UbrTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı tutarsızlıklar var mesajınız da CPU ile çalışan yapay zeka servisi küçük modeller haricinde yok. hocam maliyet konusuna gelecek olursak bir insanın yerine alabiliyorsa bir yapay zeka ajanı yani yaptığı işi yapabiliyorsa hiç bir AI maliyeti insan maliyetini geçemez eğer yerini alamıyor ama işlerini kolaylaştırmak için kullanılıyorsa bir sözüm yok ona . Aylık 5000 dolar seviyelerine çıkmakta abartı geldi her gün teknoloji daha da gelişiyor belki ilk başlarda 1m token için 20 30 dolar seviyelerinde bir masraf var iken bu gün bu seviye bazı modellerde centler mertebelerine gelişmiş modellerde bir kaç dolar seviyesine inmiş durumda ayrıca dediğim gibi gelişen teknolojimiz sayesinde enerji verimliliği ve GPU lardaki gelişmeler sayesinde pahalı olmaktansa ucuzlayacak gibi duruyor benim kendi görüşüm bu yönde
CPU dan bahsetmedim hocam. RAM ve SSD sadece. Maliyet konusuna gelecek olursak 5 bin doları ucuz bile söyledim. Resmi açıklamalar çok daha yüksek maliyetlerden bahsediyor. İnceleyebilirsiniz: https://www.donanimhaber.com/200-dol...abilir--206852