Merhabalar. Bir süre önce Lenovo E15 laptopumun şarj alması arızalandı. Şarj alması için bilgisayar takılıyken açma kapama tuşuna basılı tutup açıp kapamak gerekiyordu vs. Yapılması için bilgisayarcıya verdim. Anakart üzerindeki bazı entegrelerin yandığını değişmesi gerektiğini söyledi değiştirttim bende. Yalnız şimdi söyle bir sıkıntı var bilgisayar açılırken bir kaç uyarı çıkıyor dıt dıt dıt diye rahatsız edici bir ses çıkıyor çalışmasında falan donanımsal olarak bir sıkıntısı yok bu arada ben sadece rahatsız olduğum için çözmek istiyorum. Biraz araştırdım ve bulabildiğim Lenovonun kendi bir programını usb den flashlayıp laptop seri numarasını biosa entegre etmeye çalışıyorum bulduğum videoda adımları takip edince başarıyla yazıldı gibi bir ibare çıkıyor fakat o bende çıkmıyor. Type data diye bir yazı çıkıyor peşine videoda gözüken yazma tamamlandı ibaresi yok. Bu arada ss ekleyeceğim aşağıya sıkıntı bilgisayarın seri no sunun anakart numarasının laptop modelinin biostanuçmuş olması. Bilgisayarcının üzerine geri götürüp attım pek yapabileceğine dair umudum yok. Bu arada Golden Key u1 tool programını da denedim ondada aynı şekilde giriyorum seri no yu yazmıyor. Sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu düşünüyorum ama ne yabancı forumlarda ne internette böyle bir soruna rastlayamadım. Bilen anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..

Sorun yazılımsal. Bios atmışlar hp makinalardada olur bu sorun. Bios şu anda bilgisayarı tanımıyor.Tekrar tanıtmanız gerekli ama bilginiz yoksa maalesef bunu yapamazsınız. Bir kaç entegre yanmış diyerekmi söylediler bunu böyle bir arıza açıklama şeklide olamaz. Tam olarak neyde sorun olduğunu söylemeleri gerekli.