fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba böyle durumlarda akla ilk gelen yol delil tespiti ama tanık beyanı için delil tespiti çok sınırlı uygulanır mahkemeler genelde tanığı dava açılmadan dinlemeye sıcak bakmaz çünkü tanık delili kural olarak yargılama içinde karşı tarafın huzurunda alınır. Ama elinizde resmi evrak ve arşiv kayıtları varsa bence asıl ağırlığı bunlara vermek daha mantıklı çünkü yazılı delil tanıktan daha güçlüdür. Eğer tanıkların baskı altında kalma riski ciddi ise noterden ihtar süreçleri arşiv kayıtlarının celbi veya dava ile birlikte tanıkların hızlıca dinlenmesi gibi stratejiler kurulabilir yanlız dosyayı görmeden net konuşmak zor. İsterseniz somut evraklarla hukuki destek almanız iyi olur.
Hukuki destek alıyorum. Avukatım var. İkimizde şuanda buna odaklandık çözüm arıyoruz. Çözüm bulamadık. Dosya baya karışık olduğu için baya sıkıntı yaşıyoruz. Kısaca anlatmak gerekirse. X kuruluş iş yaptırmak istiyor y kişisiyle bağlantı kuruyor. Sonra ödeme yapılmayınca x kuruluşa ihtar çekiyorum, x kuruluş muhatabın biz değilim z kişisi diyor. Denklemde olmayan z kişisi biranda ortaya çıkıyor ve işi tekrar incelediğimizde z kişisinin olaya dahili var ama asli sorumlu değil. Z kişisi sadece bir mesaj atmış gibi düşünebilirsiniz. Y kişisi de sorumluluk almıyor. Dosyada X kuruluşunda imzası ve onayı var. Y kişisiyle de whatsapp görüşmeleri var. Biz de tanıklarla X kuruluş ve Y kişisinin dosyayla asli bağlantısı olduğunu destekleyip bu yerlerden paramızı almaya çalışıyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.