Merhaba iyi forumlar ve görüşleriniz için tesekkur ederim.

Aslinda benim degindigim şeyin tam tersinden yorumlayarak benim tezimi dogrulamissin ama eksik bir mantik kurdugun icin gozden kacirdigin cok kritik bir matematik var ortada musteri magazayi gezmiyor direkt aramadan bulup alip cikiyor tespiti senin kategorinle alakali degil etsynin guncel arama ve kullanici deneyimi algoritmasinin dogal bir sonucu ancak sadece cok urun acayim nasilsa araya dusen birini alir gecer mantigi e ticareti seyyar tezgahi mantigiyla yonetmektir nasıl olsa biri alır mantığı ile yaklaşmış oluruz evet cok urun algoritmayi ilk asamada besler ve trafik getirir ama magazana giren adami iceride tutamadigin ona sepet genisletip ikinci urunu sattiramadigin surece magazanin satisa donme orani cakilir etsy algoritmasi da satisa donme orani dusen dukkanin fisini er ya da gec ceker seni aramalarda gerilere firlatir
musterinin senin magazani gezip cikmasinin veya hic gezmemesinin sebebi iceri girdiginde beynini yoracak bir karmasayla karsilasmasi ya da onu diger urunlere ikna edecek o kusursuz bahaneyi bulamamasidir magaza iciduzeni sadelestirip secenekleri netlestirip her urunu birbiriyle akillica baglarsan o ara bul al diyen adamin sepetine ikinci ucuncu urunu de ekletirsiniste e kitap calismamda tam olarak bu yuzden teknik detaylardan ziyade bu bilimsel satin alma mekanizmalarinaagirlik veriyorum olay sadece sayisal kalabalik yaratmak degil o kalabaligi nitelikli donusturulebilir bir sisteme entegre edebilmek ciktiginda ozellikle senin goz atmani oneririm bakis acini ciddi anlamda buyutecektir tekrardan iyi forumlar dilerkm.