Merhaba, son 3-4 aydır tansiyon çıkmaya başladı doktora gidiyorum pek sallamıyorlar hap verip yolluyorlar. Böbrekten rahatsızlık yaşamıştım gençken ve ameliyat olmuştum o zaman söylemişlerdi ilerde tansiyon yapabilir vs. diye zaten yaşımız geçiyor bundan dolayı da artık bir düzen sağlamak lazım diye düşünüyorum da yediğime içtiğime dikkat etsem bile yine de çıkıyor bu tansiyon garip bir şekilde anlam veremedim. İlaç kullanmayı pek sevmiyorum, tuza resmen ara verdim karbonhidratı resmen hayatımdan çıkarttım lakin tek bir sorunum var ki hareketsizlik hat safhada. Bunun için fitness'a yazılmayı düşünüyorum da bilemiyorum akıl akıldan üstündür ne önerisiniz?
Koşu yap diyecek olan vardır belki ama burada koşu yapacak yer yok heryer yokuş yürümeye bile takati kalmıyor insanın. Koşu bandını sevmiyorum garip bir şekilde başımı döndürüyor. Bisiklet vs. böyle şeyler bana uygun değil. Ağırlık kaldırmayı severim fitness öncesi eskiden aralıksız 2-3 sene yaptım ATP vs. filan hiç aksatmazdım, kafam sürekli fitness'a gidiyor.
Bu tansiyon konusunda ve spor konusunda önerisi/tavsiyesi olan kardeşlerim varsa dinlerim yani yazdıklarınızı okurum. Şimdiden teşekkürler.