Merhaba,
Şirket açmadan, gerçek kişi olarak 20/B (sosyal içerik üreticisi/internet üzerinden hizmet)
istisna hesabımla bir online eğitim (Fransızca dili kursu) satmayı planlıyorum. Model şöyle:

• Kendi web sitem üzerinden (sepete ekle → ödeme) kurs satışı yapılacak
  • Ödeme, istisna belgeli banka hesabımın IBAN'ına yapılacak, açıklamada da gerçekten "Fransızca eğitimi" yazacak
  • Kurs canlı değil — Udemy'deki gibi önceden kaydedilmiş video dersler, öğrenci kendi başına izleyecek, ben canlı katılmayacağım
  • Ödeme dekontu yüklendikten sonra n8n otomasyonuyla öğrencinin kurs platformuna erişimi otomatik açılacak
Araştırdığım kadarıyla 7491 sayılı Kanun ve 325 Seri No'lu Tebliğ ile istisna kapsamı genişletilip
"internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden verilen bireysel kurs, eğitim" hizmetleri de dahil edilmiş,
ve tebliğdeki örnekte (Mükellef B) kayıtlı eğitim videosu + özel ders üzerinden gelir elde eden biri açıkça istisna kapsamında değerlendirilmiş.
Sorularım:

1. Kayıtlı/asenkron (canlı olmayan) video kurs satışı bu istisnanın kapsamına gerçekten giriyor mu, yoksa bu "dijital ürün satışı" olarak mı değerlendirilir?
  2. Bu şekilde bir sistem kuran, benzer deneyimi olan var mı? Vergi dairesiyle ya da denetimde başınıza bir şey geldi mi?
  3. İstisna belgesi alma ve banka hesabı açma sürecinde dikkat etmem gereken pratik detaylar var mı?
Bu konuda deneyimi olan veya bir SMMM'den net bilgi alan varsa çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.