresi veriyorsun.

8. Müşteri ya da hesabı ile alakalı olmayan bilgileri alakalı gibi verenlerden:
Oldu, 10 mbit port 1 mbit hat...havuz var mı yok mu ? Adamın anlık veri akışı 1 mbiti geçemiyor sen porttan bahsediyorsun. Millet de bir şey sanıyor.

9. Ürünün arkasına başka sınırlar ya da ücretler gizleyenlerden:

3 kuruşa alanadı...onu bunu alana.

10. Anormal indirimler yapanlardan:
Aylık 10 lira, yıllık 50 lira (al kaç mı bu ne yahu ?)

Aklıma gelen ilk 10. Ben müşteriyken de bunlardan şikayetçiyim satıcıyken de. Tabii maddeler çok uzatılabilir ancak bu maddelediklerim neredeyse yerleşmiş ve çok kişinin yaptığı şeyler. İstisnalardan hiç bahsetmedim.

Konun yeri burası mı emin olamadım. Ancak bizim sektörden bahsettiğim ve şikayetçi olduğum konuları aktardığım için buraya yazdım. Tek bir hedef yok. Bu maddelere isabet eden herkesten şikayetçiyim.

Maddeleri belki geliştiririz hep beraber ve böylece hizmet verenler olarak kalitemizi de arttırabiliriz.