Bilgisayar programcılığı mezunuyum ancak yazılımı şahsi olarak sürdürdüm ve TÜBİTAK’taki stajım haricinde bu sektörü resmi CV'me hiç dahil etmedim. Kariyerimin tamamı bakır boru üretim sektöründe geçti; operatörlükten başlayarak üretim uzmanlığına kadar yükseldim. Yurt içi ve yurt dışında yeni kurulan tüm bakır boru fabrikalarının devreye alınmasında ve üretime geçirilmesinde aktif rol oynadım, şu anda da yurt dışında yeni kurulan bir fabrikada üretim uzmanı olarak görev yapıyorum. Ancak bu dar sektör artık beni sıktı; uzman sayısı az olduğu için bilgi birikimim çok değerli olsa da alanım fazlasıyla kısıtlı. 35 yaşına geldim ve klasik anlamda tek bir mesleğim olmadı; ne tam anlamıyla bir yazılımcı ne de resmi olarak planlamacı, lojistikçi veya satın alma biriminde yer aldım. İş değiştirmek istiyorum fakat tam olarak hangi pozisyonlara başvuru yapabileceğimi bile bilmiyorum. Resmi olarak hep üretim uzmanı geçsem de, son şirkette bana teknoloji geliştirme uzmanı ve kalite yöneticisi unvanları verildi. Aslında son 5 yıldır tecrübelerimle üretim planlamasına ve satış ekibine aktif olarak destek veriyorum; iç fabrika üretim planlarını hep ben yaptım ve üst yönetim hazırlıklarını benim verilerime göre şekillendirdi. Fakat tüm bu birikimim ve aldığım unvanlar, bu zamana kadar sadece bakır sektöründe hizmet verebileceğim bir profil çizdi, çünkü tamamen bu alanda uzmanlaştım. Farklı bir sektöre ya da pozisyona geçmek istediğimde, bu karmaşık ve çok yönlü geçmişimi yeni bir iş arayışında nasıl konumlandırmam gerektiği konusunda çıkmazdayım.