Pediatri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana da oldu. Halkbankasında. Bankanın şubesine gidip kaldırılmasını talep ettim. Banka müdürüyle görüştüm. Sildiler. Sizde böyle yapabilirsiniz. Gözden kaçmış dediler
SouthWebNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefonla uğraşmayın, şubeye ödeme dekontuyla birlikte yazılı düzeltme talebi verip evrak kayıt numarasını alın. Borcun kapandığı tarihin Risk Merkezi’ne hatalı bildirildiğini ve kaydın düzeltilmesini açıkça yazın. “Borcu yoktur” vermiyorlarsa bunu da yazılı olarak bildirmelerini isteyin.

Risk raporunda görünen şey borç bakiyesi mi, yoksa kredi/kart hesabının “aktif” olması mı? Bakiye sıfır olduğu hâlde hesap aktif görünüyorsa ürün kapatılmamış olabilir; bu, borçlu olduğunuz anlamına gelmez. Bakiye hâlâ borç gösteriyorsa bildirim hatasıdır.

Bankadan yazılı cevap gelmez veya düzeltme yapılmazsa dekont, risk raporu ve başvuru belgesiyle BDDK’ya şikâyet oluşturun. Bankanın cevabına göre Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne de başvurabilirsiniz. Sekiz ayı “güncelleme süresi” diye açıklamaları normal değil.
risk merkezinde gözüken şey son taksidimin tutarı kadar kalan borç miktarı yasal takipte gözüküyor işin bir ilginç tarafı da kredim bireysel ama ticari yasal takipte gözüküyor

değerli yanıtlarınız için teşekkürler.
borcum olduğu şube yani Ödeme yaptığım şube istanbulda ben taşındım farklı şehirde ikamet ediyorum şimdi adım gibi biliyorum ki buradaki şubeye gidince istanbula gidin diyecekler 🤦*♂️