Merhaba, bu konuyu içimi dökmek için açtım.
Bazı irili ufaklı başarılarım olsa da, genel olarak başarısız bir hayat geçirdim.
Üniversiteyi 2. sınıfın sonunda yarıda bıraktım. Bunun sebebi, ortamın bana göre olmaması ve öğretmenlerin bana bir şeyler öğretebilecek kadar yetkin olmamalarıyla ilgiliydi. Özellikle dışarıdaki, üniversite civarındaki, kampüsteki ortamlar bana göre değildi. Kötü alışkanlıklardan her zaman uzak durmaya çalıştım. Üniversiteyi yarıda bırakmak ve bir lise mezunu olmak insanların gözünde bi eksiklik olarak algılandı.
Okuduğum lise, İzmir'in belki de en boktan liselerinden biriydi ve orada tuvalette, okul girişinin önünde vs sigara içerlerdi. Ben o 4 yıllık süreçte sigarayı bi kez bile ağzıma almadım. Şiddet olayları olurdu bolca. Lise dönemleri, ergenlik, ben köşede tek başıma sessiz sedasız kendimi dinlerken, insanlar birbirlerine sataşırlardı.
Bir keresinde benden ısrarla kopya çekmeye çalışan birine sonunda o kopyayı verdim. Bunun üzerine felsefe öğretmenim (ki beni severdi, aramız iyiydi, ders çıkışlarında felsefe konuşurduk, kitaplardan vs, o zamanlar Friedrich Nietzsche okurdum mesela), bana "Hayal kırıklığı Yunus... Anlıyor musun?" dedi.
Belki de sorun başarısız olmam değil. Belki de hayatım boyunca peşinden koştuğum şeylerle dünyanın ödüllendirdiği şeylerin farklı olmasıdır.
Selamlar hocam, sizi az çok anlıyorum. Aslında cevabıda kendiniz vermişsiniz, " dünyanın ödüllendirdiği şeylerin farklı olmasıdır ". Sadece düşünmekte para kazandırmıyor, üretmekte. Önemli olan insaların günlük ihtiyaçlarını gidermek, bazı insanların ihtiyacı bir paket sigaradır bazılarının ise anlamlı bir yazı, içerik vb. şeylerdir. Ama önemli olan o kitleye ulaşabilmektir. Sizde bilirsiniz ki, mental çok önemli. Mentali yüksek tutup, birazda stoacı bakış açısıyla finans durumunuzu düzeltip, o kitleye ulaşabilmek adına para harcamak olur.
Tavsiyem sizin değişmeniz değil ama mikro davranışlarınızı dünyaya göre ayarlamanız olur. Az-çok demeden, herhangi bir işte çalışmanızı tavsiye ederim. Biliyorum, her şeyin her yerden eleştirilebilecek sorgulayabilecek bir şeyi vardır, ama hayatınızı değiştirebilecek şeylere beyninizi yorarsanız sonuç elde edersiniz. Paranızı kazanıp, tutkularınıza (para kazandıran bir tutku) harcamanız çok daha sağlıklı olur. Overthinking kısmına da katılıyorum fakat önemli olan doğru şeyi düşünebilmek. Kendi düşünceleriniz üzerine düşünebilmek, sonra nietzsche gibi üst insan kompleksleriyle haraket ederseniz, kendinizin kurbanı olursunuz.