Merhaba. Bir yerden alacağım var. Elimde ne yazık ki sözleşme yok ama yapılan işlem resmi bir işlem olduğu için ilgili kurumun imzalarıyla dolu resmi evraklar var ve bu evraklar devletin arşivinde duruyor. Sözleşme olmadığı için tanık göstermek istiyorum ama bana işi paslayan kişi tanıkları etkileyebilecek güçte birisi ve ben alacağımı tahsil etmeye çalıştığımda tanıkları etkileyip aleyhime ifade verdirtebilir ya da benim haberim yok diyebilirler diye korkuyorum. Eğer böyle bir ifade verirlerse bu sefer hem alacağımdan olacağım hem de karşı vekalet ücreti çıkacağı için zor durumda kalacağım. Ben karşı tarafa bildirilmeden önce tanıkların ifadelerinin alınmasını sağlamak istiyorum bu sayede ilk ifadeleri dosyaya girmiş olacak ve daha sonra bu ifadeleri değiştirmek isteseler dahi ya çekinme olabilir ya da değiştirseler dahi ilk ifadeleri dosyada olacağı için onları kullanmaya çalışmak istiyorum. Karşıya tanıklar bildirilmeden önce ifadelerini aldırabileceğim bir yöntem var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.