Merhabalar,
Halkbank'a ait 400.000 TL limitli bir kredi kartım bulunuyor. Yaklaşık 3 aydır ödeme yapamadığım için borcum 430.000 TL'ye yükseldi.
Borç taksitlendirme seçeneği olup olmadığını kontrol etmek amacıyla uygulamaya girdim. Taksitlendirme yapılabildiğini gördüm ancak toplam geri ödeme tutarının 575.000 TL olduğunu görünce işlemi hemen iptal ettim. Buna rağmen yaklaşık 3 gün sonra banka borcumu otomatik olarak taksitlendirmiş.

Bu işlemi ben yapmadım ve hiçbir şekilde onay vermedim. Sadece bilgilendirme mesajı göndermişler. O dönemde hasta olduğum için mesajları kontrol edemedim.
Daha sonra bankayı arayarak işlemi benim gerçekleştirmediğimi ve taksitlendirmenin iptal edilmesini istediğimi belirttim. Banka yetkilisi, cayma hakkımın bulunduğunu ancak 30 gün içerisinde anapara ve faizi birlikte ödemediğim takdirde cayma hakkımın geçersiz olacağını ve borcumun 575.000 TL olarak devam edeceğini söyledi.
Zaten ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyorum. Benim onaylamadığım bir işlemin banka tarafından otomatik olarak uygulanması ve bunun maddi yükünün bana yüklenmeye çalışılması nedeniyle mağdur olduğumu düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi veya benzer bir durum yaşamış olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.