Hocam yaşıtız aile ve çevrem bu kadar kötü olmasa da maddi olarak kötü ve muhafazakara yakın bir ailede çevrede büyüdüm. O yüzden az çok anlayabiliyorum.
Öncelikle 20-21 yaşına adım atar atmaz geç kalmışlık hissine kapılıp daha sonra atlatan biri olarak 25-26 yaş bile çok genç bir yaş. Geç kalmışlık hissettiğimde hep 23 olsamda birine 20 dediğimde bana değilsin demez düşüncesine getiririm. O yüzden emin olun bu 20 yaşından 30 yaşına kadar insan her yıl başka bir hayat kurabilir kendisine. Bizzat deneyimleyen birisi olarak söylüyorum. Borçlarında milyonluk değil. Birkaç aylık yoğun iş temposuyla halledilebilecek borçlar. Keza genciz 100-200 liralar gün gelecek para gelmeyecek sana.
Açıkcası kötü aile/akraba çevresinden uzaklaşmanın tek yolu maddi olarak özgür olup uzaklaşabilmek. Bu yüzden odaklanman gereken öncelik şey para maalesef. Daha sonra saydığın diğer şeyler birbir hallolacak güven bana.
Borçların içinde illaki sadece yeme içme için borçlanmamışsındır. Telefon bilgisayar a - b - c bir şeyler illaki almışsındır.İhtiyaç fazlası şeyleri satarak bir tık hafifletebilirsin.
Anksiyete , ciddi cilt sorunları , akran zorbalığı özgüven eksikliği yaşamış biri olarak maalesef bunları atlatmanın tek çaresi işine gücüne odaklanıp bireyselci biri olup kendine odaklanmak.
Ailen eğitimsiz birileriyse senin onlar için yapabileceğin bir şey yok. Onların oturacakları bir evi kendini geçindirecekleri bir paraları varsa onların derdini kendi derdin yapmana gerek yok. Sen kendine odaklan bir an önce kendini düzlüğe çıkarıp uzaklaşmaya bak. Eğer bilgisayardan çalışıp büyükşehirlerde yaşayacak bütçen yoksa ucuz şehirlerefalan taşınabilirsin