Frown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zahmet olmazsa benide alıntı yapar mısınız ?
zCrawel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen kullanayım basitçe sohbet edeyim diyorsan ikisi de aynı işi yapar ama Lm studio doğrudan bu amaçla geliştirilmiş. Lm studio tak çalıştır mantığında; model indir kullan, API servisi yap. Unsloth ise daha çok modeli eğitmek üzerine tasarlanmış bir yazılım.
Araştıracağım. Teşekkürler.

CrypticaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, 2 hafta öncesine kadar 3 yıldır LM Studio kullanıyordum local ağımda paylaşıp ev sunucumdaki Open WebUI, OpenClaw, Hermes Agent gibi sunucu tarafında çalışan ajan ve web arayüzleri ile bağlantı kurup ana cihazımdaki ekran kartını kullandırtıyordum. Daha sonra rag ile birlikte web araması yaptırtıp araştırmalarımı hızlandıran mcp web search eklentisinin api limitlerine takıldım yeni bir arayışa girince baktım çok zamanımı alacak aklıma Hugging Face'de çok fazla görmeye başladığım Unsloth Desktop uygulaması geldi bir şans vermek istedim ve beklediğimden çok daha stabil ve sorunsuz bir deneyim sundu 2 haftadır LM Studio uygulamasını açmadım bile. Unsloth Desktop içerisindeki otomatik seçim yaptırma, internette araştırma yapmasının yanı sıra derin araştırma yapabilmesi ekstra bir artı oldu benim için ve model uyumluluğuna göre düşünme yetisinin seviyesini aynı Cloude ve Gemini de olduğu gibi kendimiz belirleyebiliyoruz. kodlama için opencode kullanıyordum onuda Unsloth içerisine dahil etmişler çok fazla deneyemedim işlerden dolayı ama o bile ekstra bir artı benim için her 2 uygulamada kendi açısından güzel üzmez ama neye ihtiyacınız olduğuna göre değişir sadece sohbet kısmı veya yerel ağdaki arayüzler için LM Studio iş görür durumda. İkiside cihazımda yüklü aynı model klasörünü kullandırtıyorum her iki uygulamada indirdiğim yapay zeka modelleri iki uygulamada da çalışıyor hatta sadece yapay zeka modeli değil Gemmanın Text Embedding EmbeddingGemma-300m metin gömme aracınıda iki uygulama kullanabiliyorlar.

Unsloth ekstra olarak Diffusion görsel ve video modellerinide dahili olarak destekliyor. Son olarak Hugging Face de LM Studionun çalıştırabildiği 215 bin model bulunurken Unsloth Desktop çalıştırabildiği 309 bin model bulunmaktadır az önce kontrol ettim

Sanki Unsloth reklamını yapıyormuşum gibi oldu ama inanın alakam yok kendi çapımda bir geliştiriyim
Sizin gibi ben de unsloth'a geçtim. Ama stabil bulmayıp az önce geri döndüm. Sanırım çok fazla orayı burayı oynamak isteyenler için. Ben tak çalıştırcıyım onu anladım. Ama doğru kullanmayı öğrenebilirsem yine bir şans vericem. Qwen 27b ile ilerliyorum. Next Flash kurmaya calıstım 3 günümü aldı çalıştıramayıp sildim. Benim de gmail, drive v s her şey bağlı hermese. Uzvum gibi kullanıyorum. Fakat web tarayıcıyı kullanmaya gelince iş kanser ediyor. Bunu bir çözemedim. Çalışıyorum. Yorumunuz çok değerliydi teşekkür ederim. Sayenizde bir kez daha kurma isteği geldi unslothu.

Daha fazla deneyim merak ediyorum arkadaşlar, konuyu görenler amatör olsa da deneyimlerini aktarsın lütfen.