OguzhanLevent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
50 sayfa sözleşme içerisinde yazan maddelerin kanunen bir bağlayıcılığı yoksa kimin umrunda? (ulaşabildiğim bir sözleşme olmadığı ve web sitelerinde iptal & iade politikası bulamadığım için teyit edemiyorum) Bu bir abonelik sistemidir bunu bireysel veya ticari alıyor olman bir şeyi değiştirmez. 30 Günlük ücret ödediysem ve 7 gününü kullandıysam geri kalan 23 gün için bana iade yapmaları gerekiyor. Çünkü mevcut bir sisteme dahil oluyoruz bir üyelik açıyorlar geçiyor herhangi bir kurulum yok bir indirim yok özel bir konfigürasyon yok.

Şu cümleyi kullanmak kadar absürt bir şey yok ayrıca, bu yüzden bazı konularda yerli şirketleri tercih etmiyorum. Kimse enayi değil kimse parayı sokakta bulmuyor kullanılmayacak bir servise neden para vereliim hocam?
Adamların sözleşmelerinde bu şekilde yazıyor olması bu durumu mantıklı bir hale getirmiyor. Böyledir demiyorum, böyle olmalıdır diyorum.
Umarım kendimi doğru şekilde aktarabilmişimdir, iyi forumlar.

Galiba hiç avukata işiniz düşmedi kanunlar ile etiği karıştırmayalım. Sizin ne düşündüğünüzün kanunlar karşısında çokta önemi yok. Zaten arkadaş muhtemelen şirketine fatura ettirmiştir. TTK üzerinden devam etmek zorunda iş hepten zorlaşır. Arkadaşın Allah yardımcısı olsun diyelim. Kanunen birşey çıkmaz gibi geldi bana. Sonuçta kendisi deneyip görebilir, ne olacağını.