lXenonl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siteye üye olup satın alırken 50 sayfa sözleşme imzalıyosun ? Yabancı firmalarla yerli firmaları kıyaslamak garip. Adamın kanunen hakkı varsa istemezse iade etmez. Daha önce başıma geldi THH' ye verse bile aylarca bekliyecek evrak daha sonra red yiyecek. Ticimax gibi firma sözleşme ve politikalarını yapay zekaya hazırlatacak değil heralde. Köşede onlarca avukatı vardır.

Bu arada eğer bireysel değil ticareti fatura kestirdiyseniz;

Bu durumda uyuşmazlık Tüketici Kanunu kapsamına girmediği için THH başvurunuz "görevsizlik" gerekçesiyle doğrudan usulden reddedilir. Bu tür durumlarda uyuşmazlık genel mahkemeler (Ticaret Mahkemeleri / Asliye Hukuk) ve Türk Ticaret Kanunu (TTK) kapsamında çözülür.

Bilginize iyi forumlar.
Selamlar,
50 sayfa sözleşme içerisinde yazan maddelerin kanunen bir bağlayıcılığı yoksa kimin umrunda? (ulaşabildiğim bir sözleşme olmadığı ve web sitelerinde iptal & iade politikası bulamadığım için teyit edemiyorum) Bu bir abonelik sistemidir bunu bireysel veya ticari alıyor olman bir şeyi değiştirmez. 30 Günlük ücret ödediysem ve 7 gününü kullandıysam geri kalan 23 gün için bana iade yapmaları gerekiyor. Çünkü mevcut bir sisteme dahil oluyoruz bir üyelik açıyorlar geçiyor herhangi bir kurulum yok bir indirim yok özel bir konfigürasyon yok.

Alıntı
Yabancı firmalarla yerli firmaları kıyaslamak garip.
Şu cümleyi kullanmak kadar absürt bir şey yok ayrıca, bu yüzden bazı konularda yerli şirketleri tercih etmiyorum. Kimse enayi değil kimse parayı sokakta bulmuyor kullanılmayacak bir servise neden para vereliim hocam?
Adamların sözleşmelerinde bu şekilde yazıyor olması bu durumu mantıklı bir hale getirmiyor. Böyledir demiyorum, böyle olmalıdır diyorum.
Umarım kendimi doğru şekilde aktarabilmişimdir, iyi forumlar.