Sizin gibi ben de unsloth'a geçtim. Ama stabil bulmayıp az önce geri döndüm. Sanırım çok fazla orayı burayı oynamak isteyenler için. Ben tak çalıştırcıyım onu anladım. Ama doğru kullanmayı öğrenebilirsem yine bir şans vericem. Qwen 27b ile ilerliyorum. Next Flash kurmaya calıstım 3 günümü aldı çalıştıramayıp sildim. Benim de gmail, drive v s her şey bağlı hermese. Uzvum gibi kullanıyorum. Fakat web tarayıcıyı kullanmaya gelince iş kanser ediyor. Bunu bir çözemedim. Çalışıyorum. Yorumunuz çok değerliydi teşekkür ederim. Sayenizde bir kez daha kurma isteği geldi unslothu.
Daha fazla deneyim merak ediyorum arkadaşlar, konuyu görenler amatör olsa da deneyimlerini aktarsın lütfen.
Rica ederim faydalı olabildiysem mutlu olurum. Sizin aksinize ben komple söküp takabilmeyi en derininde yatan teknolojik uzuvlardan tırnağına kadar incelemeyi sevenlerdenim o yüzden alışması zor gelebilir haliyle

Flash Next gibi 1-bit versiyonu bile 72GB Vram isteyen modellerden ziyade daha düşük 27B, 35B ve 4-bit versiyonları tercih etmeniz hem saniye başına alabileceğiniz tokeni arttırıp hem de donanımlarınız ile daha stabil çalışmalar sunabilmelerine yardımcı olacaktır. Web taraba ve derin tarama özellikleri gayet stabil çalışıyor hiç ekstra ayar yapmadım sınıra da takılmadı henüz. Son güncellemede lm studio da olduğu gibi ne kadar ram ve vram tutacağını model yüklemeden önce gösteriyor. Umarım hallederseniz iyi çalışmalar dilerim.
donanımız nedir ?
özel agent oluşturabiliyor musunuz ?
her türlü araştırma özeti ne kadar doğrulukta yapıyor hocam
Donanım olarak ana bilgisayarım AMD Ryzen 9 9900X işlemci, MSI RTX 5070 TI 16G Gaming Trio OC Ekran Kartı ve DDR5 48GB Ram şeklinde, sunucu olarak da Intel i5 13500 işlemci , DDR4 32GB Ram ve 22TB HDD Proxmox ile yönetiyorum bu şeklinde 2 setupa sahibim.
Özel agent olarak genelde sunucu bilgisayarımdaki sürekli çalışan openclaw a tanımlıyorum. Unsloth üzerinde denemedim.
Araştırmaları qwen 3.6 daha hızlı yapmasına rağmen ben 3.8 de yaptırıyorum çünkü 3.8 bana daha doğru sonuçlar çıkartıyor gibi geldi çok daha fazla düşünüyor doğruluğuna emin olmadan internette araştırıp sonrasında yazıyor 3 belki 4 kere düşünüp ondan sonra cevaplıyor süresi artıyor ama genelde daha doğru ve düzgün yazılar çıkartıyor yan tarafta açık bırakıyorum doğru olduğu sürece harcadığı zamanı çokta önemsemiyorum. Doğruluğunu verdiğiniz prompt gibi düşünme varyasyonuna kadar bir çok değer etkiler tabi ama ben henüz aşırı yanlış veya çok kötü sonuçlar görmedim açıkçası gemini 3.7 flash ile ayırt edilemez düzeyde benim için. Makaleleri ve dosyaları inceleyip en son çıktıyı ben kendim düzenleyip eklemeler yapıyorum benim ağzımdan çıkmış gibi oluyor bazı virgül ve noktalamaları kendi yazış tarzıma göre uyarlıyorum. Genel olarak memnunum gemini (local değil), gemma ve qwen son modellerinden.