eSIMTravelTourism adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wifi-Calling zor ve baya bir mantıksız süreç olabiliyor, siz başarabildiniz mi?
https://www.r10.net/off-topic/480820...lik-odeme.html

Yukarıda linkini paylaştığım konumda tüm detayları yazdım.

Tello ile ilk kurulumu da Türkiye'den yapabildim Wi-Fi Calling ile. Ama Tello, ABD dışı kullanımda sorun çıkardığı için Wi-Fi Calling ile SMS almak çok sıkıntılı, arama ise tamamen kapalı. Roaming ise ABD'de hat 1 kez sinyal almazsa imkansız. Uzun süreli ABD dışı kullanımda ise kapatıyorlarmış hattı.

Ultra Mobile ise ABD dışı kullanıma tamamen izin veriyor. Kullanım şartları vb. sayfaları baştan sona okudum ve öyle bir madde yok, kendilerine soran kullanıcılara da kısıt olmadığını söylüyorlar. Tek sorun, Tello gibi sitelerinden eSIM üyeliği vermiyorlar hazır QR kod şeklinde. ABD'den Paygo adı verilen 13 dolara satılan fiziksel sim kartı satın almak gerek. Sonra onu telefondan aktif edip, esım'e çevirmek gerek dünyanın herhangi yerinde kullanmak için.

Ve Ultra Mobile'ın Wi-Fi Calling'i ile WhatsApp Business, Gmail ve birkaç sitenin sms'leri 3-5 saniyede geldi. Şebekede de T-Mobile Wİ-Fi Calling yazıyor. Hesaba bakiye yükleyince de roaming de aktif oluyormuş, henüz denemedim. T-Mobile'ın Türkiye'deki operatörlerle de roaming anlaşması var.