RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu olaylar bazı sektörler yüzünden yaşanıyor. Her işin işleyişi farklıdır. Ancak o bazı sektörlerde de artık işlerin sonuna gelinmeye başlandı. Bugün geri adım atmazlar ama ileride mecburen eski anlayışlarına dönmek zorunda kalacaklar.

Çünkü senden 1-2 lira kazanırken, başka yerlerden 10 lira kazanabiliyorlar. Örneğin benim yabancı içerik sitelerim var. Birinden link almaya çalışıyorum, adam "Ben seninle mi uğraşacağım?" diyor. Çünkü başka bir müşteriye aynı anda 10-20 link satıyor, hem de bana verdiği fiyatın 2-3 katına.

Şimdi orada daha kârlı bir iş varken kimse seninle uğraşmak istemiyor. Fakat işin bir de ahlak boyutu var. Ne yazık ki günümüzde o da oldukça zayıfladı. Hatta bu yorumu yazdıktan sonra birileri çıkıp "Sanane kardeşim?" ya da daha sert ifadelerle cevap bile verebilir.

Ama sonuçta mesele sadece para kazanmak değil; ticarette güven, iletişim ve insanlara karşı saygı da önemli değerlerdir.
dün biriyle instagram hesap büyütme işi için konuştum önce ılımlıydı sonra hocam vaktim yok falan dedi halbuki ona kazandığını tahmin ettiğim paranın 2 katını verecektim aylık hiç uzatmadım.