aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de şunu yapan firma kazanır;

5 GB disk sunacak.
Linux kullanıcısı 0,50 CPU ve 512 MB RAM limitli olacak.
Otomatik günlük yedekleme, 7 gün boyunca.
Trafik de en az 1 TB,
Web sunucu ağ bant genişliği sınırlaması 128 Mbit ( Nginx: limit_rate_after 1m; limit_rate 16m; )
Disk okuma ve yazma cgroup NVMe için: R:128Mbyte, W:32Mbyte

Bu yapılandırmayla basit bir hosting hizmeti sunulabilir. Neredeyse hiç bir diğer hosting müşterisi de diğer müşterinin kullanımından etkilenmez. Hem firma hem müşteriler sorunsuz hizmet alır.

Bunu yapan firma, ileriyi daha basit planlayabilir, daha kolay ölçeklenebilir bir yapıda olur.

Ve emin olun müşterileriniz aslında sizden limitsiz disk istemiyor, limitsiz cpu ya da ram de istemiyor. Bunlar yalan zaten, herkes biliyor. Müşterinin bir hosting hizmetinden beklediği iki şey var. Sunucu yönetimiyle uğraşmamak ve sorun yaşanmasın.

Çoğu firma 4 CPU, 4 GB RAM kullanım izni var diye reklam yapıyor. Ama web sitesinde bir php komutu çalışırken 10 dakika boyunca 1 CPU kullanımda müşteriye "sen çok kullanıyorsun, ya azalt ya sunucuya geç" maili gidiyor. Lan? O zaman 1 CPU diye satsana. Niye 4 CPU, 4 GB RAM diye satıyorsun.

CRON zaten çoğunda yasak. 1 dakikalık cron oluşturmaya bile izin vermeyen firma sayısı fazla. CRON'dan bile korkuyorlar, bir de hosting firması olacaksınız, olamamışsınız.

Yalandan limitsiz disk sunmayacak, sınırlı disk sunacak ve o diski kesinlikle hosing hesabı için ayıracak. Müşteri isterse bulut depolama olarak kullansın. O disk onun. (Yıllar önce firmadan hizmet alırken; web sitemdeki dosyaları .zip olarak panelden yedekliyordum. .zip otomatik siliniyordu bir süre sonra. Firmaya sorunu bildirdim. Bana hosting hizmetlerinde sadece web sitesi dosyaları olabilir demişti. .zip yerine .php olarak kaydetsem sorunu çözmüş olur muyum dedim. Yok belirli boyuttan büyük dosyalar da otomatik siliniyor demişti.

Bu kafayla bir yere gelemezsininiz. Adam gibi limitli olsun bizim olsun. Limitsiz diye satıp eziyet etmeyin. r10.net'deki hosting firmalarımıza duyurulur.

Sizde durum nasıl? @Olfe; @SunucumWEB; @İnoxweb;

Görüşlerime katılıyor musunuz?

Yakından takip ediyoruz. Bazı konularınızı, incelemelerinizi ve deneyimlerinizi sessizce gözlemliyoruz. Bu konudan önce de birçok noktada ne kadar haklı olduğunuzu kendi aramızda hep söylüyorduk.
Aslında mesele yabancı, yurtdışı veya yerli Türk firması olmaktan ziyade; verilmeyen limitler, daha çok kazanabilmek için sıkıştırılan sunucular ve tutulmayan vaatler. Yedekleme satılan bir hizmette yedekleme olmaması, sunucu hacklendiğinde müşteriye karşı durumun doğru şekilde ifade edilmemesi gibi ciddi sorunlar var.


Alışılmış bir düzen devam ediyor fakat çoğu kişi bunun artık farkında değil. Müşteri giderek tamamen yurtdışına kayıyor. Bu kaçışın sebebi elbette bizler değiliz; bunun temel sebebi, müşteriyi mağdur eden ve verilen hizmetin karşılığını sunmayan firmalardan kaynaklanıyor.
Ortada ciddi bir sosyal çürüme var. Bunu düzeltmek kolay değil, zor üstadım, gerçekten zor. @aponkral;