Bence sorun adamlarda değil, sorun insanlarda. Şu anda gerçekten “Ben 100K bandında iş yapıyorum.” diyen arkadaşlarımız burada sınırlıdır. Bu işleri alabilmek için gerçekten sağlam yerlerle anlaşman gerekiyor.
Sektör öyle bir duruma geldi ki dediğimiz 100K fiyatları, gerçekten işine yatırım yapacak %5-10’luk bir kesim kabul ediyor. Geriye kalanı ise tamamen boş. Mesela arkadaşlar veri güvenliğinden bahsetmiş. Adam zaten sana backendli, veri tutacağın bir sistem yaptırmıyor ki. “Sitede iletişim gözüksün, site var desinler yeter.” kafasıyla bakıyorlar.
Bana sorarsanız, ben de bu işin içindeyim. Mesela benim bir restoranım ya da daha basit bir işim olsa, bunu tercih ederim. Kimsenin yalan konuşmasına gerek yok; birçoğumuz ortalamanın bile altında fiyatlara iş yapıyoruz, yapmak zorundayız. Herkesin bir gideri var.
Yani ben 10K bir iş geldiğinde alıyorum, çünkü almam gerek. Benim de bir geçimim var. Benim düşünceme göre şu an 10.000 TL’ye bile iş bulan yaşadı. Sektör çok kötü bir yere gidiyor.