Bir zaman sonra sigara insanlar için tiryaki bağımlılık değil bir alışkanlık haline geliyor. Alışkanlıkları da değiştirmek çok zordur.
Kahve içersin yanında sigara içtiğin için hep bırakınca bir boşlukta kalırsın. İş yerinde molaya çıkarsın sigara içmeyince boşta kalırsın. İftarda yemek yersin iftar sonrası sigara yapmayınca boşlukta kalırsın.
Maalesef ben sigarayı bıraktıktan sonra bir 5-6 kilo aldım. Onun yerini yemekle dolduruyor insan. Sigarayı bırakınca bir de inanılmaz iştahın açılıyor. Ama son bir aydır iki kilo verdim. Kendime Cold brew yapıyorum iştahımı kessin, sigaranın yerine geçsin diye.
Alışkanlıkları bırakmak gerçekten zor. Benim bu yoldaki ilk adımım, zararlı alışkanlıkların yerine daha az zararlı alışkanlıklar koymak, onların yerine de yararlı alışkanlıklar edinmek oldu. Çünkü yararlı alışkanlıklar kazanımları en zor olanlar, yavaş yavaş bir geçiş süreci oldu.
Şimdi kahve ve sporla birlikte baya iyi ilerliyorum, zaten sağlıksız bir kilom yoktu neyse ki, 1.72 boy ve 71 kiloydum. ama hedefim 60-62 bandında vücut yağ oranını %12 civarına çekmek.