Herkese selamlar,
Seat Leon Cupra 2.0 TFSI almayı planlıyorum. Amacım aracı aldıktan sonra uzun yıllar binmek, satmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aracı aldıktan sonra ben dolduracağım yavaş yavaş
.
Önümde iki farklı yol var ve bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var:
- Stock Arayışı: Mümkünse hiç kurcalanmamış, yazılım yüzü görmemiş orijinal (stock) bir araç bulup projeyi sıfırdan kendim doldurmak.
- Ağır Hasarlı Alternatifi: Aracı aldıktan sonra satma düşüncem olmadığı için, bütçeyi tamamen mekanik setup'a saklamak adına ağır hasar kayıtlı (fiyatı uygun) bir Cupra almak mantıklı olur mu? Şase, podye, direklerde işlem varsa; araç bu tarz yüksek güç yüklemelerini (Big Turbo vs.) kaldırır mı, yoksa kasada esneme/kondisyon kaybı yüzünden ileride başıma bela mı açarım?
Sizlere sormak istediğim kritik sorular şunlar:- Bu aracı alırken ekspertizde veya ustada özellikle baktırmam gereken kritik kronik noktalar nelerdir?
- Bu piyasa şartlarında tamamen oynanmamış, temiz bir Cupra'ya en fazla ne kadar para verilir?
- Bu piyasa şartlarında ağır hasar kayıtlı Cupra'ya en fazla ne kadar para verilir?