Merhaba,
Digiturk'e yazılı başvuru yap. (Mail)
Tarafıma 75 Mbps VDSL hizmeti taahhüt edilmesine rağmen hattım 25 Mbps'nin üzerine çıkmamaktadır. Ayrıca sürekli bağlantı kopmaları yaşanmaktadır. Defalarca arıza kaydı oluşturmama rağmen sorun giderilmemiştir. Bu nedenle hizmet, taahhüt edildiği şekilde sunulmamaktadır. Sorunun giderilmesini, aksi halde cayma bedeli uygulanmaksızın aboneliğimin feshedilmesini talep ediyorum.
"7 gün geçti, artık cayma bedeli ödersiniz" demeleri, hizmet kusurluysa her zaman geçerli değildir. Kullanıcının keyfi vazgeçmesi ile şirketin taahhüt ettiği hizmeti sağlayamaması farklı durumlardır. Eğer gerçekten 75 Mbps verilemiyor ve arızalar giderilmiyorsa, cayma bedelsiz fesih talep etme hakkı doğabilir.
BTK üzerinden şikayet oluştur. 75 Mbps taahhüt edilmesine rağmen 25 Mbps alıyorsan ve sürekli kopma yaşıyorsan bu, taahhüt edilen hizmetin sağlanmadığını gösterir. Digiturk'e yazılı olarak "Sorun giderilsin, aksi halde cayma bedelsiz fesih istiyorum" diye başvur. Yine çözmezlerse BTK cevabıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsin. Hizmet vaat edildiği gibi sunulmuyorsa cayma bedeline itiraz etme hakkın var.

Ben bu video sayesinde cayma bedeli ödemeden iptal edebildim. Bu şekilde deneyebilirsin.

Kaynak:
https://www.youtube.com/watch?v=6tvNuKtFfik&t=89s