Merhabalar.
14.07.2026 tarihinde bir sağlayıcıdan 1000 Mbps yeni bir internet aboneliği başlattım ve sözleşmeyi e-Devlet üzerinden elektronik ortamda onayladım. Bağlantı yapılalı bugün itibarıyla 11 gün oldu. Ancak ciddi bir sorunla karşılaştım.
Ben e-Devlet üzerinden onay işlemini yaparken sözleşmedeki tutar
974 TL (Modem ücreti ile birlikte) olarak görünüyordu. Ayrıca belgede herhangi bir dijital imza şerhi yoktu. Bugün sistemdeki güncel sözleşmeye tekrar baktığımda fiyatın habersizce
1200 TL (Modem ücreti ile birlikte) olarak değiştirildiğini fark ettim. e-Devlet kısmı da yanlış hatırlamıyorsam farklıydı ama onun ekran görüntüsünü almamışım. Güncel ekran görüntüsünü aldım sadece. Ek olarak, belgenin sonuna daha önce olmayan şu ibare eklenmiş:
"Başvuru sahibine ait kimlik doğrulama elektronik ortamda e-Devlet üzerinden 14.07.2026 16:59:54 tarihinde gerçekleştirilmiş olup *** NET İLETİŞİM HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ tarafından dijital olarak imzalanmıştır."
İsmi bilerek yazmıyorum çünkü karşı tarafı hemen fişlemek istemiyorum. Sağlayıcıyı aradım ancak bugün hafta sonu olduğu için ulaşamadım. Bu yüzden henüz bir doğrulama yapamadım. Yine de gerek olursa diye bu durum üzerine iki sorum var, daha önce benzer bir tecrübe yaşayanlar yardımcı olursa sevinirim:
- Şu an 11. gündeyim. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'ndeki 14 günlük şartsız cayma hakkımı kullanarak, hiçbir kurulum veya cayma bedeli (ceza) ödemeden aboneliği iptal edebilir miyim?
- İptal sürecinde BTK veya Tüketici Hakem Heyeti (THH) kozumu en doğru nasıl kullanmalıyım?
Bu arada elimde WhatsApp konuşması da mevcut. Orada da fiyatı ve zam gelmeyeceğini onaylatmışım. Eski sözleşmeyi de PDF olarak indirmiştim. Orada 974 TL yazıyordu. Silmiştim ancak şu an programlarla kurtarmaya çalışıyorum. Bir program buldu ama kurtarmak için ücret istiyor. Ücretsiz programlarla kurtarmaya çalışıyorum dosyayı.
Cevaplarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.